x

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ιρανικές ειδικές δυνάμεις στο Ιράκ - 4.000 Αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν στην Βαγδάτη


Τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ ζήτησε κξαι επίσημα το Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης 4.000 Αμερικανοί στρατιώτες. Άμεση ήταν και η απάντηση του Ιράν το οποίο θεωρεί ότι η ISIL σκοπίμως "βρέθηκε" στη Μοσούλη ακριβώς για να μπορέσουν οι Αμερικανοί να ξαναπατήσουν πόδι στο Ιράκ αυτή τη φορά για "βοήθεια".
Το Ιράν έχει αποστείλει ομάδες ειδικών δυνάμεων για να βοηθήσουν τον ιρακινό Στρατό στην υπεράσπιση της Βαγδάτης.
Η Ιρανική μονάδα  ειδικών δυνάμεων προέρχεται από το στρατιωτικό σώμα «Al-Quds» και αριθμεί 150 άτομα και η ειδική ομάδα με την επωνυμία Saberin βρίσκονται ήδη στο Ιράκ, αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.
Από χθες τα σύνορα του Ιράκ, αποτελούν πεδίο δράσης του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς και των Ειδικών Δυνάμεων Badr. Οι πρώτες ιρανικές μονάδες έχουν ήδη διασχίσει τα σύνορα. Σκοπός τους σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές η διασφάλιση της Βαγδάτης.
Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης χθες στην περιοχή του Χαλεπίου αναχώρησαν τουλάχιστον 30 φορτηγά με ακραίους ισλαμιστές αντάρτες, διασχίζοντας τα πλέον ανύπαρκτα σύνορα και κατευθύνθηκαν προς το Ιράκ, στην εμπόλεμη ζώνη.
Οι ισλαμιστές κέρδισαν περισσότερο έδαφος στη διάρκεια της νύχτας στο Ιράκ, καθώς κινήθηκαν προς δύο πόλεις στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα αφού οι δυνάμεις ασφαλείας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους σ' αυτές.
Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν γνωστό πως οι πόλεις Σααντίγια και Τζαλάουλα έπεσαν στα χέρια των ισλαμιστών, όπως και αρκετά χωριά στα όρη Χιμρίν, τα οποία αποτελούν από καιρό κρησφύγετο των ανταρτών.
Δυνάμεις των κούρδων μαχητών ανέπτυξαν ενισχύσεις στην Τζαλάουλα για την ασφάλεια των γραφείων των πολιτικών κομμάτων τους πριν από την άφιξη των ισλαμιστών στην πόλη. Δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσά τους.
Το ιρακινό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον της Σααντίγια και της Τζαλάουλα από τη γειτονική πόλη Μουκνταντίγια, με αποτέλεσμα δεκάδες οικογένειες να διαφύγουν προς το Χανικίν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.
Η Ιρακινή κυβέρνηση ρώτησε τους αμερικανούς εάν δύνανται με αεροπορικές επιδρομές να χτυπήσουν την βάση των ισλαμιστών ανταρτών του ISIS. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή βομβαρδιστικών αεροσκαφών.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο mehr, απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα δόθηκε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου έως τώρα έχουν προσγειωθεί τουλάχιστον 4000 Αμερικανοί στρατιώτες.
Αμερικανός αξιωματούχος έκανε γνωστό πως οι ΗΠΑ έχουν στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης πάνω από το Ιράκ για να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).
Η εφημερίδα "Wall Street Journal", η οποία ανέφερε πως οι πτήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μικρούς αριθμούς από πέρυσι, επικαλέσθηκε έναν ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος είπε πως οι ΗΠΑ μοιράζονται τις πληροφορίες από τις πτήσεις των αεροσκαφών αυτών με τις ιρακινές δυνάμεις. "Όχι πως αυτό έχει προσφέρει κάτι", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Μόλις χθες σας είχαμε αναφέρει εδώ στο defencenet.gr ότι αυτή η "ξαφνική" και επιτυχημένη επιδρομή της ISIL ίσως είχε σαν αντικειμενικό σκοπό την επιστροφή των Αμερικανών στο Ιράκ όχι σαν κατακτητών αλλά σαν "σωτήρων".
Άλλωστε η ISIL εξοπλίστηκε επι μακρόν με αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό, από τις ΗΠΑ, για να μπορέσει να σταθει απέναντι στις μονάδες του Άσαντ.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απείλησε χθες, Πέμπτη, με αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράκ εναντίον των ισλαμιστών σουνιτών μαχητών που έχουν καταλάβει πόλεις στο βορρά, απειλούν τη Βαγδάτη και θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.
Δυνάμεις των Κούρδων του Ιράκ επωφελήθηκαν από το χάος για να πάρουν τον έλεγχο του πετρελαϊκού κόμβου του Κιρκούκ, καθώς τα στρατεύματα της κυβέρνησης, της οποίας ηγούνται οι σιίτες, εγκατέλειπαν τις θέσεις τους, προκαλώντας ανησυχία στους συμμάχους της Βαγδάτης τόσο στη Δύση όσο και στο γειτονικό σιιτικό Ιράν.
"Δεν αποκλείω τίποτε διότι έχουμε συμφέρον να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί οι τζιχανιστές δεν θα αποκτήσουν μόνιμο ορμητήριο ούτε στο Ιράκ ούτε στη Συρία", δήλωσε ο Ομπάμα από το Λευκό Οίκο όταν ερωτήθηκε αν εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές. Αξιωματούχοι υπογράμμισαν αργότερα ότι δεν πρόκειται να σταλούν χερσαίες δυνάμεις, κάτι που όμως οι Ιρανοί το διαψεύδουν.
Ο Ομπάμα εξετάζει "όλες τις επιλογές" για να βοηθήσει τους ηγέτες του Ιράκ, οι οποίοι ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο της χώρας όταν τερματίσθηκε η αμερικανική κατοχή το 2011. "Στις διαβουλεύσεις μας με τους Ιρακινούς, θα υπάρξουν μερικά βραχυπρόθεσμα, άμεσα πράγματα που χρειάζεται να γίνουν στρατιωτικά", δήλωσε.
Όλως τυχαίως τα πράγματα δείχνουν να επωφελούνται οι ΗΠΑ. Το σιϊτικό Ιράκ χρησίμευε σαν γέφυρα για να μπορεί να περνά πολεμικό υλικό αλλά και άνδρες του σώματος των «Φρουρών της Επανάστασης» στην Συρία για να πολεμούν τους χρηματοδοτούμενους από την Δύση ισλαμιστές.
Αυτή η γέφυρα προς το παρόν έχει κοπεί, και για αυτό ο Ιρανός πρόεδρος Ροχανί, άφησε εμμέσως ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ιρανική επέμβαση για να βοηθηθεί η νόμιμη κυβέρνηση του Ιράκ.
Η ιρακινή σιτική κυβέρνηση φίλα προσκείμενη προς τους Σύρους και τους Ιρανούς ενδεχομένως να είχε αρχίσει να γίνεται ενοχλητική ως προς την Δύση και τις ΗΠΑ.
Πολλοί στις ΗΠΑ θεωρούν ότι θα χρειάζονταν μια αφορμή για να επέμβουν ξανά στο Ιράκ και από εκεί στη Συρία ώστε να αποκαταστήσουν την «τάξη» σε βάρος του Άσαντ, του Ιράν και του ρωσικού παράγοντα.
Μια καταδίωξη της ISIL από τις αμερικανικές δυνάμεις που οι ίδιοι μαζί με την Τουρκία εφοδίασαν και χρηματοδότησαν μπορεί κάλλιστα να καταλήξει κάπου στην… Δαμασκό.
Βέβαια θα πρέπει να πεισθεί η αμερικανική κοινή γνώμη, η οποία είναι ιδιαιτέρα κουρασμένη από τις ελλεπάληλες πολεμικές εξορμήσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αλλά αυτό ενδέχεται, χωρίς να είναι και απόλυτα σίγουρο,  να «ρυθμιστεί» μεσω των ΜΜΕ.
Στο μεταξύ ένας αποκαλυπτικός χάρτης του τι θέλουν να πετύχουν οι ισλαμιστές δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bατάν στην Τουρκία. Είναι η αναβίωση του αραβικού Χαλιφάτου, που θα περιλαμβάνει και την Έλλάδα όπως και την Ισπανία.
Βάση του χάρτη αλλά και ότι την Τουρκία την κυβερνούν δήθεν μετριοπαθείς ισλαμιστές μπορούμε πλέον να κατανοήσουμε για ποιο λόγο η Τουρκία έχει γεμίσει τη χώρα μας με ισλαμιστές λαθρέποικους.
Κάποια στιγμή οι άνθρωποι αυτοί θα αποτελούν πλειοψηφία, σε συνδυασμό με κάποιους νεοταξίτικους σχεδιασμούς που μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης αναγκάζουν τους γηγενείς και Ορθόδοξους χριστιανούς να μεταναστεόυν.
Σημειώνεται ότι στις ροές των λαθρομεταναστών και μαζί με αυτούς ισλαμιστών πρακτόρων παίζει ρόλο και το Κατάρ με την Σαουδικη Αραβία, όπως και οι αμερικνοκίνητες ΜΚΟ, δηλαδή οι ίδιοι που ενίσχυσαν την ISIL.
 
Ο χάρτης

Αυτός ο χάρτης, φανερώνει τις πραγματικές προθέσεις των ισλαμιστών τους οποίους σημειωτέον βοήθησαν στην άνδρωση τους χώρες όπως η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, και φυσικά οι ΗΠΑ.
 
Ο χάρτης περιλαμβάνει τη μελλοντική αυτοκρατορία των φανατικών ισλαμιστών, όπου θα εγκαθιδρύσει όπως ευαγγελίζονται τον νόμο της Σαρία και εδάφη της παλιάς αραβικής επέκτασης, όπως η Ισπανία, η βόρειος Αφρική, μέχρι την μουσουλμανική κεντρική Αφρική, ο Καύκασος και η Κριμαία, αδιαφορώντας για την ένωση της με τη Ρωσία, καθώς και την Κεντρική Ασία, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της Ευρασίας. 
 
Όπως φαίνεται από τον χάρτη αυτό, οι Τζιχαντιστές προσδοκούν να ελέγξουν εκτός των άλλων και όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της κεντρικής Ασίας και έτσι να καταστούν μια παγκόσμια οικονομική δύναμη που θα επιβάλει τελικά σε όλο τον κόσμο τον νόμο της μουσουλμανικής Σαρίας.
 
Κάποτε ακουγόταν ως συνομοσιολογικό ανέκδοτο, τώρα πια ουδείς τολμά να γελάσει. Δεκαετίες ακούγονταν ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων χρησιμοποιεί σαν όργανό της το Ισλάμ για να καταστρεψει τον αληθινό Χριστιανισμό της Ελληνορθοδοξίας. Η Ελλάδα βρίσκεται εντός των σχεδιασμών νεοταξιτών.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: