x

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ "Λύκοι μπήκαν στο μαντρί": Σ.Θεοδωράκης, Φ.Γεννηματά και Ν.Μπακογιάννη πήγαν Μαξίμου και προσφέρουν "στήριξη"


Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γ.Παπανδρέου, που ήδη βρίσκεται προ των πυλών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και η ΔΗΜΑΡ του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η ομάδα των "μητοστακικών" της ΝΔ και αρκετοί "καραμανλικοί" για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά ξεκίνησαν ένα φλερτ με την κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξουν τη συμφωνία σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ και ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ την απορρίψουν.
Βέβαια, το ερώτημα είναι αν μπορεί να επιβιώσει εν συνεχεία η κυβέρνηση, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.
Σε χθεσινή ανακοίνωση του, ο Γιώργος Παπανδρέου καλεί για «ευρύτατες συναινέσεις». Σίγουρα ο Α.Τσίπρας θα τις χρειαστεί, ειδικά αν έχει αποφασίσει να μην πληρώσει το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, όπως διέρρεαν κυβερνητικοί παράγοντες...
Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει την ευθύνη των προοδευτικών δυνάμεων, αφήνοντας αιχμές για ασυλλόγιστη και ανεύθυνη στάση ορισμένων που δεν κατονομάζει και οι οποίοι, όπως αναφέρει, «συναγελάστηκαν με τη σκληρή δεξιά, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στην Προοδευτική Παράταξη» και εννοεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει υποδειγματικά.
Το Ποτάμι θα στηρίξει οτιδήποτε γιατί αυτή είναι η αποστολή και ο λόγος ύπαρξής του: Να στηρίξει την οποιαδήπτε συμφωνία, το οποιοδήποτε Μνημόνιο. Οι επιχειρηματικές δυνάμεις, που δημιούργησαν το Ποτάμι για να κλείσει το κενό της ΔΗΜΑΡ, αυτό είχαν ως σκοπό και στόχο.
Ο Σ.Θεοδωράκης έφτασε στο Μαξίμου λίγο πριν τις 10 το πρωί προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαπραγμάτευση ενώ παρών ήταν και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Γελάκια και "συμβουλές" από τον Σ.Θεοδωράκη στον Α.Τσίπρα για να κλείσει άμεσα τη συμφωνία, ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Μετά τον πρόεδρο του Ποταμιού την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, την οποία ο πρωθυπουργός συνεχάρη για την εκλογή της τη Δευτέρα, τονίζοντας πως «η δημοκρατική διαδικασία είναι πάντα μια διέξοδος και κινητοποιεί τον κόσμο».
«Οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητά τους» ανέφερε ο πρωθυπουργός προς τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως ανέλαβε την προεδρία «την ώρα που διακυβεύονται πολλά για το μέλλον της πατρίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: