x

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Οι ισλαμιστές της ΙSIL εξαφάνισαν την πανάρχαια ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα του Καρακός μέσα σε μια μέρα (vid)


Xιλιάδες ελληνορθόδοξοι χριστιανοί βρισκονται υπό διωγμό από τους ισλαμιστές της ISIL. Περισσότεροι από 10.000 Χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη των προγόνων τους για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς των ισλαμιστών δολοφόνων του ISIL στα περίχωρα της χριστιανικής πόλης Καρακός, στο βόρειο Ιράκ. Πρόκειται για πανάρχαιες κοινότητες που έχουν συνεχόμενη παρουσία στην περιοχή από τα χρόνια του Χριστού. H πόλη Καρακός έχει την ίδια αξία για την Ορθοδοξία με την συριακή Μααλούλα.
 
Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν εσπευσμένα τις εστίες τους και ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών αναζητούν καταφύγιο στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (ΗCR).Στα ισπανικά δελτία ειδήσεων αναφέρουν το Καρακός ωε "Βατικανό της Ανατολής".
 
Η πόλη Καρακός βρίσκεται μεταξύ της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, ο έλεγχος της οποίας έχει περιέλθει στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών από την 10η Ιουνίου και της Αρμπίλ, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκριτικά γλιτώσει από τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL) καθώς εκεί θα έχουν να αντιμετωπίσουν 100000 έμπειρους και σκληροτράχηλους Κούρδους μαχητές.Kοντά στην πόλη βρίσκεται και το σπουδαιότερο ορθόδοξο μοναστήρι στο Ιράκ του Mar Mattai.
 
Προς ώρας η  ISIL δεν νιώθει αρκετά δυνατή για να το πραγματοποιήσει, επίθεση στην κουρδική ππρωτεύουσα, και μάλλον δεν θα το πράξει ποτέ, εάν δεν είναι αυτός ο σκοός αυτών που την κατευθύνουν..
 
«Περίπου 10.000 μέλη των χριστιανικών κοινοτήτων του Καρακός εγκατέλειψαν τις εστίες τους αφού βλήματα όλμων ερρίφθησαν κοντά στην πόλη νωρίτερα στην εβδομάδα», σύμφωνα με δελτίο τύπου που ανήρτησε η Αρμοστεία στον ιστότοπό της.
 
Έτσι μετά την Συρία ήρθε η σειρά και των χριστιανών του Ιράκ. Και όλοι ανήκουν στο ορθόδοξο δόγμα, ενώ η Δύση κωφεύει και αδιαφορέι, παρ'ότι η ISIL είναι καθαρά δικό της δημιούργημα.Χιλιάδες χρόνια χριστιανισμού εξαφανίζονται με τις ευλογίες της Δύσης μέσα σε λίγες μέρες, και χιλιάδες χριστιανοί που θα έστρεφαν τα μάτια τους σε "απαγορευμένους" προορισμούς όπως την Ορθόδοξη Ρωσία, ξεριζώνονται από τις εστίες τους.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: