x

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΒΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Α.Σαμαράς: Μίλησε επί 63 λεπτά για να πει απλά "Αντίο"...


To "κύκνειο άσμα" της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν όντως εντυπωσιακό σήμερα τα ξημερώματα στη Βουλή: Ισως πρώτη φορά κατά την Μεταπολίτευση, αρχηγός κόμματος μιλά από το βήμα της Βουλής 63 ολόκληρα λεπτά!
Για να πει, τι; Τίποτα. Ή τουλάχιστον τίποτα το καινούριο εκτός και αν το ανέκδοτο ότι"Αρχισε να μειώνεται η ανεργία" θεωρείται "είδηση"...
Δεν μπορούσες να μην λυπηθείς τον Αντώνη Σαμαρά χθες στην ομιλία του.
Η αγωνία του πολιτικά "μελλοθάνατου" ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του.
Γι αυτό άλλωστε μίλησε και πολύ: Οταν φοβάται κάποιος, μιλάει για να ξεγελάσει τον φόβο. Η αλήθεια των αριθμών όμως είναι αμείλικτη.
Πέρα από το όνειδος του γεγονότος ότι οι οκτώ φυλακισμένοι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου καταμετρήθηκαν ως "απόντες" (αυτή η ποιότητα της "δημοκρατίας" για την οποία κανείς δεν θέτει θέμα μέσα στη Βουλή ανασταίνει δυνάμεις που καλό θα ήταν να μείνουν για πάντα θαμμένες και δημιουργεί προηγούμενα που θα κάνoyn πολλούς να μετανιώσουν πικρά γιατί δεν αντέδρασαν), το γεγονός ότι δεν πήρε ούτε μία ψήφο πάνω απο το άθροισμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (155) κλειδώνει τις εκλογές.
Να σημειώσουμε ότι από τους ανεξάρτητους βουλευτές υπάρχουν κάποιοι που πιθανόν να ψηφίσουν - ανάλογα με το κλίμα πάντα - υπέρ της κυβερνητικής πρότασης για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι Σπύρος Λυκούδης, Βύρων Πολύδωρας, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Βασίλης Καπερνάρος,  Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Μίκα Ιατρίδη, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Ραχήλ Μακρή,  Πάρις Μουτσινάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης ψήφισαν "ΟΧΙ".
Αλλά τουλάχιστον έξι (Σπύρος Λυκούδης, Βύρων Πολύδωρας, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης) και βέβαια οι δύο που ψήφισαν "παρών" (Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου) και άλλοι τρεις απόντες (Χ.Αλεξόπουλος, Ε.Μπούκουρας και Γ.Νταβρής) είναι περισσότερο ή λιγότερο πιθανοί "ύποπτοι" να υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης. Αλλά και πάλι είναι λίγοι (166) και πολύ μακριά από τους 180.
Εστω κι έτσι, ουδέποτε στην μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία της χώρας μία τέτοια κοινοβουλευτική νίκη δεν ισοδυναμούσε τόσο απόλυτα με ... ήττα!
"Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε απόψε δεν θα διαψευσθούν και οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν", δήλωνε κατόπιν ο Α.Σαμαράς, σαν τον Αδόλφο Χίτλερ που από τα υπόγεια της καγκελαρίας έδινε διαταγές σε φανταστικές στρατιές να υπερασπιστούν το Βερολίνο, ενώ ο "Κόκκινος Στρατός" είχε φτάσει έξω από την πόρτα του καταφυγίου του...
Τίποτα δεν έχει καταλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός;
Δεν έχει καταλάβει ότι η πολιτική του οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ (ναι, τον ΣΥΡΙΖΑ!) σε μία μνημειώδη νίκη στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε 100 ημέρες από σήμερα;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι η πραγματική ελπίδα του ελληνικού λαού είναι να φύγει ο ίδιος από την πρωθυπουργία και να εγκαταλείψει ο συνεταίρος του Ε.Βενιζέλος τα κρατικά οφίτσια και την τεθωρακισμενη BMW του που κρατά ως ιδιωτικό αυτοκίνητο από την εποχή που ήταν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και δεν την παρέδωσε ακόμα και όταν βρισκόταν εκτός κυβέρνησης;
Δηλαδή, τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβει ο Α.Σαμαράς ότι ήρθε το τέλος;
Ηττήθηκε κατά κράτος στις ευρωεκλογές με 4 μονάδες διαφορά πριν 120 ημέρες, έχασε τις μεγάλες περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν 6-11 μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ (φαντασθείτε την αγανάκτηση και την πόνο του λαού για να δίνουν τέτοιες διαφορές υπέρ του ... ΣΥΡΙΖΑ!) και μιλάει για "νίκες" και "εντολές"
Και στο τέλος είπε το περίφημο: "Εκλογές το 2016" όταν ακόμα και οι δικοί του άνθρωποι τα ξημερώματα στην Βουλή ήταν "μαγκωμένοι" επειδή δεν ξεπέρασαν στην ψηφοφορία ούτε κατά μία ψηφο, έστω συμβολικά, την συνολική δύναμη των ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Για την ιστορία "ΝΑΙ"ψήφισαν οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «ΟΧΙ» ψήφισαν 131 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τη Χρυσή Αυγή και τους ανεξάρτητους.
«Παρών» δήλωσαν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου, ενώ επέλεξε να απέχει από τη διαδικασία ο κ. Γιώργος Νταβρής.
Απόντες -οι οποίοι ανήλθαν συνολικά σε 12 βουλευτές- ήταν οι οκτώ προφυλακισμένοι βουλευτές, ο κ. Γιώργος Σταθάκης και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι όμως με επιστολή τους (σ.σ. δεν προσμετράται ως επιστολική ψήφος) δήλωσαν ότι θα καταψήφιζαν την κυβέρνηση.
Απών ήταν επίσης και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η απουσία του ήταν συνειδητή.
Τμήμα ειδησεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: