x

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Χάος: Η συριακή και η ιορδανική Αεροπορία χτύπησαν βάσεις και φάλαγγες του ISIL μέσα στο Ιράκ! (vid)


Χαοτικές καταστάσεις επικρατούν πλέον στην Μέση Ανατολή, εκεί όπου το "εχθρός" ή "σύμμαχος" έχει καταστεί πλέον μια πολύ σχετική έννοια και βέβαια η όλη κατάσταση εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο και θα επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα Ελλάδα και Κύπρο.
 
Πριν λίγες ώρες η Ιορδανία κήρυξε μερική επιστράτευση προκειμένου να αντιμετωπίσει το ISIL, που "ανδρώθηκε" μέσα στον συριακό εμφύλιο πολεμώντας την (εχθρική προς το Αμμάν) κυβέρνηση της Δαμασκού, αλλά τώρα οι ιροσρροπίες αλλάζουν: H συριακή Αεροπορία μαζί με την ιορδανική Αεροπορία βομβαρδίζουν ανηλεως το ISIL σε μία εξέλιξη που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει μέχρι τώρα.
 
Η συριακή Αεροπορία βομβάρδισε αεροδρόμιο που ελέγχεται από το ISIL στο βόρειο Ιράκ και στο οποίο προσγειώνονταν αεροσκάφη από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ που εφοδιάζουν το ISIL με όπλα, ενώ την ίδια στιγμή βασιλική ιορδανική Αεροπορία κτύπησε εντός της ιορδανικής επικράτειας μηχανοκίνητη φάλαγγα των ισλαμιστών της ISIL που είχε εισχωρήσει από το πέρασμα του Turaibil καταστρέφοντας μάλιστα τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα, που είχαν καταλάβει από τον ιρακινό Στρατό.
 
Οι Ιορδανοί συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές και εντός του Ιράκ αφού όπως μια διπλωματική πηγή δήλωσε ήθελαν να στείλουν μήνυμα ότι "οποιαδήποτε εισβολή στη χώρα θα είναι αδύνατη".
 
Την ανησυχία του χασεμιτικού βασιλείου δείχνει η μερική επιστράτευση που κήρυξε για να θέσει την χώρα σε ετοιμότητα. Άλλωστε γνωρίζουν ότι οι ισλαμιστές δρουν σαν 5η φάλαγγα, και πολλοί από αυτούς ενεργούν εντός του Αμάν σαν "πυρήνες εν υπνώσει".
 
Ο ιορδανικός Στρατός έχει οχυρώσει την συνοριακή γραμμή, με πυροβολικό και εκτοξευτές ρουκετών, ενώ έχει ενισχύσει τις φρουρές στα συνοριακά φυλάκια.
 
Σημειώνεται ότι η ISIL έχει καταλάβει όλη την ιρακινο-ιορδανική μεθόριο.
 
Στο μέτωπο του Ιράκ, οι Ιρανοί ενισχύουν τον ιρακινό Στρατό με 150 τόνους πολεμικού υλικού ημερησίως.
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν παραδώσει στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης πάνω από 1000 τόνους. Οι Σαουδάραβες κάνουν ακριβώς το ίδιο στα αεροδρόμια του Β.Ιράκ, παραδίδοντας απροκάλυπτα βαρύ οπλισμό στην ISIL. 
 
Οι Ιρανοί προσπαθούν να συντονίσουν από Δαμασκό μέχρι Βαγδάτη τον ιρακινό και τον συριακό Στρατό εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών,σε ταυτόχρονες επιθέσεις από Νότο και Δύση.
 
Έτσι η Συρία βομβάρδισε το αεροδρόμιο H-2 ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του Ιράκ σε απόσταση 350 χλμ. από την Βαγδάτη.
 
Διαθέτει δύο μεγάλους αεροδιαδρόμους για μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Οι Σύριοι επιδίωξαν την καταστροφή τους για να εμποδίσουν τα σαουδαραβικά αεροσκάφη να προσγειωθούν και να ξεφορτώσουν.
 
Δρομολόγια οι Σαουδάραβες πραγματοποιούν και από την ξηρά με την υποστήριξη της βασιλικής σαουδαραβικής Αεροπορίας όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί στον ιστότοπο DEBKA.
 
Πριν τον βομβαρδισμό της βάσης υπήρχαν αναφορές για παράδοση οπλισμού και πυρομαχικών από μεταφορικά αεροσκκαφη χωρίς διακριτικά, που έρχονταν από τον αραβικό εναέριο χώρο.Η επιχείρηση των Σύριων κρίθηκε επιτυχημενη, αλλά οι διάδρομοι πιθανότατα θα επισκευαστούν γρήγορα καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η Σ.Αραβία έχει αποστείλει και αξιωματικούς του Μηχανικού.
 
Την συριακή επιδρομή επιβεβαίωσε και η Ουάσιγκτον, και αναφέρουν οι Αμερικανοί ότι σκοτώθηκα 57 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 120, όλοι μαχητές της ISIL.Η επίθεση αυτή έδειξε τέλειο συχρονισμό με ταξύ Βαγδάτης-Δαμασκού, που οφέιλεται στις ιρανικές προσπάθειες.
 
Τα μέχρι τώρα γεγονότα ευνοούν την πολιτική των ΗΠΑ που επιθυμούν τριχοτόμηση του Ιράκ για να "σπάσει" το σιιτικό τόξο που φτάνει μέχρι τον Αλαουϊτη Άσαντ. Σημειώνεται ότι οι αλαουϊτες αποτελούν σιιτική αίρεση, η οποία αποδέχεται τον Τριαδικό Θεό. Έτσι ο Άσαντ έχει διείσδυση και στους σιίτες αλλά και στους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς.
 
Το Ιράν είναι αποφασισμένο να προστατέψει την ακεραιότητα του Ιράκ. Προς το παρόν όλοι οι εμπλεκόμενοι πολεμούν δια αντιπροσώπων και χωρίς διακριτικά. 
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: