x

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αφιέρωμα στη Γενοκτονία του Πόντου



Ο απανταχού Ελληνισμός, εντός και εκτός συνόρων, τιμάει σήμερα τη μνήμη 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τους Νεότουρκους και  το κεμαλικό καθεστώς που .
Στις 19 Μαΐου 1919 ο Κεμάλ  Ατατούρκ επιβιβάστηκε στην...


Η συνέχεια  εδώ

Να μου στεγνώσει ο λαιμός εάν ξεχάσω την πατρίδα μου
Ο Πόντος στην Ελληνική μυθολογία ήταν γιός της Γαίας θεός της θάλασσας – ανήκε στους Πρωτόγενους και πατέρας των περισσοτέρων θεοτήτων της θάλασσας συμπεριλαμβανομένων του...


H συνέχεια εδώ

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, Ποντιακής καταγωγής πρίγκιπας, γιος και εγγονός ηγεμόνων της Μολδοβλαχίας, στρατηγός του τσαρικού στρατού, αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας και πολιτικός αρχηγός της Επαναστάσεως του 1821, υπήρξε απο τις πιο τραγικές και συνάμα ιερές μορφές του αγώνα.

Εγκατέλειψε μια σπουδαία καριέρα και ζωή που θα ζήλευαν πολλοί, διέθεσε την προσωπική και οικογενειακή του περιουσία, για ένα όνειρο! Τη δημιουργία ελεύθερου ελληνικού κράτους. Αφού άναψε τη φωτιά στις...


Η συνέχεια  εδώ

Το Κεμαλικό καθεστώς και οι Νεότουρκοι από το 1914 εώς το 1923 μεθόδευσαν την εξόντωση και την εξαφάνιση των χριστιανικών μειονοτήτων της γεωγραφικής επικράτειας της σημερινής Τουρκίας. 

1.134 εκκλησίες λεηλατήθηκαν. 960 σχολεία καταστράφηκαν. 815 κοινότητες εξαφανίστηκαν. 353.000 ζωές Ελλήνων χάθηκαν από την περιοχή του Πόντου.

Ακολουθούν οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου...


Η συνέχεια εδώ

Εάν ρίξεις το όπλο, δεν θα “διοριστείς”. Θα πεθάνεις.
Ακόμα να καταλάβει ο Έλληνας ότι τα συμφέροντα του δεν πρόκειται να τα προασπίσει κανείς που δεν σέβεται την Εθνική μνήμη. Ακόμα να καταλάβει ότι το διεφθαρμένο σύστημα προωθεί απάτριδες αφού αυτοί, όπως και οι μαϊμού πατριώτες δεν έχουν κανέναν λόγο να υπερασπίσουν τον λαό. Αλλά μόνον τα συμφέροντα τους.

Όποιος αφήνει την σημαία να την πάρει ο αέρας, δεν εξυπηρετεί ούτε το...


Η συνέχεια  εδώ

Πώς η Deutsche Bank χρηματοδότησε την γενοκτονία των Ποντίων. Στο «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία!

Σπάνια παρασκήνια από την εποχή της γενοκτονίας των Ποντίων και ό,τι...


Η συνέχεια  εδώ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΊΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια περίοδο που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι «εθελότυφλοι» και «ραγιαδόφρονες» επιμένουν να επιβάλουν στα σχολικά μας βιβλία μια εξωραϊσμένη και εξωπραγματική εικόνα για την παρουσία των Τούρκων στην ελληνική ιστορία, την ίδια περίοδο που τα ελληνικά μεγάλα κανάλια προβάλουν με μανία κάποια εξωπραγματικά τουρκικά σήριαλ καλλιεργώντας στο ελληνικό κοινό μια απατηλή εικόνα για την σύγχρονη Τουρκία, στην ιδία την Τουρκία έχει προκαλέσει σοκ η δημοσίευση πριν από καιρό μιας αποκαλυπτικότατης έρευνας του ίδιου του...


Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: