x

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ακύρωσαν τον Μπουργκας – Αλεξανδρούπολη για τα ματιά των Αζερων ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!!!

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ! Να θεωρηθούν πλέον ως εισβολείς οι παράνομα ευρισκόμενοι στην Ελλάδα και να απελαθούν.

«ΝΕΑ ΩΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΙΩΠΟΥΝ»
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
«Νέα ωμή πρόκληση της Άγκυρας, 40 χρόνια από την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Δεν δίστασε να στείλει τον Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ για να γιορτάσει με παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις την τουρκική θηριωδία. Και το πιο εξοργιστικό είναι ότι η Αθήνα σιωπά με εκκωφαντικό τρόπο. Τσιμουδιά από τον ΥΠΕΞ ΕυάγγελοΒενιζέλο και τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

Αυτή τη δήλωση έκανε σήμερα ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, καταθέτοντας Ερώτηση στη Βουλή, η οποία βασίζεται σε συγκλονιστικές πληροφορίες που αναρτήθηκαν σήμερα το μεσημέρι.
Υπογραμμίζεται ότι στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται η πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη ότι στις προκλητικές εκδηλώσεις στα κατεχόμενα, έχουν σπεύσει να μετάσχουν Αζέροι και Πακιστανοί βουλευτές, των φιλοκυβερνητικών κομμάτων των χωρών τους, που υπόσχονται γενναία οικονομική ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος.
«Θα ήθελα η σιωπούσα συγκυβέρνηση της Αθήνας, να αναλογιστεί πόσοι Πακιστανοί, νόμιμα ή παράνομα ζουν στην Ελλάδα και κυρίως στην πρωτεύουσα και πόσο μας ωφέλησε πολιτικά, στρατηγικά, η συμφωνία μας για τον αγωγό ΤΑΡ. Δεν θα κάνω επ’ αυτού άλλο σχόλιο… Αναμένω, επιτέλους, αντίδραση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο του ΥΠΕΞ, ο οποίος πάντως, από ρηματικές διακοινώσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία έχει… άριστες επιδόσεις», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο Τέρενς Κουίκ.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που καταθέτει ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ, έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΘΕΜΑ: «ΩΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ 40η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»
Κύριε Υπουργέ,
Σήμερα, στην 40η μαύρη επέτειο της εισβολής και κατοχής της Κύπρου, η Άγκυρα, με επικεφαλής τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ μας προκαλεί με τον πιο ωμό τρόπο, χωρίς να αντιδρά το ελληνικό ΥΠΕΞ.
Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία στα κατεχόμενα Αζέρων και Πακιστανών Βουλευτών, όπως προκύπτει και σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα ΒΗΜΑ ON LINE.
Το ρεπορτάζ έχει ως εξής:
«Στα κατεχόμενα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο αναμένεται να έρθει το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Πρόκειται για νέα πρόκληση της Άγκυρας, τη στιγμή που στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη ο ενδοκυπριακός διάλογος.
Ο κ. Γκιούλ έχει προγραμματίσει να έχει συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου, να επισκεφτεί το αρχηγείο των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και να επισκεφθεί τον τάφο του Ραούφ Ντενκτάς.
Την ίδια ώρα, στα κατεχόμενα έφτασαν μέσω Τουρκίας και ορισμένοι βουλευτές από το Πακιστάν, καθώς και βουλευτές από το Αζερμπαϊτζάν, όπως επίσης ο κυβερνήτης της αυτόνομης επαρχίας της Γκαγκαουζίας στη Μολδαβία.
Όλοι αυτοί βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στους λεγόμενους εορτασμούς για τα 40 χρόνια της Τουρκικής εισβολής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ψευδοκράτος στην Κύπρο δεν το αναγνωρίζει καμιά χώρα στον πλανήτη, πλην βεβαίως της Τουρκίας, και είναι απορίας άξιον πώς βρέθηκαν Πακιστανοί και Αζέροι βουλευτές, όχι μόνο να το επισκέπτονται, αλλά και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Αττίλα.
Μάλιστα, οι Πακιστανοί βουλευτές κ.κ. Ιμράν Λεγκάρι και Σέμα Τζαμίλι, που έγιναν δεκτοί από τον κατοχικό ηγέτη κ. Ερογλου, υποσχέθηκαν ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και ψευδοκράτους και προσκάλεσαν τον κατοχικό ηγέτη να επισκεφθεί το Πακιστάν.
Από την πλευρά του ο κ. Ερογλου είπε ότι το Πακιστάν είναι μια «αδελφική χώρα» και φυσικός σύμμαχος του ψευδοκράτους, ισχυριζόμενος ότι «το γραφείο του ψευδοκράτους στο Πακιστάν είναι το ίδιο με τις πρεσβείες άλλων χωρών».
Παράλληλα, ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους κ. Οζντίλ Ναμί κήρυξε, με την ευκαιρία της μαύρης επετείου για την Κύπρο, ποδηλατική πορεία για την ειρήνη, όπως την ονόμασε, με στόχο την αναγνώριση του ψευδοκράτους και την απόσυρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων».
Κατόπιν και αυτού του δημοσιεύματος, ερωτάσθε κ. υπουργέ:
1. Πώς σκοπεύει να αντιδράσει το ΥΠΕΞ στην πρόκληση Άγκυρας με την παρουσία του ίδιου του Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε όλες αυτές τις φιέστες και παρελάσεις στα κατεχόμενα, «γιορτάζοντας πανηγυρικά» την εισβολή και την κατοχή;
2. Πώς εκλαμβάνετε την παρουσία στις «εκδηλώσεις» στο κατεχόμενο Ψευδοκράτος Βουλευτών του Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο, μάλιστα, έχουμε υπογράψει τη συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ; Τελικά ποιό το στρατηγικό, το πολιτικό όφελος από αυτή την συμφωνία, όταν είναι γνωστό ότι ούτε οικονομικό όφελος δεν έχει η πατρίδα μας;
3. Πώς εκλαμβάνετε, επίσης και την παρουσία Πακιστανών Βουλευτών (υπενθυμίζω και πόσοι χιλιάδες ζουν και στην Ελλάδα) στις «εκδηλώσεις» στα κατεχόμενα, υποσχόμενοι στο εκεί κατοχικό καθεστώς γενναίες οικονομικές ενισχύσεις και λοιπές συνεργασίες.

ΟΕρωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: