x

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Μια νέα Εθνική γεννιέται: Με ικανούς παίχτες, "προίκα" και πολύτιμο όπλο την εμπειρία που κομίζουν οι... παλιοσειρές


Ένας «κύκλος» για την Εθνική μας κλείνει με επιτυχία. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει πώς η πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας δεν ήταν επιτυχία. Ένας άλλος μόλις τώρα «ανοίγει» και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί στην πορεία.
Η ομάδα που έκανε τους Έλληνες υπερήφανους τις ημέρες του Μουντιάλ και τους έκανε να «δραπετεύσουν» έστω για λίγο από τη μιζέρια της καθημερινότητας, έχει μεγάλη εμπειρία. Πολλοί από τους παίχτες είχαν αγωνιστεί το 2004 και κατέκτησαν με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ το Ευρωπαικό. Τώρα με τον Φερνάντο Σάντος λίγο έλειψε να περάσουν στους «8» του Μουντιάλ.
Αυτή η πολύτιμη εμπειρία που από τις «παλιοσειρές», όπως τον Γιώργο Καραγκούνη πέρασε στους νέους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ, που ήταν στον πάγκο ή που επρόκειτο να ενταχθούν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αποτελεί το βασικό «όπλο» της νέας Εθνικής που γεννιέται.
Από το 2004 η Εθνική μας ομάδα ανέβηκε σκαλοπάτια και μπήκε στα «σαλόνια» του Ευρωπαικού και Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έγινε γνωστή. Ασχολήθηκε μαζί της ο διεθνές Τύπος και γράφτηκαν γι’ αυτή διθυραμβικά σχόλια.
Με αυτή την τόσο σπουδαία προίκα η Νέα Εθνική, η οποία θα στελεχωθεί με νέους ποδοσφαιριστές, καθώς το αντίο του μεγάλου Γ. Καραγκούνη αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι παίχτες, καλείται να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.
Δεν είναι εύκολο. Οι Έλληνες όμως έχουν μάθει να μάχονται και να κερδίζουν. Αυτή τη φορά η παρακαταθήκη που έχουν είναι ισχυρή. Άλλωστε ο νέος προπονητής της Εθνικής, ο Ιταλός Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ένας καλός τεχνικός με εμπειρία και καριέρα με επιτυχίες.  
Και παίχτες με τσαγανό, ικανότητες και τεχνική διαθέτει η Ελλάδα. Υπάρχουν δηλαδή τα υλικά για να σμιλευτεί μία νέα ομάδα που θα βάλει ακόμη πιο ψηλά το πήχη και θα τον περάσει. Αρκεί να το πιστέψει και να το θέλει. Και εμείς από τα νέα παιδιά της Εθνικής που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ αυτό το είδαμε. Και το πιστεύουν και το θέλουν.
Είναι χαρακτηριστική η φράση του Γ. Καραγκούνη αποχαιρετώντας στην Εθνική Ελλάδος. «Η Εθνική μεγάλωσε», είπε.
Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος χθες κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της Εθνικής. «Καταφέραμε πολλές επιτυχίες. Είμια πολύ περήφανος που εκπροσώπησα την Ελλάδα», δήλωσε εκφράζοντας ταυτόχρονα τη θλίψη του για το χαμένο αγώνα με την Κόστα Ρίκα.
Στους δύο αποχωρήσαντες αναφέρθηκε ο Γιώργος Σαμαράς: «Μεγάλο κεφάλαιο και ο Σάντος και ο Καραγκούνης. Ο πρώτος έφερε επιτυχίες στην Ελλάδα και ο δεύτερος μαζί με τον Κατσουράνη είναι οι κορυφαίοι παίχτες της τελευταίας δεκαετίας. Συνεχίζουμε σαν ομάδα με νέους στόχους και νέο προπονητή», κατέληξε.
Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα. Νέα ομάδα, νέος προπονητής και νέοι στόχοι. Τους ευχόμαστε όλοι πάντα επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: