x

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Επεκτείνεται η εξέγερση και στο Χάρκοβο (vid) - Kατέπεσε ουκρανικό Mil Μi-8


 
Για πρώτη φορά ο ουκρανικός Στρατός είχε την πρώτη απώλειά του, στην βόρεια, σε σχέση με το Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ, περιφέρεια του Χάρκοβο, όταν πριν από λίγο για "άγνωστους" λόγους συνετρίβη μεταφορικό ουκρανικό ελικόπτερο Μi-8, με τρεις νεκρούς.
 
Επισήμως το ελικόπτερο πραγματοποιούσε αποστολές ανεφοδιασμού στους ουκρανικούς θύλακες που βρίσκονται ακόμα "εν ζωή" στις περιοχές της ανακηρυχθείσας δημοκρατία της Νέας Ρωσίας
 
Το ελικόπτερο παραγματοποίησε τον εφοδιασμό, και στην επιστροφή του κατέπεσε στην επαρχία Chuguevsky της περιφέρειας του Χάρκοβο.
 
H είδηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς το ελικόπτερο έπεσε σε περιοχή που ναι μεν είναι ρωσόφωνη, αλλά παρά το γεγονός ότι οι ρωσόφωνοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία δεν είχε υπάρξει μέχρι στιγμής εξέγερση ανάλογη με αυτή του Ντονέτσκ.
 
Φαίνεται όμως ότι τώρα και αυτό αλλάζει καθώς στο Χάρκοβο (ρωσικό όσο και η Κριμαία με ποτάμια αίματος να έχουν χυθεί στον Β'ΠΠ κατά την κατάληψή του από τις ναζιστικές στρατιές, ξεκίνησαν οργανωμένες διαμαρτυρίες από τον πληθυσμό που ζητούν να αποχωρήσουν άμεσα οι ουκρανικές ΕΔ από την περιοχή γιατί σε διαφορετική περίπτωση απειλούν με ένοπλη εξέγερση.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί Ουκρανοί στρατιώτες αποδοκιμάζονται από τον ρωσόφωνο πληθυσμό που τους ζητά να αποχωρήσουν άμεσα.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: