x

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Επεσε το αεροδρόμιο της Ράκκα στα χέρια των τζιχαντιστών - Αποσύρθηκε ο συριακός κυβερνητικός Στρατός


Παρά την αερομεταφορά την Παρασκευή ενισχύσεων στο αποκομμένο αεροδρόμιο της Ράκκα φαίνεται ότι ο συριακός κυβερνητικός Στρατός δεν μπόρεσε να κρατήσει το αεροδρόμιο της περιοχής η οποία ήδη έχει καταληφθεί εδώ και δύο μήνες από το ISIS στην βόρειοανατολική Συρία.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΕΙ) κατέλαβαν σήμερα το αεροδρόμιο Τάμπκα.
«Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το αεροδρόμιο το οποίο έπεσε στα χέρια του ΕΙ, ενώ δεκάδες πτώματα Σύρων στρατιωτών βρίσκονται στο εσωτερικό», ανέφερε το Παρατηρητήριο. «Η πλειονότητα των δυνάμεων του καθεστώτος αποσύρθηκαν από το αεροδρόμιο», πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.
Η συριακή δημόσια τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες αποσύρθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο. «Αφού διεξήγαγαν σφοδρές μάχες, οι στρατιώτες αποσύρθηκαν από το αεροδρόμιο Τάμπκα», ανέφερε η τηλεόραση και πρόσθεσε:  «Αναπτύχθηκαν (στο εξωτερικό) και συνεχίζουν να επιφέρουν σκληρά πλήγματα στις τρομοκρατικές ομάδες προκαλώντας τους τεράστιες απώλειες».
Οι τζιχαντιστές είχαν εξαπολύσει την Τρίτη επίθεση εναντίον του αεροδρομίου. Τουλάχιστον 100 μαχητές του EI και 25 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων είχαν σκοτωθεί μέχρι τότε, σύμφωνα με το OSDH. Το αεροδρόμιο Τάμπκα ήταν το τελευταίο προπύργιο των κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία Ράκα, που ελέγχεται από το ISIS.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: