x

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΑΝ.ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ-ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ-ΧΑΟΣ, ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

oukrania-aytonomistes

Στην πόλη Γκορλόβκα της Ανατολικής Ουκρανίας οι ρωσόφωνοι διαδηλωτές έκαψαν πριν από λίγο το κτίριο της αστυνομίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποστολή ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του.
Οι κάτοικοι έχουν μπλοκάρει την κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στην πόλη, ενώ οι προσπάθειες του ουκρανικού Στρατού να περάσει τα μπλόκα αποκρούστηκαν με καταιγισμό πολυβολισμών. Αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.
Πάντως οι Ουκρανοί συνεχίζουν να ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία στην de facto αποσχισθείσα περιοχή της Α.Ουκρανίας: Πριν λίγο αναφέρθηκε η μεταφορά 40 ΤΟΜΑ BMP-1 σιδηροδρομικώς στην περιοχή του Χάρκοβο στα σύνορα με την Ρωσία, ενώ άλλος ένας συρμός μεταφέρει σε πέντα βαγόνια Ουκρανούς πεζοναύτες από αυτούς που απελευθέρωσαν οι Ρώσοι από την Κριμαία (κάπου 2.500 πορσωπικό που δεν δέχθηκαν να ενταχθούν στον ρωσικό Στρατό από τις 19.000 περίπου Ουκρανούς της Κριμαίας).
Στο μεταξύ σε έναν ελιγμό ο μεταβατικός “πρόεδρος” της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την ομοσπονδιοποίηση της χώρας, αλλά δεν διευκρίνησε αν θα γίνει στις περιοχές που έχουν εξεγερθεί ή συνολικά στην Ουκρανία που βέβαια θα είναι άνευ ουσίας, καθώς η δυτική και κεντρική Ουκρανία έχει κατά πλειοψηφία φιλοδυτικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Τουρτσίνοφ, ο οποίος διατελεί και πρόεδρος στην ουκρανική βουλή, δήλωσε ότι η ουκρανική ηγεσία δεν αποκλείει την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος αναφορικά με την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι το δημοψήφισμα της Κριμαίας είχε χαρακτηριστεί από τον Τουρτσίνοφ ως “φάρσα” λέγοντας ότι για την Ουκρανία, είναι παράνομο κάτι τέτοιο.
Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται φωτιά σε κτίριο στην πόλη Γκορλόβκα, ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Xθες
Η Ανατολική Ουκρανία φλέγεται κυριολεκτικά: Από το Χάρκοβο μέχρι την Μαριούπολη δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι άνδρες των δυνάμεων αυτοάμυνας έχουνκαταλάβει τα βασικά κυβερνητικά κτίρια, έχουν στήσει μπλόκα στις βασικές οδικές αρτηρίες, έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, έχουν περικυκλώσει αεροδρόμια έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που επιχειρηθεί αερομεταφορά στρατευμάτων από το καθεστώς του Κiέβου που απειλεί να πατάξει με την βία την εξέγερση.
Σύμφωνα με στρατιωτιkό site, το Κίεβο έχει δώσει προσθεσμία μέχρι αύριο στις 6 το πρωί τοπική ώρα να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους οι δυνάμεις αυτοάμυνας, σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με μακελειό.
Στην άλλη πλευρά των συνόρων τουλάχιστον πέντε ρωσικές μηνανοκίνητες Ταξιαρχίες πολλές Μοίρες Πυροβολικού, δύο Ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων Spetznaz, μία αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, μία Ταξιαρχία επικοινωνιών και πολλές μονάδες GRU εχουν τεθεί σε κατάσταση γενικής επιφυλακής.
Η γενική επιφυλακή αφορά και τις Μοίρες των ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών της Δυτικής και Νότιας Περιφέρειας.
Εκτίμηση, (βάσει των πληροφοριών που λαμβάνει από έγκυρες πηγές το defencenet.gr από την Μόσχα): Δεν πρόκειται επί του παρόντος να επέμβουν οι ρωσικές δυνάμεις. Δεν έχουν τέτοιο σχεδιασμό για την παρούσα χρονική στιγμή και σίγουρα δεν είναι αρκετές οι δυνάμεις για μια τέτοια επιχείρηση.
Απαιτούνται τουλάχιστον διπλές Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες για μια επέμβαση από το Χάρκοβο μέχρι την Μαριούπολη και με δεδομένο, πάντα, ότι δεν πρόκειται να συντήσουν καμία αντίσταση και ο πληθυσμός είναι απόλυτα φιλικός.
Άρα η μάχη που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρeς αφορά τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας και τις ουκρανικές καθεστωτικές δυνάμεις με σίγουρες “ενέσεις” των πρώτων από στελέχη της GRU που έχουν διεισδύσει στην ανατολική Ουκρανία για να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους και οι δεύτεροι από μισθοφόρους της Blackwater που πληρώνονται από την CIA και το Κίεβο.
Επιτέλους θα δούμε “Πόσο αξίζουν” οι μισθοφόροι της Blackwater σε μία σύγκρουση όχι απέναντι σε Άραβες, αλλά σε σκληροτράχηλους Ρώσους…
aftonomistes2-oukrania
Εν τω μεταξύ , Ουκρανικά στρατεύματα κατευθύνονται προς τη Μαριούπολη όπου νωρίτερα σήμερα ρωσόφωνοι κατέλαβαν κρατικά κτίρια και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς σταθμούς, όπου οι αστυνομικοί (ρωσόφωνοι και αυτοί) παρέδωσαν αμέσως τον οπλισμό τους και ενώθηκαν με τους εξεγερμένους και τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας που ζητούν στην ένωση με την Ρωσία.
Η Μαριούπολη είναι πόλη της Ουκρανίας στην περιφέρεια Ντονέτσκ και το κυριότερο λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα. Ο πληθυσμός της πλησιάζει τους 500.000 κατοίκους.
Στο κομβόι που διακρίνεται στο βίντεo διακρίνονται μεταξύ άλλων  αυτοκινούμενα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών BM-21 Grand, ΤΟΜΠ BTR και στρατιωτικά φορτηγά.

 ΝΩΡΙΤΕΡΑ

“Καζάνι” που βράζει θυμίζει η κατάσταση στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, όπου φιλορώσοι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αντιδραστική ηγεσία της χώρας και ταυτόχρονα μια μερίδα τους ζητάει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αυτονομία των περιοχών τους. epeisodia-oukrania
Χαρακτηριστική περίπτωση, για τα όσα συμβαίνουν, το Ντονέτσκ όπου διαδηλωτές οπλισμένοι και με αυτόματα όπλα έχουν καταλάβει από την Κυριακή το κτίριο της τοπικής διοίκησης και ανακήρυξαν την πόλη σε «κυρίαρχη λαϊκή δημοκρατία». Επίσης, αποφάσισαν να οργανώσουν ένα δημοψήφισμα για την περιφερειακή κυριαρχία της πριν από τις 11 Μαΐου. Επίσης, την περασμένη Κυριακή διαδηλωτές πήραν τον έλεγχο του κτιρίου της τοπικής διοίκησης στο Χάρκοβο, αλλά τη Δευτέρα έπειτα από διαπραγματεύσεις το παρέδωσαν. Επιτόπου, μετέβη ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.
Δείτε σε ζωντανή σύνδεση την διαδήλωση των φιλορώσων κατοίκων στο Χάρκοβο της Ουκρανίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: