x

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ 30ης ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ Ντονέτσκ: Το νέο "Στάλινγκραντ" των νεοναζί - Προς εξολόθρευση 2 περικυκλωμένες ουκρανικές Ταξιαρχίες (vid)


Οπως μεταδίδει το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, οι δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων κατάφεραν μέσα στη νύχτα να προχωρήσουν σε κυκλωτική κίνηση τύπου "λαβίδας" και να παγιδέψουν σε έναν θανάσιμο κλοιό δύο ουκρανικές Ταξιαρχίες συνολικής δυνάμεως 5.000 προσωπικού, 50 αρμάτων μάχης Τ-64, 200 τεθωρακισμένων οχημάτων και 50 οχημάτων ΠΕΠ BM-21 στην περιοχή του Ντονέτσκ.  
 
Συγκεκριμένα η στρατιωτική διοίκηση της Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ ανακοίνωσε ότι έχει εγκλωβίσει τις 28η Μ/Κ ΤΑΞ και την επίλεκτη 95η Α/Μ ΤΑΞ μαζί με το επιτελείο του 8ου ΣΣ!
 
Φαίνεται ότι πλέον θα επαναληφθεί η πανωλεθρία της 30 Μ/Κ ΤΑΞ από τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας που καταγράψαμε χθες.
 
Κατά τις πρώτες φάσης της μάχης στους ρωσόφωνους παραδόθηκαν 2 Επιλαρχίες αρμάτων, 3 Μοίρες ΠΕΠ, 2 Μοίρες Α/Κ ΠΒ, 3 πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενου ΠΒ και 8 Λόχοι Υποστήριξης Ταγμάτων (ΛΥΤ) με όλμους.
 
Το υλικό αυτό στάθηκε πολύτιμο στον ανεφοδιασμό των ρωσόφωνων οι οποίοι είχαν σημαντικό πρόβλημα ανεφοδιασμού αφού το περισσότερο υλικό που έχουν "απαλλοτριώσει" από τις αποθήκες του ουκρανικού Στρατού είχε εξαντηλθεί στις φονικές μάχες του περασμένο τριμήνου.
 
Οπως αναφέρεται από το ουκρανικό μέτωπο, οι ρωσόφωνοι, τουλάχιστον οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ μετασχημάτησαν τις δυνάμεις τους και από μικρές ανταρτικές μονάδες επιπέδου Λόχου, έχουν πλέον οργανωθεί σε ενισχυμένα Τάγματα κια Ταξιαρχίες για καλύτερο συντονισμό τους.
 
Στη χθεσινή αναφορά μας  οι σημερινές αναφορές έρχονται να συμπληρώσουν τη δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Ουκρανικός στρατός. οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας στην περιοχή του Ντονέτσκ μετά από τον συνεχόμενο αγώνα φθοράς επιφύλαξαν ένα "δώρο" στον Ποροσένκο που γιόρταζε στο Κίεβο την Μέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.
 
 
 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: