x

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Νύχτα κόλασης από βομβαρδισμούς στα Παλαιστινιακά εδάφη. Χερσαία επίθεση στη Γάζα ετοιμάζει το Ισραήλ

Νύχτα κόλασης από βομβαρδισμούς στα Παλαιστινιακά εδάφη. Χερσαία επίθεση στη Γάζα ετοιμάζει το Ισραήλ
Eτοιμο για ευρείας κλίμακας χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στα παλαιστινιακά εδάφη εμφανίζεται το Ισραήλ, μετά το πράσινο φως που έδωσε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου στο στρατό για να «σκληρύνει τα αντίποινα εναντίον της Χαμάς»....

... 


Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει μια αεροπορική επιχείρηση με την ονομασία «προστατευμένη παρυφή» (protected edge)με στόχο να πληγεί η ένοπλη ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση και να μειωθεί ο αριθμός των ρουκετών που εκτοξεύονται προς το Ισραήλ». Ο ίδιος επιβεβαίωσε επίσης πως ενισχύσεις αναπτύχθηκαν κοντά στη Λωρίδα της Γάζας «για να είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε μια χερσαία επίθεση σε περίπτωση ανάγκης».

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες δεκάδων αρμάτων μάχης τα οποία είναι ανεπτυγμένα κοντά στα σύνορα με τη Γάζα , έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση που αποφασιστεί επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.


Πολλές εκατοντάδες εφέδρων έχουν ήδη επιστρατευθεί και ο στρατός «έχει τη δυνατότητα να καλέσει περίπου 1.500 ακόμη».

Επίσης, τα ισραηλινά σχολεία και οι κατασκηνώσεις διακοπών που βρίσκονται σε μια ακτίνα 40 χλμ. γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας έκλεισαν σήμερα και οι κάτοικοι κλήθηκαν να αποφεύγουν οποιαδήποτε συγκέντρωση.

Από την πλευρά του, ο στρατιωτικός κλάδος της Χαμάς » Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσαν ότι αν το Ισραήλ «δεν σταματήσει η πολιτική αυτή, θα απαντήσουμε διευρύνοντας τον κύκλο των στόχων μας ώστε να αιφνιδιάσουμε τον εχθρό».


Επιπλέον, ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί «σε παλαιστινιακή εθνική ενότητα στο πολιτικό μέτωπο και επί του πεδίου καθώς και σε εντατικό συντονισμό και συνεργασία ανάμεσα σ” όλα τα μέλη του λαού μας για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κρίσιμο στάδιο».
Άγρια νύχτα με «ανταλλαγή» ρουκετών και αεροπορικών επιδρομών

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας της Δευτέρας προς σήμερα δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, απαντώντας σε επίθεση των μαχητών της Χαμάς με δεκάδες ρουκέτες στο Ισραηλινό έδαφος.

Αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας σε πάνω από 70 τον αριθμό των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά και δύο γυναίκες. Η κατάσταση δύο από τους τραυματίες είναι σοβαρή, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.


Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περισσότερες από 40 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα μέσα σε μία μόνον ώρα, 12 από τις οποίες καταστράφηκαν στον αέρα από το σύστημα αντιπυραλικής άμυνας πάνω από τις πόλεις Ασντόντ καιο Νετιβότ, στο νότιο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός υπολογίζει ότι η οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας διαθέτει περίπου 100.000 ρουκέτες, μερικές από τις οποίες μπορούν να πλήξουν ακόμα και το Τελ Αβίβ.
Αυτοσυγκράτηση «αυτήν την επικίνδυνη στιγμή» στο Παλαιστινιακό ζητά ο Ομπάμα

Με αυτοσυγκράτηση καλεί όλες τις πλευρές στο Παλαιστινιακό ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με άρθρο του που δημοσιεύεται σε ισραηλινή εφημερίδα, λέγοντας πως η συγκυρία είναι «επικίνδυνη». Ο αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει τη θέση της ΗΠΑ πως μοναδική εγγύηση για την ασφάλεια είναι η ειρήνη και την υποστήριξη στη λύση των δύο κρατών.

«Ως πατέρας, δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο των γονιών του Ναφτάλι Φρένκελ, του Γκιλάντ Σαάρ και του Εγιάλ Γιφράχ, που απήχθησαν και δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο. Είμαι επίσης συντετριμένος από τον παραλογισμό της απαγωγής και της δολοφονίας του Μοχάμεντ Αμπού Κντέιρ, που έκλεψαν τη ζωή του από αυτόν και την οικογένειά του» γράφει ο Ομπάμα.


«Σε αυτήν την επικίνδυνη στιγμή, όλλες οι πλευρές πρέπει να προστατεύσουν τους αθώους με σύνεση και αυστοσυγκράτηση, όχι με αντεκδίκησης και αντίποινα» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα επανέλαβε πως η Ουάσινγκτον παραμένει ο στενότερος σύμμαχος του Ισραήλ και υπογράμμισε πως το Ισραήλ «έχει βρει στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς κάποιον που είναι προσηλωμένος στη λύση των δύο κρατών και στη συνεργασία με το Ισραήλ για την ασφάλεια».

«Τα τείχη και τα συστήματα αεράμυνας μπορούν να προστατεύουσν από κάποιες απειλές, αλλά η αληθινή ασφάλεια μπορεί να έρθει μόνο με μία συνολική επίλυση που θα προκύψει από διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο Ομπάμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: