x

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η απόγνωση μιας σιωπηλής πλειοψηφίας ...!


Ο Ελληνικός λαός αποφάσισε στις εκλογές της 25ηςΜαϊου να μην ... αποφασίσει για το μέλλον του. Ο «Κανένας» πήρε το χρίσμα του νικητή ενώ το κόμμα του κέρδισε με ποσοστό άνω του 40% την εμπιστοσύνη του λαού. Όποιος προσπαθεί σήμερα να ερμηνεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα έτσι ώστε  να μπορεί να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα μιας περαιτέρω παρουσίας του στο πολιτικό στερέωμα ή για να καλύψει τα λάθη,τις θέσεις και τις εκτιμήσεις που πρεσβεύει η προγραμματική γύμνια του, τότε αυτός οφείλει ή να βγει στην «γύρα» για να βρει άλλον λαό να κυβερνήσει ή να θέσει εαυτόν στην διάθεση ενός ψυχιάτρου.

Προσγειώθηκαν ανώμαλα όσοι προεκλογικά μιλούσαν για μεγάλες πολιτικές ανατροπές ή απειλούσαν τον αντίπαλό τους με νίκες και θριάμβους. Άνθρακες αποδείχτηκε και ο θησαυρός που έβγαλε η κάλπη, τα δε παραφουσκωμένα νούμερα στα εκλογικά αποτελέσματα είναι πλασματικά και οφείλονται αποκλειστικά στα μεγάλα ποσοστά της λαϊκής αποχής. Στην πραγματικότητα ένα 18,98% πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, 16,22% η ΝΔ και 6,71% η Χ.Α επί του συνόλου των εγγεγραμμένων  ψηφοφόρων, αν βεβαίως αφαιρεθεί η «φούσκα» της αποχής. Τα εκλογικά δεδομένα και οι δυναμικές  οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα απ’ αυτά που, σώνει και καλά, τα κόμματα, οι Γερμανοί, οι ολιγάρχες και τα «παπαγαλάκια» τους θα ήθελαν να βγάλουν. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι οι ψήφοι που μπήκαν συνολικά στον «λογαριασμό» των τριών, πρώτων στη σειρά κομμάτων, είναι κατά πολύ μειωμένοι από αυτούς που μετρήθηκαν αντίστοιχα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Ο λαός έδειξε την κίτρινη κάρτα σε όλους αυτούς τους «οπλαρχηγούς» που βιάστηκαν να τον οδηγήσουν στην μάχη, χωρίς να καταστρώσουν σχέδιο. Η επομένη των εκλογών δεν θα δώσει λύσεις στους ανέργους, στους φτωχούς, στους αδικημένους και στους εξαθλιωμένους. Βλέποντας τον λαό να γκρεμίζει με την ψήφο του τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες του παρελθόντος, φαίνεται ότι αρχίζει να κτίζεται μια «νέα ελπίδα». Αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα ισοπέδωσαν μονομιάς τον ξύλινο λόγο και τις προεκλογικές υποσχέσεις των κομματικών επιτηδείων.

Ο λαός θέλει να δει επιτέλους το «Όραμα», το «σχέδιο» και μετά «αυτόν»  που θα τον οδηγήσει εκεί. Η εποχή των αριστερών, των δεξιών και των χιτλερικών συσπειρώσεων ανήκει τελεσίδικα στο παρελθόν. Οι δεξιοί, οι φιλελεύθεροι, οι προδευτικοί, οι μαρξιστές και τα κάθε λογής ιδεολογικά «καρύδια» που το προσπάθησαν τις τελευταίες δεκαετίες, απέδειξαν ότι με τις κοσμοθεωρίες, τις μεθόδους και τους κομματικούς μηχανισμούς τους είναι ικανοί να κάνουν μόνο την μία τρύπα στο νερό μετά την άλλη, ενώ το μόνο  που πέτυχαν ήταν να γεμίσουν πάλι τα πορτοφόλια τους. Τον λογαριασμό τον πληρώνει όπως πάντα  ο συνήθης ύποπτος, ...  «κυρίαρχος» Ελληνικός λαός.
Το ζητούμενο σήμερα είναι η «Ελληνική λύση» που θα προβληθεί και θα επικρατήσει μέσα  από ένα πλατύ φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας, το οποίο θα σταθεί ικανό να ενώσει ταπολιτικά μέτωπα, να αγκαλιάσει όλα τα λαϊκά στρώμματα και να δώσει στους νέους ανθρώπους την δυνατότητα να δείξουν την δυναμική, την αποφασιστικότητα και τις ικανότητες τους.

Πάνω στο «ισχύς εν τη ενώσει» στηρίζεται το όραμά και το σχέδιο μας.  Η «Νέα Φιλική Εταιρεία»προσπαθεί να συνάξει κάτω από το εθνόσημο όλους τους «αντάρτες»,  τους «οπλαρχηγούς», τους «κλέφτες» και τους «αρματωλούς» εκείνους,  που διακαίονται από την επιθυμία, αφενός να παρατήσουν στην μπάντα τα προσωπικά συμφέροντα και τις φιλοδοξίες τους και αφετέρου να αγωνιστούν και να δουλέψουν από κοινού για την ευημερία του λαού, για την δημιουργία ενός ισχυρού και ανθρώπινου Ελληνικού κράτους δικαίου και για την παραδειγματική τιμωρία όλων των κλεφτών, των επιόρκων και όσων λεηλάτησαν την πατρίδα μας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια παλαιοκομματικών, να πάρουν πρωτοβουλίες προκειμένου να συσπειρώσουν την «δεξιά» ή την «αριστερά» και τα συμφέροντα που τις συνοδεύουν, θα αποτύχει παταγωδώς. Ο λαός δεν εμπιστεύεται πια τα «τζάκια», τους «Βαρώνους», τις «φαμίλιες», τους «κουμπάρους» και όσους υπηρέτησαν  τις τελευταίες δεκαετίες το σύστημα. 

Το ίδιο θα ισχύσει και  για τη νέα «Τριάδα» των δημοσιογράφων που, βασιζόμενοι πλέον στουςστρατούς των τραμπούκων  με τα «πέτσινα» που μπήκαν πρόσφατα στην πολιτική, παρέλαβαν τη σκυτάλη του ανώτατου δικαστή της «ιεράς εξέτασης» από τους Πρετεντέρη, Καψή και Τσίμα, απαιτώντας από χθες το βράδυ, τα κόμματα και οι πολιτικοί τους να συμορφώνονται με όσα αυτοί μόνο πρεσβεύουν, υποστηρίζουν και ορίζουν. Αν πιστεύουν αυτοί οι τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι ότι, καλυπτόμενοι υπό τον μανδύα του μαρξιστή, της σοβαροφάνειας και του εκβιαστή θα τους επιτραπεί να κοντρολάρουν, να εκβιάζουν, να επηρεάζουν  ή να αναθεματίζουν δημόσια με ύβρεις και λάσπη τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα, προς τιμήν και δόξα των ξένων υπηρεσιών, πλανώνται πλάνην οικτράν.  Ποσώς  τους ενδιαφέρει αν και ποιόν ο Έλληνας πολίτης ψηφίζει, σε ποιο κόμμα  χορηγεί τον όβολό του, στο πως θα απαντά στις ερωτήσεις τους και στο πώς θα διαμορφώνει το πολιτικό του σκέπτεσθαι, γίγνεσθαι και πράττειν. 

« Ο λαός δεν σώζεται αλλά σώζει». (Ν. Καζαντζάκης) Αυτή την φορά  ο καθορισμός της τύχης μας θα αποτελέσει αποκλειστικά  Ελληνική επιλογή.  Οι Έλληνες είναι η Ελλάδα και είναι εκείνοι που τώρα αποφασίζουν ποιό  «αύριο»  θα μας ξημερώσει.

Νέα Φιλική Εταιρεία



Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με ταυτόχρονη αναφορά στον συγγραφέα και στο ιστολόγιο:   www.nea-filiki-eteria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: