x

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΣΑΜΠΟΤΑΖ: Θα δούμε απόψε το παιχνίδι της Εθνικής; “ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ” της ΔΕΗ απεργάζονται BLACK-OUT-Βρώμικη απόπειρα ενοχοποίησης των συνδικαλιστών-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

black-out1

Έντονους φόβους για γενικό μπλακ-άουτ ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκφράζουν τις τελευταίες ώρες, μέληαπό τη διοίκηση της ΔΕΗ. Οι ίδιοι παράγοντες που επί χρόνια παρακολουθούν το επικοινωνιακό κομμάτι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, είναι εξαιρετικά ανήσυχοι αφού ισχυρίζονται ότι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δεν θα διστάσουν να κατεβάσουν τους διακόπτες ακόμα και πριν από το Κυριακάτικο παιχνίδι της Εθνικής Ομάδος με την Κόστα Ρίκα ώστε να εκθέσουν και να εξευτελίσουν τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών εκπροσώπων με σκοπό να τους “βρωμίσουν” και να τους στιγματίσουν στην κοινή γνώμη. Πάντως από την πλευρά των συνδικαλιστών τέτοιες προθέσεις σαμποτάζ έχουν αποκλειστεί. Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο για “αλητείες άνευ προηγουμένου”, “για γκακστερικές μεθόδους χούντας” και για παρακράτος.
Ως γνωστόν απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ» έλαβε ομόφωνα η διοίκηση του Σωματείου «Σπάρτακος» της ΔΕΗ, που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας.
Το Σωματείο κάνει λόγο για τη «μητέρα των μαχών» και καλεί σε «συστράτευση, ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη άπαντες τους εργαζόμενους, τους θεσμικούς φορείς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και κάθε έναν πολίτη τούτης της χώρας».
Υπέρ της προκήρυξης κινητοποιήσεων τάσσεται και η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ) υποστηρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο «ολοκληρώνεται ο διαμελισμός της επιχείρησης και έτσι η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα, εναπόκειται πλέον στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους εμάς».
Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», με τον διαχωρισμό και την πώληση μονάδων παραγωγής που αντιστοιχούν στο 30% του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης και αντίστοιχου μεριδίου πελατών έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.
Οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που εισφέρονται στη νέα εταιρία σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι οι εξής:
Λιγνίτης: ΑΗΣ Αμύνταιο Ι και ΙΙ, ισχύος 600 MW, ΑΗΣ Μελίτη Ι, ισχύoς 330 MW και η άδεια ηλεκτροπαραγωγής για τον σταθμό παραγωγής Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW. Επίσης τα δικαιώματα της ΔΕΗ στα λιγνιτωρυχεία που απαιτούνται για τη λειτουργία τους (Αμυνταίου, Κλειδιού, Λόφων Μελίτης, Κομνηνών Ι και ΙΙ, Βεύης).
Υδροηλεκτρικά: Πλατανόβρυση, ισχύος 116 MW, Θησαυρού, ισχύος 384 MW, Άγρας, ισχύος 50 MW, Εδεσσαίος, ισχύος 19 MW, Πουρνάρι Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334 MW.
Φυσικό αέριο: ΑΗΣ Κομοτηνής, ισχύος 485 MW.
Mπαράζ απεργιών ετοιμάζονται να κάνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, από την ερχόμενη Τετάρτη τα μεσάνυχτα, ημέρα εισαγωγής στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».
Οι κινητοποιήσεις θα είναι 24ωρες , εκφράζοντας έτσι οι εργαζόμενοι την αγανάκτησή τους για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του 30% της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων «Σπάρτακος», Γιώργο Αδαμίδη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, με την απεργία που θα αρχίσει από το βράδυ της Τετάρτης «θα πονέσει πολύ το ηλεκτρικό σύστημα της ΔΕΗ».
«Εφόσον η κυβέρνηση επιλέγει τη μετωπική σύγκρουση, στις 12 το βράδυ της Τετάρτης στις πύλες των σταθμών της ΔΕΗ θα είναι οι εκφραστές των κοινωνιών, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.
«Θα ξημερώσει άλλη ημέρα για τη χώρα», δήλωσε, τονίζοντας πάντως ότι τα νοσοκομεία και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ηλεκτρογεννήτριες για να λειτουργήσουν.
Ως συνέπεια αυτού, εν μέσω καλοκαιριού, ο ίδιος είπε ότι ναι μεν η απεργία δεν θα έχει προηγούμενο, ωστόσο οι καταναλωτές δεν θα προλάβουν να δουν τις επιπτώσεις.

Για κίνδυνο blackout προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ


Τον κίνδυνο blackout σε μεγάλες περιοχές της χώρας επισείει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, λόγω των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει από την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να μπλοκάρει της πώληση της “μικρής ΔΕΗ” που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Ο συντονισμός των κινητοποιήσεων σχεδιάζεται εδώ και μέρες σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας της δυτικής Μακεδονίας, τα εργατικά κέντρα της περιοχής και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αλλά έχουν αποχωρήσει, και σήμερα βρίσκονται σε επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην πρόεδρος της Νίκος Φωτόπουλος αλλά και ο σημερινό πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Σταμάτης Ρέλλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: