x

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Όραμα με σχέδιο Ελληνικό. (Μέρος 2ο)



Το Ελληνικό σχέδιο.
Το κοινωνικό κράτος.

Τα θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη για αξιοπρεπή διαβίωση και περίθαλψη, για ελεύθερη παιδεία και εργασία, παραμένουν εγγυημένα εφ’ όρου ζωής και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής αλληλεγγύης. 
Αποκεντρώνεται το κοινωνικό κράτος και οι υπηρεσίες του οργανώνονται δίπλα στον πολίτη και ανά δήμο. Συντονίζεται η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών της κοινωνικής πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων (υγείας, συντάξεων, ανεργίας ). 

Το ύψος των παροχών ( κοινωνική πρόνοια, κατώτατη σύνταξη, κατώτατο επίδομα ανεργίας ) καθορίζεται σύμφωνα με το ατομικό αφορολόγητο ποσό και το στατιστικό όριο της φτώχειας (στα 7.800.- € ετησίως). Το επίδομα ανεργίας δικαιούνται όλοι οι πολίτες που, αν και είναι ικανοί να εργαστούν, παραμένουν άνεργοι. Η κοινωνική πρόνοια παρέχεται στους πολίτες εκείνους που είναι οικονομικά αδύναμοι και ταυτόχρονα ανίκανοι να εργαστούν. Όλοι οι πολίτες ανεξαίρετα που ζούν εντός της Ελληνικής επικράτειας είναι ασφαλισμένοι στο σύστημα υγείας.

Ιδρύονται τρία κοινωνικά ταμεία, όπως αυτό της υγείας, των κοινωνικών ασφαλίσεων και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αποδεσμεύεται, εν μέρει, η κύρια χρηματοδότηση των ταμείων από τις εισφορές των εργαζομένων και μεταφέρεται στην πηγή της παραγωγής, της παροχής υπηρεσιών και των εισαγωγών. Είναι πλέον αδιάφορος ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται σε μια εταιρεία και το ύψος των αποδοχών τους. Η εισφορά του εργοδότη στα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται σε ποσοστό επί του εταιρικού τζίρου που επιτυγχάνεται, με αποτέλεσμα, αφενός την αύξηση των εσόδων των ταμείων και την εξαφάνιση της  ανασφάλιστης εργασίας και αφετέρου, λόγω αύξησης στην τιμή των εισαγωμένων, την προστασία της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.
  
Προστατεύεται και υποστηρίζεται ο θεσμός της οικογένειας, θεσπίζονται  επιδόματα  τέκνων, μητρότητας, πολυτέκνων όπως και επιδοτούμενα οικογενειακά, μαθητικά και φοιτητικά δάνεια. Ενισχύονται οι δομές των κοινωνικών θεσμών, όπως αυτός του σχολιάτρου, της προληπτικής ιατρικής αγωγής, του συνήγορου του παιδιού, της κοινωνικής και της παιδικής πρόνοιας, του σπιτιού προστασίας της γυναίκας και του παιδιού και της ολοήμερης εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές βαθμίδες προκειμένου να καταπολεμηθεί το καθεστώς της παραπαιδείας..

Ιδρύονται, ανά δήμο, μονάδες απεξάρτησης ατόμων από τα ναρκωτικά, εξασφαλίζεται η εκπαίδευσή τους και μεριμνάται η επανένταξή τους στην κοινωνία. Οργανώνεται σε επίπεδο δήμου η εκπαίδευση των αναπήρων και συντονίζεται ενεργά η επαγγελματική αποκατάστασή τους. Υποχρεώνονται δια νόμου οι εργοδότες να εφαρμόσουν την αναλογική ποσόστοση στο εργατικό δυναμικό τους, προσλαμβάνοντας  Α.μ.ε.Α ( 3%) και εργαζόμενους άνω των 55 ετών (10%). 

Στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε είναι αδιανόητο να υπάρξει Έλληνας που θα πεινάσει ή θα νοιώσει εγκαταλελειμμένος από την κοινωνία στην ώρα της ανάγκης του. Η γέννηση ενός παιδιού θα θεωρηθεί πάλι ως ευλογία Θεού και θα είναι γιορτή χαράς για κάθε Ελληνική οικογένεια. 


 Το κράτος δικαίου

Καταργείται το δίκαιο (ποινικό, φορολογικό, εργασιακό) των δυνάμεων κατοχής. Καταγγέλονται στο σύνολό τους οι δανειακές συμβάσεις του δημοσίου με την Τρόϊκα και δεν αναγνωρίζεται η υπογραφή ή η δέσμευση των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, Π. Πικραμμένου και Α. Σαμαρά σε όλες τις συμβάσεις ή στις διαπραγματεύσεις τους με τρίτους.                                 
Διώκονται ποινικά για παραβίαση του συντάγματος και για εσχάτη προδοσία όλοι οι πολιτικοί, οι αξιωματούχοι και οι δημόσιοι λειτουργοί που εσχεδίασαν, εψήφισαν και εφάρμοσαν τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και το δίκαιο των δυνάμεων κατοχής.                         Διώκονται ποινικά για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όλοι ανεξαίρετα οι αλλοδαποί και οι ημεδαποί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη γενοκτονία των Ελλήνων και είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο, κατά μέσον όρο, 45 χιλιάδων Ελλήνων ετησίως. 
  
Ακυρώνεται αναδρομικά (01η Αυγούστου 1974) η κάθε είδους παραγραφή ή βουλευτική και υπουργική ασυλία για όλα τα εγκλήματα που τελέστηκαν κατά του δημοσίου και κατά του λαϊκού ή του εθνικού συμφέροντος.

Διώκονται ποινικά όλοι οι κλεπτοκράτες και οι ολιγάρχες των τελευταίων 40 ετών  (πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, ένστολοι, εργολάβοι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, τραπεζίτες, εκδότες, καναλάρχες, εφοπλιστές κλπ.) που ελήστεψαν τα δημόσια και τα ασφαλιστικά ταμεία και πλούτισαν επειδή εσκεμμένα ζημίωσαν το εθνικό συμφέρον. 
Δημεύονται αναδρομικά και μέχρι τρίτου βαθμού συγγενείας  οι περιουσίες όλων των καταδικασθέντων από την Ελληνική δικαιοσύνη.

 Η Ελληνική δικαιοσύνη και η Ελληνική Αστυνομία οδηγούνται στην αυτοκάθαρση και στην απεξαρτοποίησή τους από τα πολιτικά και τα οικονομικά συμφέροντα. Ιδρύεται το συνταγματικό δικαστήριο.  Αναδιοργανώνονται ουσιαστικά οι δομές της Ελληνικής δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζονται μισθολογικά. 
Εφαρμόζεται, κατοχυρώνεται και υπερασπίζεται πάση θυσία η αξιοκρατία και η ισονομία, που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του κοινωνικού κράτους δικαίου με το ανθρώπινο «πρόσωπο». Εκσυχρονίζεται και γίνεται ανθρώπινο το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Η δικαιοσύνη παύει να εκδικείται τον εγκληματία αλλά μαθαίνει να τιμωρεί το έγκλημα και να προστατεύει το θύμα.

Είναι αδιανόητο να «ξημερώσει» η επόμενη μέρα για την Ελλάδα και  οι ΓΑΠ, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Παπακωνσταντίνου, Σημίτης, Θεοχάρης, Παπαδήμου, Μπόμπολας, Ψυχάρης, Βενιζέλος, Λάτσης και οι λοιποί επίορκοι, ολιγάρχες και κλέφτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας. Απαγορεύεται να μιλάμε για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, όσο οι Μπαρόζο, Ρεν, Ρομπάϊ, Τόμσεν, Μορς, Σόϊμπλε, Ρέσσλαρ, Βέσταρβέλε, Μέρκελ κλπ. δεν έχουν τιμωρηθεί από τις Ελληνικές αρχές για τις δεκάδες χιλιάδες δολοφονίες Ελλήνων που διέπραξαν. Αλλάζουμε εμείς πρώτα για να έχουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε και την Ελλάδα. 

Άμυνα και διπλωματία.

Δημιουργείται ένα νέο πολιτικό και στρατιωτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο τεκμηριώνεται και διαμορφώνεται εκ νέου η παρουσία και η συμμετοχή της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη. 
Το παράδοξον στην διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής, αποτελεί η παραδοχή, ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Γερμανία, Μ. Βρεττανία, Τουρκία και Αλβανία όπως και το υποψήφιο μέλος, Δημ. των Σκοπίων, ανήκουν στον κύκλο των φίλων και των συμμάχων της Ελλάδος, που συνεπάγεται ότι η χώρα δεν καλείται να αντιμετωπίσει εχθρούς, παρά μόνο τους «φίλους» της, που από κοινού επιδιώκουν τον διαμελισμό και την καταστροφή της. 

Το κάψιμο της Ελλάδος και των δεκάδων αθώων Ελλήνων το 2007-08 (Ηλεία) ανήκει στα πρόσφατα έγκλήματα που ανέδειξε η συνεργασία των Αμερικανών, των Γερμανών και των Τούρκων πρακτόρων. Οι τηλεφωνικές υποκλοπές, η απόπειρα δολοφονίας κατά του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή (2004-09), η βίαιη επιβολή των ανθελληνικών σχεδίων Ανάν, η ενεργή συμμετοχή τους στηνοικονομική καταστροφή της Ελλάδος και της Κύπρου, μέχρι και η αντίληψή τους ότι η Ελληνική Επικράτεια μπορεί να γίνει  «χωματερή», όπου κατά το δοκούν θα μπορούν να θάβουν τα χημικά και τα πυρηνικά απόβλητα τους, στοιχειοθετούν την επίσημη αντίληψη των ΗΠΑ και της Γερμανίας σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θεωρείται αποικία και ο λαός της σκλάβος τους. 

Οι νόμοι και οι συνθήκες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών κρατών στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε και στην Ευρωζώνη δεν ισχύουν εξ ίσου για όλους. Περιορίζονται οι διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδος με τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Τουρκία στην ελάχιστη δυνατή αντιπροσώπευση.Αναστέλλεται η λειτουργία των στρατιωτικών βάσεων στο Άκτιο και στη Σούδα και τίθενται υπό πλήρη εθνικό έλεγχο ο Ελληνικός εναέριος χώρος, η θάλασσα του Αιγαίου και οι βάσεις ή τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ελλάδα. 

Σταματά η πολιτική εξαναγκασμού των Πομάκων και των άλλων μειονοτήτων, να επισκέπτονται τουρκικά σχολεία και να υποχρεώνονται στην εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας. Απαιτείται η άδεια των αρχών ασφαλείας για την κτήση, την χρήση γης και την επιχειρηματική δραστηριότητα εντός της Ελλάδος, των αλλοδαπών εκείνων που προέρχονται από χώρες εχθρικές προς την Ελλάδα.

Αναβάλλεται η ανέγερση του τζαμιού στην Αθήνα έως ότου ανεγερθεί από μουσουλμάνους μιά Ελληνοορθόδοξη εκκλησία στην πρωτεύουσα μιας ισλαμικής χώρας.

Η ονομασία της Δημ. των Σκοπίων θεωρείται δευτερεύον και επουσιώδες θέμα. Πρωταρχικό πρόβλημα αποτελεί το Σύνταγμα του κράτους και το σύνολο των άρθρων του με αλυτρωτικό χαρακτήρα και ύφος.  Η αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με αυτό το σύνταγμα, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τις, εις βάρος της, εδαφικές διεκδικήσεις των Σκοπιανών και  την ύπαρξη «μακεδονικών μειονοτήτων εντός της επικρατείας της και ότι, ενώ επιτρέπει στα Σκόπια την χρήση Ελληνικών εθνικών συμβόλων, αποδέχεται την ύπαρξη μιας «μακεδονικής γλώσσας» που είναι ξένη της Ελληνικής. 

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της προς το κράτος των Σκοπίων, του απαγορεύει  την εμπορική χρήση των λιμενικών της εγκαταστάσεων, θέτει βέτο σε κάθε υποψηφιότητά του για μέλος σε διεθνείς οργανισμούς,  έως ότου συμμορφωθεί και αποφασίσει να τηρήσει την ενδιάμεση διακρατική συμφωνία του με την Ελλάδα, της 13ης Σεπτεμβρίου 1995, η οποία αναφέρεται στα άρθρα του σκοπιανού συντάγματος που χρήζουν άμεσης αναθεώρησης και στα Ελληνικά σύμβολα που πρέπει να αποβληθούν από τα σκοπιανά κρατικά εμβλήματα. 

Η Αλβανία εφαρμόζει μια επεκτατική πολιτική εις βάρος της Ελλάδος, υποστηρίζει ενεργά κάθε προπαγάνδα μίσους εναντίον της και διαμορφώνει τις σχέσεις της προς αυτήν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο περί μειονοτήτων, διώκει συστηματικά τους Βορειοηπειρώτες και την Ορθοδοξία και ενώ συμμετέχει ως κράτος ενεργά στην διακίνηση ναρκωτικών και όπλων προς την Ελλάδα, οργανώνει και συντονίζει την δράση ενόπλων αλβανικών παραστρατιωτικών μονάδων εντός της  Ελληνικής επικράτειας. 

Η απέλαση των Αλβανών πολιτών, οι οποίοι, αν και ζουν στην Ελλάδα, αρνούνται να σεβαστούν τους Ελληνικούς νόμους και κανόνες, η εισαγωγή ταξιδιωτικής βίζας και δασμών στις διασυνοριακές μετακινήσεις πολιτών και προϊόντων, η αυστηρή φύλαξη των Ελληνικών συνόρων και η μονομερής ανακήρυξη και οριοθέτηση της Ελληικής ΑΟΖ  κρίνονται ως αναγκαία και επιβεβλημένα μέτρα.

Οι Γερμανικές οφειλές (κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις του Β΄ Π.Π.) προς την Ελλάδα, δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθούν εθελοντικά από τη Γερμανία. Οι κυβερνώντες του Ελληνικού κράτους αποδεικνύουν καθημερινά ότι υποστηρίζουν μόνο τα γερμανικά συμφέροντα, απαξιούν την ισχύουσα διεθνή νομοθεσία και αρνούνται επίμονα να απαιτήσουν την τήρηση και την εφαρμογή των αντίστοιχων διακρατικών συμφωνιών με τη Γερμανία.  500 δις. € οφείλει συνολικά η Γερμανία για την καταστροφή του 75% της Ελληνικής οικονομίας, για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και για την δολοφονία 1.160.000 Ελλήνων. 4,0 εκατ. περισσότεροι Έλληνες θα ζούσαν σήμερα ανάμεσά  μας αν οι Γερμανοί δεν είχαν δολοφονήσει τους προγόνους μας, ο δε πλούτος της χώρας δεν θα περιοριζόταν στο σημερινό 1,0 τρις. € αλλά θα ανερχόταν στα 2,5  τρις. € αν οι Γερμανοί δεν επεδείκνυαν, την εποχή του 1940-44, μια πρωτόγνωρη βαρβαρότητα στη συστηματική καταστροφή της Ελλάδος.

Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εξαναγκάσει τη Γερμανία να υπογράψει «σύμφωνο ειρήνης και φιλίας». Πάντα θεωρούσε τους Έλληνες εχθρούς της.  Καταγγέλεται η ελληνογερμανική συμφωνία του Λονδίνουκαι των Παρισίων (σύμφωνο μη επίθεσης), τιτλοποιούνται οι Γερμανικές οφειλές και με βάση το διεθνές δίκαιο κατάσχονται οι Γερμανικές (ιδιωτικές και δημόσιες) περιουσίες που υπάρχουν εκτός Γερμανίας. 

Η Ε.Ε. έχει μεταβληθεί σε Λέσχη-μόρφωμα υπεράσπισης των Γερμανικών συμφερόντων, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την Ε.Ε. που οραματίστηκαν οι υπογράψαντες τις συνθήκες της Ρώμης. Η Ε.Ε και η Ευρωζώνη μπορούν να επιβιώσουν μόνο αν το status quo της μέχρι τούδε πολιτικής τους ανατραπεί και εξελιχθεί σύμφωνα με το πνεύμα της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της ομοψυχίας που διέπει τις συνθήκες της Ρώμης, ειδάλλως θα διαλυθούν. 

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προασπίσει τα συμφέροντά της, παραμένοντας  πρωταγωνίστρια εντός των εξελίξεων, που θα υπάρξουν στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, όπου αποκτά το δικαίωμα να επιλέγει, να συμβάλλει, να διαμορφώνει και να συμμετέχει ή μη στους νέους οικονομικούς συνασπισμούς και στις νέες συμμαχίες κρατών που ήδη διαγράφονται στον πολιτικό ορίζοντα. 

Η Ρωσία θα μπορούσε να γίνει ο φυσικός σύμμαχος της Ελλάδος και της Κύπρου. Η στενή συνεργασία, επ’ ίσοις όροις, μεταξύ των δύο λαών, θα αποτελούσε το «ανάχωμα» στην επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ, της Γερμανίας και των γειτόνων-κρατών εις βάρος της Ελλάδος και ταυτόχρονα την ασφαλιστική δικλείδα για την διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της ευημερίας στην πατρίδα μας.

Οι Ελληνικές Ε.Δ. αναδιοργανώνονται ποιοτικά και αριθμητικά και προσαρμόζονται αποκλειστικά στην υλοποίηση του αμυντικού δόγματος της χώρας. Δημιουργείται ζώνη αμύνης σε ακτίνα δράσης 2,5 χιλιάδων χιλιομέτρων πέριξ των Ελληνικών συνόρων. Υιοθετείται και εφαρμόζεται το αξίωμα του αρχικού και του πολλαπλού ανταποδοτικού επιθετικού κτυπήματος με ταυτόχρονη μετάθεση της γραμμής αμύνης της χώρας στα εδάφη της επικράτειας του επιτιθεμένου. 

Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία αναλαμβάνει αποκλειστικά τηυ έρευνα, την παραγωγή, την υποστήριξη, τη συντήρηση και την αναβάθμιση των υποδομών και των οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τις Ε.Δ και τα Σώματα Ασφαλείας.  
                                     
 Ιδρύεται το Σώμα της Στρατοχωροφυλακής, στο οποίο ενσωματώνονται  Συνοριοφύλακες, Λιμενικό, Τελωνεία, στρατιωτική αστυνομία, στρατολογία και εθνοφυλακή.

Η ελεύθερη Ελλάδα δεν ανήκει στην Δύση αλλά ούτε και στην Ανατολή. Δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. ή στο €υρώ και δεν είναι η αποικία κάποιου Αμερικάνου, Γερμανού, τραπεζίτη, σιωνιστή ή ναζί. Οι Έλληνες είναι η Ελλάδα και θέλουν, 193 χρόνια μετά την Επανάσταση του ’21, να αποφασίζουν πλέον μόνοι τους για ζωή ή θάνατο, για τα υπέρ ή τα κατά της πολιτικής τους και για το παρόν ή το αύριο των παιδιών τους.

Νέα Φιλική Εταιρεία

.... έπεται "Μέρος 3ο"


Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με ταυτόχρονη αναφορά στον συγγραφέα και στο ιστολόγιο:   www.nea-filiki-eteria.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: