x

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Αυριο η πρώτη μάχη στην δικαιοσύνη για την ΕΛΣΤΑΤ. Οι δικαστές οφείλουν να προστατεύσουν την πατρίδα και την δημοκρατία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ζωής Γεωργαντά και Νίκου Λογοθέτη
Την Τρίτη, μεθαύριο, στις 10/6/2014, εκδικάζεται στο ΣΤΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) η υπόθεση κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Α. Γεωργίου, που υποβλήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ για την ακύρωση εγγράφου που με την πρόφαση του «στατιστικού Απορρήτου» η μονοπρόσωπη προεδρική ΕΛΣΤΑΤ προσπάθησε να φιμώσει τους ήδη υπάρχοντες και μελλοντικούς μάρτυρες κατηγορίας (υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ) για οιεσδήποτε στατιστικές αλχημείες και κυρίως για την ψευδή βεβαίωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009. Σημειώνεται ότι για τα ψευδή στοιχεία ο κ. Γεωργίου διώκεται από το Ιανουάριο 2013 για κακούργημα σε βαθμό εθνικής προδοσίας.
Με το έγγραφο αυτό του δήθεν «Στατιστικού Απορρήτου», κατηγορούμε τον κ. Γεωργίου, ότι: πρώτον παραβίασε τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, άλλους συναφείς νόμους και το Σύνταγμα, δεύτερον άσκησε βία κατά των υπαλλήλων και τρίτον προέτρεψε διαρκώς και κατ’ εξακολούθηση τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ για τέλεση του εγκλήματος της ψευδορκίας, και όλα αυτά υπό την απειλή της απόλυσης και της επιβολής υπέρογκου προστίμου.
Η επιδίωξη του κ. Γεωργίου και ασφαλώς των Τροικανών εντολέων του, είναι οι υπάλληλοι να μην καταθέτουν στο Δικαστήριο ως μάρτυρες για θέματα που έχουν να κάνουν με τα στατιστικά στοιχεία.
Για την υπόθεση αυτή υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και Εισαγγελέα Πρωτοδικών ανακοίνωση ως άρθρο 40 ΚΠΔ (Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) προς Αυτόφωρη Διαδικασία άρθρου 417 του ΚΠΔ, και μηνυτήρια αναφορά από τους έχοντες έννομο συμφέρον κκ Λογοθέτη και Γεωργαντά στις 30/5/2013, αφού η Ειδική Ανακρίτρια, κ. Ε. Πεδιαδίτη, που βρίσκεται υπό Πειθαρχική Δίωξη από τον Αύγουστο 2013, αρνήθηκε να παραλάβει αυτή την ανακοίνωση-καταγγελία-αναφορά-υπόμνημα στις 28/5/2013. Εν συνεχεία, εξετάστηκαν μάρτυρες στα Δικαστήρια Πειραιώς, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το την τύχη αυτής της διαδικασίας. Στην συνέχεια, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια, εξεταστήκαμε ως μάρτυρες και μετά από δικαστικές διαβιβάσεις μεταξύ Αθηνών και Πειραιώς, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ΣΤΕ και μετά από αναβολή-ές (έχουμε πιά χάσει τον μπούσουλα) η υπόθεση εκδικάζεται μεθαύριο Τρίτη 10/6/2014 στο ΣΤΕ, στο Αρσάκειο, απέναντι από το Rex στην Πανεπιστημίου, στις 9 το πρωί.
Θα παρευρίσκονται υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, οι κκ Λογοθέτης και Γεωργαντά και ίσως άλλοι πολίτες. Η καταδίκη του διωκόμενου για πλήθος παραβιάσεων του Ενωσιακού και Ελληνικού Δικαίου, κ. Α. Γεωργίου, τέως υπαλλήλου του ΔΝΤ, είναι ζήτημα εθνικής σημασίας.
Σημειώνουμε:
1. Συμπληρώνονται 4 χρόνια τώρα, από τον Αύγουστο του 2010, που ο κ. Γεωργίου, πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και τέως υπάλληλος του ΔΝΤ, έχει προβεί σε συστηματικές παραβιάσεις των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών νόμων και Κανονισμών, διώκεται για κακούργημα σε βαθμό εθνικής προδοσίας από την Ελληνική Δικαιοσύνη, και η κυβέρνηση στα πλαίσια των καταστροφικών πολιτικών της που υπαγορεύονται πλέον παντελώς από την Τρόικα και τους δανειστές, τον κρατά ακόμα στην πιο σημαντική δημόσια Υπηρεσία, την ΕΛΣΤΑΤ, προφανώς για να την βοηθάει με τα δήθεν πλεονάσματα, την στιγμή που συνεχώς καταποντιζόμαστε ως έθνος, ως κράτος, ως οικονομία και ως κοινωνία.
2. Τονίζουμε ότι ο κ. Γεωργίου ενεργεί «Ελέω Θεού», δεν υπάρχει ΔΣ, μοναδικό φαινόμενο στον πολιτισμένο κόσμο. Να φανταστείτε ότι δεν δηλώνει τις δαπάνες που πραγματοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ, όπως κάνει κάθε δημόσια υπηρεσία. Μπείτε στο σάιτ του Υπουργείου Οικονομικών και θα δείτε ότι η ELSTAT είναι η μόνη δημόσια Υπηρεσία που δεν δηλώνει τις δαπάνες της κάθε τρίμηνο, όπως απαιτεί ο νόμος. Και τι κάνει η Βουλή και η κυβέρνηση; Προφανώς Τίποτα.
3. Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη τρεις δίκες κατά του κ. Γεωργίου: η πρώτη είναι για τις ψευδείς βεβαιώσεις ενός φουσκωμένου χρέους και ελλείμματος του 2009, η δεύτερη είναι η παραβίαση του στατιστικού νόμου για τον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ και σωρεία αποφάσεων που πήρε ο Γεωργίου κατά παράβαση του Ενωσιακού και Ελληνικού Δικαίου, και η τρίτη είναι αυτή που εκδικάζεται την Τρίτη, μεθαύριο.
4. Έχει υπάρξει και ασφαλώς ακόμα υπάρχει, και το έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, μια πραγματικά λυσσώδης αντίδραση από την Κομισιόν και την Eurostat για να πάνε όλες οι υποθέσεις αυτές στις καλένδες. Συναντάμε απερίγραπτα και πρωτοφανή τείχη μετά το Πόρισμα των οικονομικών Εισαγγελέων για εθνική προδοσία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Η ταλαιπωρία που διαρκώς υποβαλλόμαστε ως καταγγείλαντες παράνομες μεθοδεύσεις το 2010 είναι απαράδεκτη για χώρα-μέλος της ΕΕ. Μόνο στις υπανάπτυκτες δικτατορίες της Αφρικής συναντά κανείς τέτοια αντιμετώπιση.
5. Όμως, πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ΔΕΝ θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα, διότι η επιδίωξη είναι ακριβώς αυτή: να κουραστούμε και να τα εγκαταλείψουμε. Η ζωή, ιδιαίτερα στην Ελλάδα με την παρούσα πολιτική τάξη στην εξουσία, είναι ένας αδυσώπητος αγώνας και θα επιμείνουμε για να λάμψει η επιστημονική εντιμότητα, άλλωστε αυτό ζητάει και ο ΟΗΕ στην πρόσφατη Έκθεσή του. Η εμπειρία σε όλα τα θέματα ζωής είναι ότι όταν επιμένεις και υπομένεις και η αλήθεια είναι με το μέρος σου, τελικά θα νικήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, κρίνουμε ότι και οι δικαστές το βλέπουν αυτό παρά τις πιέσεις και εκβιασμούς που αξιολογούμε ότι υφίστανται για να τρενάρουν το δικαστικό ακροατήριο για τα ψευδή στοιχεία. Στο κάτω-κάτω αυτό που ζητάμε είναι να έλθει η υπόθεση των ψευδών στοιχείων στο ανοικτό Δικαστικό Ακροατήριο με τις δημόσιες εξηγήσεις του κ. Γεωργίου, της Κομισιόν και της Eurostat, και ας πάρει αυτό την τελική απόφαση. Γιατί φοβούνται οι παραπάνω τόσο πολύ; Ο νοών νοείτω.
6. Πρώτο μέλημα μιας αδιάφθορης κυβέρνησης πρέπει να είναι η θεσμοθέτηση μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ για να λυθούν τα χέρια των δικαστών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: