x

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

... λεύτερες σκέψεις ...


.... στις 17 Νοεμβρίου 1973 ....   

..... οι ξένοι "φίλοι" και "σύμμαχοι" που διέταξαν τα τανκς να μπουκάρουν στο Πολυτεχνείο, έσπρώξαν συνάμα τον λαό και την Πατρίδα στο γκρεμό αναγκάζοντας την Ελληνική ιστορία ν' αλλάξει τον ρου και την τροχιά της. Το αποτέλεσμα ήταν να βιώσουμε από κοντά την προδοσία της Κύπρου και μετά αυτήν της 40χρονης μεταπολίτευσης, όπου όλοι εμείς, αν δεν είμασταν συνεργοί ή κοινωνοί τότε γίναμε αναγκαστικά αυτόπτες μάρτυρες στη γέννηση, στη γιγάντωση και στην απόλυτη κυριαρχία του κράτους της διαφθοράς στον τόπο μας, μέχρι που "μας" έφτασαν" στο 2010, στο Καστελόριζο, στον Εθνοκτόνο ΓΑΠ, στο διάγγελμά του και στις τηλεοπτικές κάμερες που κατέγραψαν ζωντανά την παράδοση, αμαχητί, της Ελλάδος και των Ελλήνων στους Γερμανούς.

Στα πέτρινα χρόνια της εξαθλίωσης ήταν πάλι οι ίδιοι "φίλοι" και "σύμμαχοι" που, όταν βρεθήκαμε στην ανάγκη τους, μας βασάνισαν, μας γονάτισαν και αφού μας εξευτέλισαν, μας πέθαναν και θα συνεχίσουν εσαεί με το τρόπαριο  αυτό έως ότου μας εξοντώσουν ολοκληρωτικά σαν λαό και σαν έθνος!
Θα σταθούμε στα πόδια μας, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, κρατώντας πάντα ψηλά το κεφάλι και δεν λυγίζουμε, όσο θ' αναπνέουμε. 

Ζούμε μόνο για την ώρα που οι άθλιοι θα κάτσουν στο σκαμνί και για την μέρα που θα πάρουμε στα χέρια μας  τις τύχες της χώρας. Σ' αυτή την  ζωή δεν πρόκειται να υπάρξει μια "επόμενη μέρα" όσο κυκλοφορούν ανάμεσά μας ακόμη ατιμώρητοι αυτοί οι δολοφόνοι των ανθρώπων μας, οι κλέφτες των κόπων μας, οι βιαστές των ονείρων μας και οι προδότες της ιστορίας που γράφτηκε με το αίμα των ηρώων μας.

Γελασμένοι είστε  όλοι εσείς που πιστεύετε ότι με τον "άλφα ή βήτα" τρόπο θα την σκαπουλάρετε πάλι και δεν θα τιμωρηθείτε όπως τα κατάφεραν τότε, μετά την απελευθέρωση του 1944,  οι προπάτορες Σας, οι Γερμανοί ναζί και εγκληματίες πολέμου ή οι Έλληνες ναζί και γενίτσαροι.

Την μέρα που θα  δειτε τα τανκς να εξέρχονται του Πολυτεχνείου, ουαί στους τυράννους μας και στους εφιάλτες υποτακτικούς τους, όπου και αν βρίσκονται.   Θα βρεθούν απέναντι στην οργή των νεκρών μας και των βράχων τα αγάλματα.


Νέα Φιλική Εταιρεία
www.nea-filiki-eteria.blogspot.com


Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο συγγραφέα και στο ιστολόγιο:

www.nea-filiki-eteria.blogspot.com



Η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών .... 

αποτελούσε πάντα το θεμέλιο, την βάση και την εγγύηση για την διαχρονική λειτουργία των κοινωνικών ασφαλίσεων στην Ελλάδα. Οι δυνάμεις κατοχής όμως, μαζί με αυτό το κατασκεύασμα τους που το βάφτισαν " κυβέρνηση των Ελλήνων" αποφάσισαν να την καταργήσουν, ένα μέτρο που πετσοκόβει ανελέητα τις συντάξεις, οδηγεί κυριολεκτικά τους συνταξιούχους στο "εκτελεστικό απόσπασμα" και μετατρέπει στην ουσία το σύστημα της δημόσιας υγείας σε διακινητή ασπιρίνης και σε πλασιέ γραφείων τελετών.

Τα νέα μέτρα:

Τα επικουρικά ταμεία "ενσωματώνονται" στο ΙΚΑ, που σημαίνει ότι οι συνώνυμες συντάξεις και οι "κουμπαράδες" με τις αποταμιεύσεις των εργαζομένων θα εξαφανιστούστον δια παντός. Οι αναγκαστικές εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα συνεχιστούν να πληρώνονται αμείωτες αλλά χωρίς τώρα να προσφέρουν το παραμικρό ανταποδοτικό όφελος στους "ασφαλισμένους" τους!

Οι παροχές που ήδη δίνονται με το σταγονόμετρο στην δημόσια υγεία, θα περικοπούν δραστικά εκ νέου, που σημαίνει ότι στους υποαπασχολούμενους και και στους νέους που πρωτομπαίνουν στην αγορά εργασίας θα προσφέρεται μόνο μια στοιχειώδης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η "αναβαθισμένη" περίθαλψη θα παρέχεται μόνο σε εκείνους τους εργαζομένους που θα τεκμηριώνουν την πληρωμή εισφορώνι στην κοινωνική ασφάλιση για διάστημα άνω της 15-ετίας.Τα αρρωστημένα μυαλά που κουβαλούν στην κούτρα τους οι Γερμανοί επίτροποι, αυτοί δηλαδή που έχουν εγκατασταθεί στο "Ελληνικό" Υπουργείο Υγείας, είναι της γνώμης ότι στο εξής, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν πρέπει να παρέχεται με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων αλλά σύμφωνα με το ύψος του αθροίσματος των εισφορών τους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ούτε στο"Άουσβιτζ" δεν έδειξαν oι Γερμανοί παρόμοιες  συμπεριφορές. Τότε ανάγκαζαν τους Εβραίους να κόβουν εισιτήριο στους Γερμανικούς σιδηροδρόμους πριν μεταφερθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και όταν έφταναν εκεί, αφού τους έπαιρναν ότι κουβαλούσαν πάνω τους σε κοσμήματα, ρούχα, χρυσά δόντια, τους κούρευαν την κεφαλή και οδηγούσαν τα γυμνά κουφάρια τους αμέσως  στους θαλάμους  αερίων πριν τα κάνουν σαπούνι στους φούρνους των κρεματορίων.

Με τους Έλληνες ακολουθούν οι Γερμανοί τώρα μια αντικυκλική και πιο "ανθρώπινη" τακτική. Πρώτα τους "λυώνουν" για δυό-τρεις δεκαετίες κάτω από το βάρος δυσβάσταχτων φόρων και εισφορών και μόνο όταν δουν ότι φθίνει η απόδοσή τους, τότε μόλις τους οδηγούν, υπό την ευγενή αρωγή και μέριμνα της δημόσιας υγείας, στην ευθανασία.

Αν Εσείς τώρα, οι υπεύθυνοι, οι ενημερωμένοι και οι θαρραλέοι πολίτες, αναμένετε ή ελπίζετε ακόμη να δείτε τους Έλληνες πολιτικούς της "εμιστοσύνη" Σας να επαναστατούν και να αντιδρούν στη Γερμανική κατοχή, Σας πληροφορούμε ότι αυτοί. όλοι ανεξαίρετα. τα βρήκαν ήδη με τον κατακτητή και έχουν εξασφαλίσει την περίφημη καρέκλα και μαζί της, σαν μπόνους, μια θέση στον ήλιο.

Εμείς, ο λαός, έχουμε την ευθύνη για το τι συμβαίνει στον τόπο μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Εμείς μόνο μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να οδηγήσουμε την χώρα σε ένα καλύτερο αύριο, στόχοι που προϋποθέτουν την ύπαρξη αρετών όπως, καρδιάς, σθένους, υπευθυνότητας και τόλμης, ικανών να μας οδηγήσουν στο πρώτο σωστό βήμα ενάντια στον καθημερινό κανιβαλισμό που υφίσταται η ζωή μας.

Στην εθνική συμφιλίωση!

Νέα Φιλική Εταιρεία

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο συγγραφέα και στο ιστολόγιο:

www.nea-filiki-eteria.blogspot.com





Η μοίρα, το φλυτζάνι και οι προφήτες ....

.... δεν ευρίσκουν εφαρμογή στην πολιτική αλλά μόνο τα προσχεδιασμένα απρόοπτα που συμβαίνουν ως συνήθως την «επαύριο», επειδή ο οχτρός μπόρεσε «χθες» να κάνει σχέδια και ιντρίγγες την ίδια ώρα που ο «αυριανός» χαμένος κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου ....!

Αν στο εγγύς μέλλον δείτε ότι η εξέλιξη ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία διαδραματίζεται σε κύκλους παράλληλους με αυτά που συνέβησαν το 1995/96 στα Ίμια τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι ο σκηνοθέτης και αυτού του επεισοδίου θα είναι κάτοικος Αμβούργου, ο παραγωγός, Βερολίνου, ο σεναριογράφος, Μίνστερ, ο πρωταγωνιστής Λονδίνου, ο κομπάρσος, Αγκύρας και στο ρόλο του νεκρού, θα είναι κάτοικος  Αθηνών.

Αν στο αμέσως επόμενο επεισόδιο δείτε σε πρώτο πλάνο τους έξη «αρχαγγέλους» να συσκέπτονται στο παλάτι μαζί με την 85χρονη «καρδερίνα» και στο ακριβώς επόμενο τον Αρχιεπίσκοπο πάσης Ελλάδος να ορκίζει ως Πρωθυπουργό την κόρη του Μητσοτάκη, προϊστάμενη μιας κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» με υπουργό των εξωτερικών την Δέσποινα Δούρου, τότε οφείλετε να μάθετε ότι, το πρώτο πρόσωπο αποτελεί επιλογή του ερωτοβαρεμένου Ronald Pofalla και όλα τα ρέστα, του αφέντη μας στην αποικία, Hans-Joachim Fuchtel.

Aν δε στο μεθεπόμενο επεισόδιο Σας επιτρέψουν, μετά την εκλογή της «σουπιάς» στην θέση της «καρδερίνας»,  να ξεσκονίσετε πάλι το εκλογικό Σας βιβλιάριο, τότε πάρτε το απόφαση ότι όλοι τους ανεξαίρετα, δεξιοί, κομμουνιστές, σοσιαλ(η)στές και εθνικόφρονες, Σας δουλεύουν από κοινού «ψιλό γαζί»!

..... και αναρωτιόμαστε:

Όταν εμείς, μια μικρή πολιτική οργάνωση με πενιχρά μέσα στην διάθεσή της, είμαστε σε θέση να «ψαρεύουμε» και να διασταυρώνουμε πληροφορίες για πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με το πολιτικό, στρατιωτικό και το οικονομικό «γίγνεσθαι» και με το «τι μέλλει γενέσθαι» στην Ελλάδα, πόσο μάλλον οι αρχές του κράτους, η κυβέρνηση τα κόμματα της Βουλής, οι εκδότες, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι ιθαγενείς μεγιστάνες του πλούτου ...!

Από τις αρχές του 2012 είμαστε γνώστες των άνω αναφερθέντων πλάνων, των τρωκτικών που τα επεξεργάστηκαν και των πιονιών που θα κληθούν σύντομα να τα υλοποιήσουν και το Ελληνικό κράτος κάνει πως δεν τα ξέρει; Γιατί δεν αντιδρούν επιτέλους αυτοί οι περιβόητοι «θεματοφύλακες του συνταγματικού τόξου» ή και οι απέναντί τους, «οι εγγυητές της ελπίδας» αλλά συνεχίζουν με πάθος και επιμονή να αρνούνται να πράξουν τα αυτονόητα;

Χάσαμε μήπως κάποιο επεισόδιο και δεν το γνωρίζουμε; Βοηθήστε μας!


Νέα Φιλική Εταιρεία



Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο συγγραφέα και στο ιστολόγιο:






Ο Κώστας Πελετίδης, .....

..... κομμουνιστής και μέλος του ΚΚΕ από τα γεννοφάσκια του, είναι ο νέος Δήμαρχος Πατρέων. Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των Πατρινών, που, παραδοσιακά, ποτέ δεν υποστήριξαν το ΚΚΕ, αλλά φέτος πίστεψαν στις προεκλογικές υποσχέσεις των υποψηφίων του και πίστεψαν ότι είναι τίμιοι στην σκέψη, στην πρόθεση, στον λόγο και στην πράξη της πολιτικής που ακολουθούν.

Μπούρδες!

Ο Πελετίδης και οι σύντροφοί του, προεκλογικά, έδιναν τον λόγο της τιμής τους αναφορικά με το μέλλον του μοναδικού χυτά που διαθέτει ο Δήμος Πατρέων στην περιοχή της Ξερόλακκας, υποσχόμενοι ότι θα τον κλείσουν οριστικά εντός τριμήνου, μετά την εκλογή τους, μεταφέροντάς τον στην περιοχή του Φλόκκα όπου λειτουρχεί ήδη «κύτταρο» απόθεσης και ανακύκλωσης σκουπιδιών.

Οι λόγοι???

Μετά από πολλές δεκαετίες λειτουργίας, αποδείχτηκε επιστημονικά ότι ο χυτά της Ξερόλακκας δεν είναι μόνο η αιτία της καταστροφής του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και των χιλιάδων περιστατικών ασθενείας ή και θανάτων που εμφανίστηκαν εξ αιτίας του καρκινου και των άλλων λοιμώξεων, που θερίζουν κυριολεκτικά τους κατοίκους της περιοχής.

Προχθές, μάζωξε λοιπόν ο κομμουνιστής δήμαρχος Πατρέων τους συντρόφους  του στο δημοτικό συμβούλιο και αποφάσισαν, σχεδόν ομόφωνα, να παρατείνουν την λειτουργία του χυτά στην Ξερόλακκα για τουλάχιστον πέντε χρόνια ακόμη. Η αιτιολογία της απόφασής τους ήταν γελοία,  άνανδρη και εκ του πονηρού. Ισχυρίστηκαν ότι, ο λόγος που οδήγησε στην απόφαση, ήταν η έλλειψη δρόμου και μεταφορικών μέσων, διαφορετικών αυτών της αποκομιδής, λες και όλοι τους δεν το γνώριζαν από πριν ή δεν ζουν στον τόπο αυτό αλλά ήρθαν αίφνης ουρανοκατέβατοι από κάποιον άλλο πλανήτη, με αποτέλεσμα να μην είναι γνώστες των προβλημάτων της πόλης.

Ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας, καρδιολόγος στο επάγγελμα, αντί να αντιμετωπίσει άμεσα τα καυτά προβλήματα της πόλης, ξοδεύει τον καιρό του κάνοντας φτηνή και ανέξοδη εξωτερική πολιτική κατά του ΝΑΤΟ. Δεν ασχολείται  με την κατάσταση «Μπάγκλαντές» που επικρατεί, στην αστυνόμευση της πόλης, στην λειτουργία του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων, ειδικά του 409 ΣΝ ή στην καθημερινή αντιμετώπιση της χρόνιας φτώχειας και δυστυχίας που μαστίζει το 50% των δημοτών του. Που είναι τα προγράμματα του δήμου με στόχο την υποστήριξη των νέων και ειδικά των ανέργων ή αυτών που προβλέπουν την δημιουργία βιοτεχνικών και βιομηχανικών πάρκων και κινήτρων ικανών να τραβήξουν τις ιδιωτικές επενδύσεις προς την Πάτρα. Ποιά είναι τα σχέδιά του δημάρχου για την οικιστική,  συγκοινωνιακή, οικολογική, ενεργειακή και τουριστική επανάσταση που αποτελεί προϋπόθεση για να μπει η πόλη σε τροχιά ανάπτυξης, μέ επενδύσεις που θα φέρουν τις πολυπόθητες νέες θέσεις εργασίας και την δυναμική εκείνη στον δήμο που θα τον καταστήσει οικονομικά εύρωστο και ανεξάρτητο, αναδεικνύοντάς τον, στον πιο αξιόπιστο επενδυτή της πόλης;
 
Ο δήμαρχος ζει στον κόσμο του, μη γνωρίζοντας τι θα πει συνεργία παραμέτρων όπως λ.χ. η ενεργή ενσωμάτωση των  think tanks του Πανεπιστημίου Πατρών στην οικονομική ζωή της πόλης, αρχίζοντας με ένα πρόγραμμα προσφοράς δωρεάν στέγασης στα ερευνητικά κέντρα ή με πρωτοβουλίες του δήμου, σχετικές με την ίδρυση φοιτητικών εστιών ή την παροχή δανείων, υποτροφιών και θέσεων εργασίας σε φοιτητές, συνδυάζοντάς την μάλιστα και με την καταπολέμηση της παραπαιδείας αφού θα γίνει δυνατή η προσφορά μιας δωρεάν φροντιστηριακής βοήθειας του δήμου προς όλους τους μαθητές της πόλης.

65 μέρες μετά την εγκατάστασή τους στο δημαρχείο της Πάτρας, οι σύντροφοι απέδειξαν ότι, όχι μόνο δεν διαθέτουν πρόγραμμα αλλά και όσα έλεγαν προεκλογικά, ήταν προϊόντα συρραφής των συνθημάτων τους. Τα καραγκιοζιλίκια που έζησαν στο πετσί τους οι Πατρινοί σε εποχές χουντικών, πασόκων ή νεοδημοκρατών δημάρχων βιώνουν τώρα  με τους κομμουνιστές τα ίδια και πιθανόν χειρότερα. Δεν είναι  μόνο η ανικανότητα, η προχειρότητα και η κοινωνική αμορφωσιά των εκλεχθέντων που φοβίζει τον απλό πολίτη αλλά και η ευκολία με την οποία γίνεται διαρκής χρήση του ψέματος και ενός πέπλου ιδεολογικού κυνισμού προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα που συμβαίνουν στην πόλη.

Είναι λυπηρόν ότι ο «Περισσός» δεν κατάλαβε ακόμη ότι η αδυναμία και η ανεπάρκεια του δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου στην Πάτρα είναι αντιστρόφως ανάλογη με την μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε δια της ψήφου των δημοτών της πόλης. Αντί να δούμε το ΚΚΕ να επεμβαίνει και να υποστηρίζει την δημοτική αρχή στο έργο της, στέλνοντας ειδικούς με πείρα, τεχνοδοσία και θέληση, ώστε,  από μηδενική βάση, να κτιστεί στην Πάτρα κάτι το καινούργιο, σύγχρονο και πρωτόγνωρο και ξένο προς τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, διαπιστώνουμε ότι οι «βούδες» που το διοικούν είναι ανίκανοι να διαχειριστούν με υπευθυνότητα την εμπιστοσύνη του πολίτη!

Όλοι οι δήμοι της χώρας, οι δήμαρχοι και τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, όπως και τα κόμματα που τους «ανέθρεψαν», «βράζουν» στο ίδιο καζάνι μαζί με τον δήμο της Πάτρας, τον Κώστα Πελετίδη, τους συμβούλους του και το ΚΚΕ. Στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση έλαβαν μέρος χιλιάδες υποψήφιοι, έχοντας οι περισσότεροι ως μοναδικό ζητούμενο τη σίγουρη θεσούλα, άσχετα αν δεν διέθεταν τις γνώσεις, τις ικανότητες, τον ζήλο, την πείρα και την ανιδιοτέλεια, εφόδια αναγκαία, όταν κάποιος επιθυμεί να προσφέρει στα κοινά.  Τα κόμματα ακολούθησαν και εδώ την πεπατημένη των τελευταίων 200 χρόνων επιλέγοντας τους «κατάλληλους» υποψηφίους με γνώμονα την κομματική υποταγή, το χρήμα, την αναγνωρισιμότητα και τις διασυνδέσεις τους στην κοινωνία και όχι με βάση το όραμα ή το πρόγραμμα που είχαν για τον τόπο τους.

 Έτσι φτάσαμε στη σημερινή  κατάντια μας, μόνο και μόνο επειδή αρνούμεθα να αλλάξουμε συνήθειες, νοοτροπίες, συμπεριφορές  και τακτικές αλλά συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον χαββά μας,  έχοντας ως στόχο και πάση θυσία, ... μια θεσούλα, εκεί κοντά στην εξουσία και ας καεί μαζί με το παλιάμπελο ο κόσμος όλος!

Νέα Φιλική Εταιρεία





4,5 δις. € ετησίως λείπουν από τα ταμεία, ....


..... ικανά, αν υπήρχαν, να επιτρέψουν την άψογη λειτουργία των συστημάτων Υγείας, Παιδείας, κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Την ίδια ώρα, κάποιοι «ξύπνιοι» στην Αθήνα, ονόματι ΤΑΙΠΕΔ, άραξαν πάνω στο σβέρκο του λαού, «χούφτωσαν» την περιουσία του και αφού τους προστατεύει το καθεστώς, διοργανώνουν με το πάσο τους όργια, γλέντια και δωρεές δισεκατομμυρίων για τους προύχοντες του συστήματος.

Δεν ξεπούλησαν μόνο οι "μάγκες" τον ΟΠΑΠ για 652 εκ. € αντί για 9,9 δις. €, ή τον ΑΣΤΕΡΑ της Βουλιαγμένης για 400 εκ. € αντί για 4,5 δις. € και το ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ για 950 εκ. € αντί για 9,5 δις. €  αλλά εξανάγκασαν επί πλέον και το κράτος (πωλητή) να αναλάβει το κόστος για την μετεγκατάσταση των δημοσίων υπηρεσιών του, ύψους 2,0 δις. € και για έργα υποδομών (υποχρέωση των «επενδυτών») ύψους 1,8 δις. €.

Πρωταθλητισμό στην ασυδοσία, στην διαφθορά και στην ξεφτίλα κάνουν λοιπόν οι λεβέντες(-ισσες) του ΤΑΙΠΕΔ, πιστεύοντας ακράδαντα ότι δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσουν στον λαό για τα εγκλήματά που διαπράττουν, τόσο οι ίδιοι όσο και οι επίορκοι που τους καλύπτουν ή οι Γερμανοί «επενδυτές» και οι αχυράνθρωποί, που απέκτησαν τα ασημικά του λαού για πάρτι τους και χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη!

Ο λογαριασμός πληρώνεται στην χώρα μας όπως πάντα από τους συνήθεις υπόπτους. Είναι το Ελληνόπουλο που  αναγκάζεται να κάνει μάθημα μέσα σε βρώμικες αίθουσες και με τους σοβάδες να πέφτουν στο κεφάλι του, χωρίς βιβλία και δασκάλους, ή από το 90% των ανέργων που δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας. Τον πληρώνουν τα γηρατειά, που είδαν τους κόπους της ζωής τους να εξαφανίζονται και όσοι εργάζονται ακόμη για ένα ξεροκόμματο, σύγχρονοι σκλάβοι και κολλήγοι των τσιφλικάδων. Είναι και οι ανασφάλιστοι που τον πλήρωσαν όταν έχασαν την μάχη της ζωής επειδή το κράτος αδιαφόρησε πάλι για την τύχη τους και το αυτό θα ισχύσει στο μέλλον όταν κληθούν να πληρώσουν και οι άλλοι που τυγχάνουν φτωχοί, καρκινοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς ή καταδικασμένοι να κουβαλούν μόνοι το Σταυρό του μαρτυρίου τους!

Όταν οι Έλληνες αναλάβουν πάλι την διακυβέρνηση της χώρας, οι «δωρεές» αυτές θα επιστρέψουν αυτούσιες και στο σύνολό τους στο αρχικό ιδιοκτησιακό καθεστώς και ταυτόχρονα θα λογοδοτήσουν όλοι οι συμβαλλόμενοι, οι μεσάζοντες και οι προστάτες αυτού του εγκλήματος, άσχετα που αυτοί προσπαθήσουν να κρυφτούν και θα αναγκαστούν εν τέλει να «πληρώσουν» τον λογαριασμό στο ακέραιο, που άφηναν μια ζωή απλήρωτο.

Προς γνώση και συμμόρφωση όλων των σιχαμένων και χαχόλων που επιμένουν να πιστεύουν, ότι στην Ελλάδα οι προύχοντες θα παραμένουν εσαεί ατιμώρητοι και ότι, εκτός από λόγια, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε, η σύσταση, να ρωτήσουν τους πρώην λεβέντες της Τρόϊκας, Τόμσεν, Μαζούρ και Μορς, ποιός είναι ο λόγος που τρέμει το φυλλοκάρδι τους!


Νέα Φιλική Εταιρεία



Όταν ο «δανειστής» Σου, ....

.... όποιος και αν είναι αυτός (Θεός, Κράτος, Τράπεζα ή Πόρνη), κόλλησε το πιστόλι του στον κρόταφο Σου ή απήγαγε την θυγατέρα Σου και Σ’ έκανε δημόσια ρεντίκολο των σκυλιών, προκειμένου να Σε αναγκάσει να αποδεχτείς την ύπαρξη ενός χρέους, που μόνο αυτός γνωρίζει, τότε αυτό το συμφωνητικό δεν αξίζει ούτε όσο το μελάνι με το οποίο γράφτηκε.

 Όταν, με το ίδιο συμβόλαιο, Σε εξανάγκασαν να δώσεις μπλάνκο συγκατάθεσή στο «περιεχόμενο» χιλιάδων λευκών σελίδων και στις αποσιωπητικές τελίτσες που αντικατέστησαν την αναφορά του ποσού και των τόκων που δήθεν τους χρωστάς, τότε αναρωτιέμαι γιατί δεν έχεις καταγγείλει ακόμη την δανειακή σύμβαση στο αρμόδιο διεθνές δικαστήριο, όπου οι απαφάσεις παίρνονται με βάση τους διεθνείς νόμους και όχι ανάλογα με τα συμφέροντα του κάθε αλήτη και θεομπαίχτη....

Πως νομίζεις ότι θα αποφασίσει ο δικαστής Σου όταν, επί πλέον αποδειχθεί, ότι με το ίδιο «κωλόχαρτο οι δανειστές Σου, όχι μόνο Σε ανάγκασαν να παραιτηθείς, εφ’ όρου ζωής, από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά Σου αλλά Σε σκλαβοποίησαν, απαιτώντας την απόλυτη υπακοή Σου στα κελεύσματά τους, .... όταν, όπου και όπως αυτοί το γουστάρουν!

Είναι απορίας άξιον και αναρωτιέται κανείς, ποιανού στον διάβολο συμφέροντα υπηρετούν και οι «άλλοι» τώρα, οι «προοδευτικοί δημοκράτες», που «ναι μεν» υπόσχονται ότι «θα» Σε «σώσουν», μετά από εκλογές, από τη χούντα των Γερμανών με ΝΔ/ΠΑΣΟΚ αλλά επιμένουν ακόμη να Σου πιπιλίζουν και το μυαλό με το „απαχθές“, „επαχθές“, „κουρεμένο“, „αποσυρμένο“, „παγωμένο“ ή „νέο-διαπραγματευσιμο“ χρέος για το οποίο ΕΣΥ πολίτη ούτε ευθύνεσαι αλλά, ...σύμφωνα και με το νόμο, ούτε το χρωστάς σε κάποιο «κερατά»!


Νέα Φιλική Εταιρεία



ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ....

.... "έψησαν" τον Ιωαννίδη να ρίξει τον Παπαδόπουλο και χάθηκε η Κύπρος.

.... "βοήθησαν" το Σημίτη να διαδεχθεί τον Παπανδρέου και χάθηκε το Αιγαίο.
 
.... "εκβίασαν" τον Καραμανλή  για πάρτι του ΓΑΠ και χάθηκε η Ελλάδα.
     
.... τώρα που "έπεισαν" τον Τσίπρα να ρίξει το Σαμαρά, τι άλλο απέμεινε να χάσουμε, εκτός από τις ζωές μας???


Νέα Φιλική Εταιρεία



Ποιός θα χαϊδέψει το όνειρό μας;

Ποιός θα το πίστευε ότι η Ελλάδα του Κολοκοτρώνη, του Διάκου, του Καραϊσκάκη, της Μπουμπουλίνας και των άλλων που κατά χιλιάδες όρθωσαν άφοβα το σπαθί τους και επαναστάτησαν νκηφόρα κατά των Τούρκων, θα ξέπεφτε σε τέτοιο βαθμό κατάντιας, ώστε 193 χρόνια αργότερα, να αναγκαστεί να καταφύγει σε έναν Che Guevara προκειμένου να βρεί το πρότυπο εκείνο που θα ενσαρκώσει τον πόθο του λαού για λευτεριά, νομιμότητα, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία στην Ελλάδα του Σαμαρά, του Τσίπρα, του Κουτσούμπα και των λοιπών που εξαφάνισαν το αύριο μαζί με το όνειρο και την ελπίδα μας.

.
Νέα Φιλική Εταιρεία



Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ-Χ.Α.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ-ΚΚΕ-ΕΠΑΜ-ΑΝΕΛΛ-ΛΑΟΣ- ΕΛΙΑ ....

Aφαιρέστε τα "μπλά-μπλά",τις δημόσιες αντεκλήσεις και τις αψιμαχίες, που διεξάγονται για τις εντυπώσεις μεταξύ των πολιτικών, από τη σούμα του πολιτικού γίγνεσθαι και τότε θα αντικρύσετε την απόλυτη γύμνια που βολοδέρνει τα ελληνικά κόμματα σε θέματα ουσίας, πατριωτισμού και ανθρωπιάς.

Συμφωνούν σε όλα, όσα σχετίζονται με τα συμφέροντα, την τσέπη και την επανεκλογή τους και διαφωνούν μόνο στη "βιτρίνα", που κοσμεί τα μαγαζάκια τους, όπου εκθέτεται εκείνη η ιδεολογική πραμάτεια, που ξέρει να χαϊδεύει, να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την αμορφωσιά και την  αχαλίνωτη βλακεία του καθενός μας ....!


Νέα Φιλική Εταιρεία




.... πολλά τα  κάγκελα!


Πίσω από τα κάγκελα, εκεί δίπλα στα γνωστά παπαγαλάκια του καθεστώτος και κάτω από τη γερμανική ομπρέλα, έβαλαν την 85-χρονη  «καρδερίνα» να καθίσει  να δει την «πριβέ παρέλαση».

Πίσω από τα ίδια κάγκελα στεκόταν και ο λαός, αλλά από την άλλη πλευρά για να αποφεύγονται οι συνωστισμοί και τα πάρε-δώσε.

Δίπλα στο κάγκελο όπως πάντα οι πολιτσμάνοι και οι 20-χρονοι «Ράμπο» τους, τζιχαντιστές με την εξουσιοδότηση του «βαράτε» κατακέφαλα τα ανθρωπάκια, πριν καν αυτά προλάβουν να ανέβουν στα κάγκελα ή να σηκώσουν κεφάλι, όπως συνέστησε ο πιλότος του F-16 την ώρα που πετούσε πάνω από τα κάγκελα.

Κάγκελο θα στέκονται σύντομα οι τρίχες της κεφαλής εκείνων που σκαρφίστηκαν να υποδουλώσουν την πατρίδα που μας γέννησε, όταν δουν ότι μπουκάρουμε απροειδοποίητα στα δικά τους «σπίτια». Τότε, προτού μείνει κάγκελο, θα νοιώσει και ο τελευταίος Γερμανός ή  ρουφιάνος και γενίτσαρός τους στο πετσί του, τι «στα κομμάτια» εννοούν  οι Έλληνες όταν λένε, ότι γίνεται .... «της ....  το κάγκελο»!

Καλώς να μας δεχτούν!


Νέα Φιλική Εταιρεία


... βηματισμοί στο Χαλάνδρι με τις νότες του ΕΑΜ ...

Sicktres sick ...τα κολλεγιόπαιδα των μπρούκληδων στο Χαλάνδρι παρελαύνουν ως τωρινοί ΕΑΜΙΤΕΣ ενώ τα νιάτα της κουμουνιστικης φτωχολογιάς στη Ν. Ιωνία και στην Καλογρέζα δεν είναι πατριώτες αλλά ντεμοντέ επειδή προτίμησαν να παρελάσουν με τον ήχο των γνωστών εθνικών τραγουδιών και αυτών της Βεμπο. Άντε να δούμε και τους εφοπλιστέ,ς από το Παλαιό Ψυχικό μέχρι το Κολωνάκι, να ξεθάβουν τα κονσερβοκούτια που έκρυψαν στις ζαρντινιέρες τους και τους Μπόμπολα,Βαρδινογιάννη και Σια να στήνουν αντάρκτικο στα βουνά, γύρω από την Σοφοκλέους... και τότε το διαβατήριο δαγκωτό και όπου φύγει -φύγει από αυτή την χώρα-τρελλοκομείο!


Νέα Φιλική Εταιρεία



Τα " ΙΜΙΑ νούμερο ΙΙ " είναι καθ' οδόν ....

 Αρκετοί είναι οι δημοσιογράφοι αλλά και οι πολιτικοί που γνωρίζουν ακόμη και σε ποιο δεκαήμερο, στους επόμενους μήνες, θα εξελιχθεί η επόμενη καυτή κρίση με την Τουρκία, που τώρα όμως δεν θα έχει σαν φόντο μόνο την ΑΟΖ της  Κύπρου  και του Καστελόριζου αλλά και τις "αυθόρμητες" διαδηλώσεις των "μειονοτήτων", Αλβανών, "Μακεδόνων" και Μουσουλμάνων, στις πλατείες της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Πρεβέζης, των Ιωαννίνων, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Από ποιά λοίμωξη πάσχουν τα μυαλά των κ.κ. Παπούλια, Σαμαρά, Βενιζέλου, Τσίπρα, Κουτσούμπα και Καμμένου, ικανής να τους εμποδίζει να κάτσουν σε ένα τραπέζι για να συμφωνήσουν τουλάχιστον σε ένα κοινό σχέδιο εθνικής αντίδρασης ενάντια στο "μακελειό" που έρχεται?

Στην Ιταλία χρειάστηκε να δολοφονηθεί μόνο ένα άτομο (Άλντο Μόρο) προκειμένου να αναγκαστεί σύσσωμο το μεταπολεμικό πολιτικό σκηνικό να εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Γιατί εμείς στην Ελλάδα πρέπει να περιμένουμε έως ότου δολοφονηθεί ολόκληρος ο λαός ή μέχρι να θρηνήσουμε νέες χαμένες πατρίδες ώστε να φιλοτιμηθούμε και να αντιδράσουμε επιτέλους στην δικτατορία των κομματικών "νονών" και στην κοινοβουλευτική χούντα της μεταπολίτευσης που έκτισαν τόσο με την ανοχή μας όσο και με την βοήθεια της ψήφου μας?


Νέα Φιλική Εταιρεία




... γνώμες φιλικές ...

Ποιές πρωτοβουλίες επήραν και ποιές προτάσεις έκαναν άραγε οι Έλληνες δικηγόροι ή δικαστικοί και οι σύλλογοί τους στα τελευταία 190 χρόνια επί του θέματος ( την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων της Ακρόπολης από τα μουσεία των Άγγλων κλεπτααποδόχων ) έτσι ώστε σήμερα να ευσταθεί μόνο εκείνη η γνώμη που θα υποστήριζε ότι  τυχόν προσφυγή του Ελληνικού κράτους στα δικηγορικά γραφεία της αλλοδαπής θα χαρακτηριζόταν κατ' ουσίαν ανώφελη, περιττή και βλακώδης;

Ως γνωστόν, η ουσία στην κατεχόμενη Ελλάδα κατάντησε συνώνυμο της ουτοπίας, της αμορφωσιάς  και της ψευδαίσθησης, κοσμεί δε μόνο τα όνειρα των ρομαντικών στην χώρα μας.
(... αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους, διανοητικά ευνουχισμένους, βλάκες και ηδονοβλεψίες που ακολουθούσαν, προσφάτως στην Αθήνα, την δικηγόρο κα. Amal Clooney κατά πόδας ....)



Νέα Φιλική Εταιρεία



Πάρε τ’ αυγό και κούρευτο ....

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατέθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων προσχέδια νόμων με σκοπό την διευθέτηση, σε βάθος χρόνου, των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τ’ ασφαλιστικά ταμεία.

Τα νομοσχέδια, υιοθετήθηκαν από τους γνωστούς  κρατικοδίαιτους κομματικούς φωστήρες που αντιμετωπίζουν τους πάντες και τα πάντα με την λογική του «αγά» ή του «κλεφτοκοτά», μοιάζουν δε τόσο πολύ μεταξύ τους, που θεωρείται ως βέβαιο ότι οι Γερμανοί συγγραφείς τους χρησιμοποίησαν γκαρμπόν. Τα δύο προσχέδια διαφέρουν μόνο στο σημείο, που δεν ασχολείται με το αν ο πολίτης θα αλείψει με «σαπούνι» το σκοινί της κρεμάλας  αλλά αν μαζί με τα χρέη καταβληθούν οι τόκοι και τα  πρόστιμα υπερημερίας ή όχι .

Τι σκαρφίστηκαν λοιπόν τα αποβλακωμένα κρατικά μυαλά??? Ένα κάλεσμα προς τους άνεργους, τους πεινασμένους, τους άστεγους και τους εξαθλιωμένους που χρωστούν στο κράτος,για  να δηλώσουν υπευθύνως με ποιόν τρόπο και σε πόσο χρονο θα αποπληρώσουν τα χρέη τους. Ένα εγχείρημα δηλαδή που είναι εξ  αρχής καταδικασμένο να αποτύχει!

Οι περισσότεροι Έλληνες, που χρωστούν σε κράτος, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, έχουν τέτοιο πρόβλημα επιβίωσης που δεν πρόκειται ποτέ, χωρίς ξένη βοήθεια, να ανατρέψουν την κατρακύλα της ζωής  και να ορθοποδήσουν πάλι.

Αντί να γίνονται προγράμματα με στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας, αντί να μπαίνουν οι βάσεις και τα θεμέλια πάνω στα οποία θα κτιστεί ένα νέο ανθρώπινο κράτος δικαίου, με θεσμούς και νόμους που σέβονται, υπηρετούν και προστατεύουν όλους τους πολίτες ανεξαίρετα, τα ξενόδουλα κομματόσκυλα μας ασχολούνται μόνο με το «πως» θα εξουδετερώσουν τον λαό οικονομικά, ψυχικά, πνευματικά και βιολογικά έως ότου καταντήσει και αυτός δούλος των Γερμανών.

Ο Έλληνας πολίτης έχασε μέσα σε πέντε χρόνια το 50% του εισοδήματος και το 70% της ακίνητης περιουσίας του σε αξία, συμμετέχοντας στη σωτηρία της χώρας.. Τώρα ήρθε ο καιρός, το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες να αποδείξουν και αυτοί  την αλληλεγγύη τους προς την κοινωνία, παραιτούμενοι αναδρομικά (06.2010) από τις καθαρές απαιτήσεις τους έναντι των πολιτών κατά 60%!

Θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που δεν θα έδινε μόνο μια βαθιά ανάσα αλλά και τα κίνητρα στην κοινωνία ώστε να κατορθώσει να ανασκουμπώσει τις δυνάμεις της για να κινηθεί συλλογικά και δημιουργικά προς ένα καλύτερο αύριο.


Νέα Φιλική Εταιρεία




.... Η Δημοκρατία μας μάρανε!


Ο HOURE TRAORE δεν είναι το νέο απόκτημα του Μαρινάκη, αλλά στρατηγός στην Burkina Faso με μεγάλους cojoneς, η δε Ougadougou, η πρωτεύουσά της, είναι σήμερα το πραγματικό λίκνο της Δημοκρατίας.

Ο λόγος??? 

Ο λαός της χώρας επαναστάτησε, μη αντέχοντας τα καμώματα του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου του, που με διάφορα "ελληνικά" κόλπα κρατήθηκε στην εξουσία επί  27 συνεχή χρόνια. Ο στρατηγός που τον συνέλαβε χρειάστηκε  24 ώρες για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας, για την άμεση παράδοση της εξουσίας στον λαό και για την προκήρυξη εκλογών, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αναμειχθεί στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας!

70 συνεχή χρόνια ζούμε εμείς, ο λαός των πολιτισμένων, των γενναίων, των θαρραλέων και των  μη ευνουχισμένων ραγιάδων στην χώρα του "φωτός" υπό τον ζυγό ενός Παπανδρέου, Καραμανλή ή Μητσοτάκη και τώρα, ελλείψει πάγκου στις οικογένειες τους, αποδεχόμαστε και τους σφογγοκωλάριους τους ως τους νέους "ζευγολάτες" μας.  Όσο για στρατηγό, ελλείψει  cojones, αρκούμαστε με λοχία, ... αλλά μια  Ελληνίδα λοχία ....!

Ποιός λαός άραγε είναι τώρα μαύρος ή βρωμάει σαπίλα, ξεφτίλα και τεκίλα και σε ποιά από τις δυό πρωτεύουσες έχει ελπίδες να επιζήσει η κακομοίρα Δημοκρατία? Σίγουρα όχι στην Αθήνα, στην πόλη της παρακμής, του βούρκου,της βρώμας και της δυσωδίας όπου ίσχύουν οι νόμοι της ζούγκλας και κυριαρχούν μόνο ρεμάλια,  αλήτες και τσουτσέκια.

... και Εσύ τι κάνεις, δεν βαρέθηκες να ψάχνεις συνεχώς  για δικαιολογίες και να σκύβεις  το κεφάλι;

Καρδιά μεγάλη, ψυχή καθάρια και καλή λευτεριά!



Νέα Φιλική Εταιρεία





Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο συγγραφέα και στο ιστολόγιο:
www.nea-filiki-eteria.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια: