x

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ο Ειρηνικός Ωκεανός πεθαίνει και σκοτώνει


Με το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα Ιαπωνίας, που καταστράφηκε από το Μεγασεισμό 9 ρίχτερ της 11/3/2011, να εξακολουθεί να ρίχνει ρυπογόνα λύματα στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι φυσικό να έχει προκληθεί μια άνευ προηγουμένου οικολογική ρύπανση.
Όμως σε καμία χώρα του πλανήτη, ούτε καν σε στην Ιαπωνία δεν τολμά κανείς να κάνει λόγω για την ρύπανση αυτή και τελικά ένα μέρος της αλήθειας διαδίδεται από στόμα σε στόμα και μέσω των ιστοσελίδων εναλλακτικής ενημέρωσης.
Βέβαια το τελευταίο διάστημα βλέπουμε τα αποτελέσματα ακόμα και στη γειτονιά μου, όπου πριν δύο μέρες ξεφράσθηκε στη Σμύρνη δελφίνι με δύο κεφάλια. Μόλις χθες σε παραλία της Καλιφόρνια ξεβράσθηκε φάλαινα με δύο κεφάλια και δύο ουρές.
Την ίδια ώρα Καναδοί ερευνητές....
... πραγματοποίησαν έρευνα σε μήκος 200 χλμ στα παράλια της χώρας τους που βλέπουν στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου διαπίστωσαν ότι το 100% του φυσικού υποθαλάσσιου πλούτου έχει καταστραφεί.
Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε ένας χάρτης που δείχνει τις περιοχές όπου έχουν μολυνθεί. Μετά από αυτό θα σας συνιστούσα να προσέχετε τα αλιεύματα που καταναλώνεται, ρίχνοντας μια ματιά στον κωδικό της περιοχής αλίευσις, ενω δεν νομίζω ότι είναι καθόλου τυχαίο ότι τελευταία οι τιμές των κατεψυγμένων αλιευμάτων προέλευσης Ειρηνικού είναι όλο και πιο φθηνά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: