x

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ «Κάλπες» δείχνουν οι εξελίξεις εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Α.Τσίπρα και των Θεσμών


(Ανανέωση 20:45) Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο έπειτα από 6 ώρες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τους Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντομπρόβσκις, Ντράγκι, Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε αρνητικό κλίμα χωρίς να υπάρξει σύγκλιση απόψεων σε κανένα σχεδόν θέμα, δηλαδή σε αυτό που πρότεινε η Ελληνική κυβέρνηση και σε αυτό που πρότεινε το ΔΝΤ κατόπιν υποδείξεως της Γερμανίας.
Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιδιώξει νέα συνάντηση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο δηλαδή με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσούα Ολάντ αύριο ή μεθαύριο επιδιώκοντας κάποια πολιτική φόρμουλα στην διαπραγμάτευση, αλλά τα αποτελέσματα από αυτή την νέα πρωτοβουλία αναμένονται φτωχά αν όχι αποτυχημένα εκ του προοιμίου.
Αυτό γιατί η Γερμανία φέρεται αποφασισμένη να συνταυτιστεί με την στάση του ΔΝΤ εγείροντας σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο θέλει πραγματικά να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Παράλληλα το Eurogroup το οποίο ξεκίνησε πριν λίγο δεν αναμένεται να δώσει αποτέλεσμα ούτε σήμερα σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων κύρια εξαιτίας του λόγου της αποτυχίας της σύσκεψης Τσίπρα με τους Θεσμούς. Παρόλα αυτά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επαναληφθεί αύριο ή τις επόμενες ημέρες.
Οι εκλογές
Βάση όλων αυτών εξελίξεων Εθνικές εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους στις 2 Αυγούστου, θα είναι η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο και καταστεί υποχρεωτικό από το περιεχόμενο της συμφωνίας η έγκρισή της από το λαό.
Αυτό διαρρέεται από το ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν ότι πλέον υπάρχει αδιέξοδο στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα οι πιθανές εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν να μην καλύπτονται από το αποτέλεσμα των εκλογών της  25ηςΙανουαρίου.
Σε κάθε περίπτωση το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η διαπραγμάτευση-θρίλερ της Ελλάδας με τους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας τις τελευταίες ώρες, μετά την απόρριψη μέρους των ελληνικών προτάσεων από τους θεσμούς αλλά και την απόρριψη από την Αθήνα των ακραίων μέτρων που ζητά το ΔΝΤ.
Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εταίρων διαρκεί ήδη πολλές ώρες και ουδείς γνωρίζει πότε και πως αυτή θα τελειώσει.
Τα διεθνή πρακτορεία να μεταδίδουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κλειδωμένος μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών, που εκπροσωπούν τους πιστωτές της Ελλάδας, και συζητούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν την έναρξη του Eurogroup το οποίο όμως έχει ήδη ξεκινήσει.
Παράλληλα η συνεδρίαση των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης το λεγόμενο EuroWorking Group που συνεδρίασε δεν φαίνεται να είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και όλες οι αποφάσεις μετατίθενται για το Eurogroup.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση και να μην θέλει να υποχωρήσει ενώ Έλληνες αξιωματούχοι δήλωναν ότι οι δανειστές εμφανίζονται σα να μη θέλουν να κλείσει η συμφωνία, σα να επιθυμούν κατάρρευση των συνομιλιών και ταπείνωση της ελληνικής κυβέρνησης.
Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: