x

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση φέρνει το νέο Σύνταγμα που επιβάλει η τρόϊκα

Αν είναι αυτές οι αλλαγές στο Σύνταγμα που σύμφωνα με πληροφορίες στα ΜΜΕ σκοπεύει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, τότε είναι προφανές ότι πρόκειται για αλλαγές που επιβάλουν οι δανειστές, προκειμένου να ελέγχουν την Ελλάδα απρόσκοπτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση, με πρωτοβουλία της ΝΔ, σκοπεύει να φέρει, μεταξύ των άλλων και τις εξής συνταγματικές αλλαγές:
1) Εκλογή του ΠτΔ από το...
λαό. Αυτό, εκ πρώτης όψεως ακούγεται καλό. Όμως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να φέρει την απευθείας εκλογή του ΠτΔ από το λαό. Σκοπεύει να φέρει την εκλογή μόνο αν αποτυγχάνει η εκλογή στη Βουλή και μόνο μεταξύ των υποψηφίων που θα προτείνουν τα κόμματα και όχι και μεταξύ υποψηφίων που θα προτείνουν και οι πολίτες. Ο στόχος της τρόϊκας εδώ είναι να εκβιάζεται η Βουλή για να εκλέγει τον αρεστό στο σύστημα και στους δανειστές ΠτΔ, προκειμένου να αποφεύγει την ανάμιξη του λαού.

2) Σταθερό εκλογικό σύστημα που θα δίνει σταθερές κυβερνήσεις. Δηλαδή κατοχύρωση στο Σύνταγμα της ενισχυμένης αναλογικής και του bonus των εδρών. Όμως, άλλο εκλογικό σύστημα πέραν αυτού της απλής αναλογικής και της κατάργησης του φασιστικού 3%, που αποκλείει την ανανέωση της πολιτικής ζωής, δεν πρέπει να εισαχθεί στο Σύνταγμα ως πάγιο εκλογικό σύστημα.

3) Επιβάλλεται η θεσμοθέτηση τριών Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών - Εξωτερικών, Άμυνας και επί του Προϋπολογισμού - με 5ετή θητεία, προκειμένου προφανώς να υπάρχουν μόνιμοι μνημονιακοί κυβερνητικοί παράγοντες, αρεστοί στην τρόϊκα, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα είναι στην κυβέρνηση.

4) Αναθεώρηση της διάταξης που προσδιορίζει την ποινική ευθύνη των υπουργών. Εδώ δηλαδή δεν καταργεί εντελώς την ποινική προστασία των υπουργών, αλλά απλά την αναθεωρεί, που σημαίνει νέες διατάξεις προστασίας των μνημονιακών υπουργών.

5) Αναθεώρηση της διάταξης για την  ασυλία των Βουλευτών και περιορισμός της αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων. Δηλαδή δεν καταργεί εντελώς την ασυλία των βουλευτών, αλλά δίνει και πάλι στη Βουλή τη δυνατότητα να αποφαίνεται τι αποτελεί άσκηση καθηκόντων και τι όχι. Κάτι που σημαίνει και πάλι πλήρη ατιμωρησία.

6) Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου. Το Συνταγματικό Δικαστήριο είναι κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Όμως εξαρτάται από το από ποιους θα συγκροτείται αυτό το δικαστήριο. Θα είναι άραγε ανώτατοι δικαστές τους οποίους θα επιλέγει το πολιτικό προσωπικό, ώστε να μην έχουν πρόβλημα συνταγματικότητας τα συμφέροντα των δανειστών ή θα είναι ένα δικαστήριο που θα συγκροτείται με κλήρωση μεταξύ ανωτάτων δικαστών, καθηγητών νομικών και δικηγόρων; Προφανώς θα θεσπιστεί το πρώτο.

7) Μείωση του αριθμού των βουλευτών. Η τρόϊκα επιβάλει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών ώστε να γίνει το υπάρχον πολιτικό σύστημα πιο κλειστό. Να περιοριστεί δηλαδή μόνο στο σκληρό πυρήνα των πολιτικών οικογενειών που στηρίζουν τα συμφέροντα των δανειστών και να αποβληθούν από το Κοινοβούλιο διάφοροι περιφερειακοί βουλευτές που δημιουργούν προβλήματα στις μνημονιακές ψηφοφορίες. Αντί δηλαδή να περιοριστούν οι αμοιβές των βουλευτών, ώστε να πέσουν παράλληλα και οι αμοιβές των δικαστών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, αντίθετα περιορίζονται οι βουλευτές και αυξάνονται τα προνόμια της κλειστής οικογενειοκρατίας.

8) Ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων. Η τρόϊκα δεν θέλει αργοπορίες και συνταγματικά προσκόμματα στο ξεπούλημα της χώρας.

9) Κατοχύρωση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στην εργασία όλων. Ο στόχος εδώ της τρόϊκας είναι η διευκόλυνση της επέλασης της παγκοσμιοποίησης στη χώρα μας και η προστασία των συμφερόντων των εργοδοτών, χωρίς να διαταράσσονται από απεργίες ή την διαμαρτυρία ατόμων ή ομάδων.

10) Αν και δεν το έχουμε πληροφορηθεί από κάποιο ΜΜΕ, εντούτοις προβλέπουμε ότι θα εισαχθεί και ο δημοσιονομικός περιορισμός των δημοσίων ελλειμμάτων που επιβάλει η Γερμανία.

Αυτές είναι οι βασικότερες νέες αλλαγές που θα εισαχθούν στο Σύνταγμα με πρωτοβουλία της ΝΔ. Αυτό το νέο Σύνταγμα, όπως και το υπάρχον που επιτρέπει αυτές τις αλλαγές, θα ονομάζεται φυσικά Σύνταγμα των Ελλήνων και όλοι μας θα οφείλουμε κατά το άρθρο 120 να το υπερασπιζόμαστε.

Το έχουμε πει πολλές φορές πως αυτό το Σύνταγμα που έχουμε δεν αφορά τον ελληνικό λαό, τον οποίο θεωρεί υποτελή στο πολιτικό προσωπικό. Το ελληνικό Σύνταγμα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού και φυσικά αφορά τα συμφέροντά του. Ο λαός δεν συμμετείχε ούτε στην κατάρτισή του ούτε στις αναθεωρήσεις του.

Μόνο όταν το Σύνταγμα περάσει στην αρμοδιότητα του ελληνικού λαού, τόσο κατά την κατάρτισή του όσο και κατά τις αναθεωρήσεις του, μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ανεξάρτητο και ελεύθερο λαό, αφεντικό στον τόπο του.

Από hassapis-peter, μέσω "Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: