x

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΦΩΝΟΥΣ! Σαν «ποντίκια» φεύγουν οι του ΥΠΕΞ από την Μαριούπολη εγκαταλείποντας τους Έλληνες ομογενείς


Σε μια ακατανόητη όσο και περίεργη στο σκεπτικό της απόφαση εγκατάλειψης των Ελλήνων της Ουκρανίας χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος ασφαλείας προχώρησε το ΥΠΕΞ κλείνοντας το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και μετά από σχετική εισήγηση του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Δημήτριου Παπανδρέου  με την οποία συμφώνησε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος αποφασίστηκε να  καταληφθεί το προξενείο «για λόγους ασφαλείας».
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι λόγοι ασφαλείας τους οποίους επικαλείται το ΥΠΕΞ; Οι ρωσόφωνοι είναι οι πλέον φιλικοί απέναντι στου Έλληνες και δη τους ομογενείς αντίθετα με τους Ουκρανούς νεοναζί που κατήργησαν την ελληνική γλώσσα από τον κατάλογο των ευσήμων γλωσσών της Ουκρανίας.
Είναι γεγονός ότι εντός των επόμενων ωρών οι ρωσόφωνοι θα έχουν καταλάβει την πόλη η οποία βρίσκεται μέσα στην περιφέρεια του Ντονέτσκ που έχει επαναστατήσει.
Το ότι κλείνει το προξενείο μπορεί να εκληφθεί μόνο ως μια εχθρική ενέργεια απέναντι στους ρωσόφωνους αλλά και τη Ρωσία και βέβαια βρίσκεται μέσα στο γενικότερο πνεύμα των κινήσεων του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και κατ΄ επέκταση της κυβέρνησε Σαμαρά
Πληροφορίες του DN από τη Μαριούπολη αναφέρουν ότι η πόλη έχει ήδη εγκαταλειφθεί από τον ουκρανικό Στρατό και δύο φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων ρωσοφώνων βρίσκονται σε απόσταση 30 χλμ. από το κέντρο της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα και αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
«λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποδέχθηκε την εισήγηση του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Δημήτριου Παπανδρέου, για άμεση μεταφορά της έδρας του Γενικού Προξενείου και προσωρινή της μετεγκατάσταση στην πόλη του Ντνιπροπετρόβσκ, η οποία βρίσκεται εντός της προξενικής δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως:
«Ο κ. Βενιζέλος έδωσε εντολή να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εκπρόσωποι των Ελληνικών κοινοτήτων για την μεταφορά του Γενικού Προξενείου, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στους Ομογενείς. Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ουκρανικό ΥΠΕΞ, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των Ελλήνων Ομογενών που διαβιούν στην Ουκρανία»
Το ερώτημα βέβαια που πρέπει να απαντήσει το ΥΠΕΞ στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ποια προστασία θα προσφέρουν οι προξενικές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών από τη στιγμή, και όπως δείχνει η εξέλιξη των επιχειρήσεων, σε λίγες ημέρες οι Έλληνες ομογενείς θα βρίσκονται πλέον σε άλλη χώρα από αυτή με την οποία το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε «συνεχή επικοινωνία» για την προστασία τους. Αυτό το σκέφτηκε το υπουργείο Εξωτερικών ή απλώς κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;
Και μόνο από αυτό το γεγονός φαίνεται το πόσο λανθασμένη είναι η συγκεκριμένη κίνηση και πόσο επιζήμια μπορεί να μπορεί να καταλήξει για την τύχη των Ελλήνων της Ουκρανίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: