x

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

800 ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ BAYER! ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!

Bayer2-15-6-2015ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ

ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΟΛΙΣ Η BAYER ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ TEVA, ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΣΑΜΠΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 800 ελλήνων γιατρών, μετά από έρευνα που διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλουκαι Ιωάννη Σέβη. Η υπόθεση αφορά παράνομες ενέργειες κατά το διάστημα 2005 – 2008 τεσσάρων στελεχών

της φαρμακευτικής εταιρείας Bayer Hellas οι οποίοι έναντι αμοιβής έπειθαν τους κατηγορούμενους γιατρούς του ΕΣΥ να συνταγογραφούν φάρμακα της εταιρείας, ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορούσαν να επιλέγουν άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα πιο φθηνά και καλύτερης απόδοσης.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν τα κακουργήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας σε ενεργητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τον Ν.1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος .

Το ποσό των δωροδοκιών υπολογίζεται σε 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ συμαντικά στοιχεία της δικογραφίας έχουν αποσταλεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη στα πλαίσια της δικαστικής συνδρομής από τους εισαγγελείς της Κολωνίας, όπου εδρεύει η μητρική εταιρεία.

Τα ποσά που «πήγαιναν» σε δωροδοκίες των ελλήνων γιατρών δικαιολογούνταν με την έκδοση οικονικών τιμολογίων μεταξύ της μητρικής Γερμανικής εταιρείας και της Bayer Hellas που εδρεύει στο Μαρούσι.

Νομικοί κύκλοι ωστόσο εκτιμούν ότι πολλοί από τους γιατρούς θα αποφύγουν το εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού το βασικό αδίκημα της παθητική δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: