x

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Δήλωση σοκ από τον φερόμενο ως νέο ΥΠΟΙΚ N.Οικονομίδη: "Επιμήκυνση των δανείων από τις χώρες της Ευρωζώνης και EFSF στα 75 έτη"



Aπίστευτη δήλωση σοκ, που δείχνει ολικη παράδοση της χώρας κοντά στον ένα αιώνα, από τον καθηγητή Οικονομικών του Stern και φερόμενο από κύκλους ως τον νέο ΥΠΟΙΚ, Νίκο Οικονομίδη.Συγκεκριμένα ο καθηγητής μίλησε για οικονομική κατοχή της χώρας για 75 έτη!
Αυτή είναι η ελαφρυνση του χρέους που απεργάζεται η κυβέρνηση Σαμαρά; Θα μας ζητήσουν και να τους ευχαριστήσουμε; 75 έτη επιμήκυνσης σημαίνει άλλες τρεις γενιές χαμένες. Αυτό θα οδηγήσει το Έθνος μαθηματικά στο θάνατο. Θα διασκορπιστούν σε όλο το πλανήτη, και τη θέη τους θα την πάρουν Ασιάτες, και Αφρικανοί που θα ονομάζονται "Έλληνες".
Υπενθυμίζουμε ότι στον 22ο αιώνα ζούσε ο Δικαστής Ντρεντ για όσους διάβαζαν το δημοφιλές κόμικ ή έχουν δει τις ταινίες, αυτό για να έχουν στο μυαλό τους για το τι μακρινή εποχή μιλάμε.
Την ανάγκη αναπτυξιακής αξιοποίησης της επιστροφής της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές για τη μείωση της ανεργίας υπογραμμίζει ο καθηγητής Οικονομικών του Stern, Νίκος Οικονομίδης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Σημειώνεται πως πληροφορίες θέλουν τον κ. Οικονομίδη να είναι το νέο πρόσωπο που εξετάζεται από το Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Μιλώντας στην εφημερίδα, ο κ. Οικονομίδης τονίζει ότι η χώρα μας πρέπει να κατευθύνει τους πόρους που δανείστηκε τον Απρίλιο –και που θα δανειστεί από μελλοντικές εκδόσεις ομολόγων– σε επενδύσεις ύψους 2%-3% του ΑΕΠ ετησίως.
Για το χρέος, εξηγεί ότι η επιμήκυνση των δανείων από τις χώρες της Ευρωζώνης και από τον EFSF στα 75 έτη μπορεί να επιφέρει μείωση της καθαράς παρούσας αξίας του κατά τουλάχιστον 50%.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την οικονομία τα κονδύλια από νέες εκδόσεις ομολόγων να κατευθυνθούν σε παραγωγικές επενδύσεις – τέτοιες, μάλιστα, που να έχουν απόδοση πάνω από 5%, που είναι το μέσο κόστος σήμερα του καινούργιου δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου.
Αν το κράτος καταφέρει να κάνει επενδύσεις 5 δισ. ευρώ τον χρόνο –2% με 3% του ΑΕΠ– και προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες με μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες για κοινά επενδυτικά εγχειρήματα, αυτό θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία», σημειώνει.
Οι κλάδοι προτεραιότητας είναι σε πρώτο στάδιο οι υποδομές – δρόμοι, αγωγοί φυσικού αερίου, ηλεκτροδοτικά δίκτυα, ο τουρισμός, ενώ υπάρχουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τονίζει ο καθηγητής Οικονομικών και προσθέτει πως «με κατάλληλη στόχευση, μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των ανέργων από άνω του 25% σε 15% μέσα σε δύο χρόνια».
Υπογραμμίζει ακόμη ότι πρέπει να καταργηθούν όλοι οι απαρχαιωμένοι κανόνες που λειτουργούν εις βάρος των καταναλωτών και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: