x

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Συμφωνία με όρους "αποικιακούς": Βάρβαρα μέτρα για τους Έλληνες και μεταφορά περιουσιακών στοιχείων σε άγνωστο fund


Με ένα βαρύ μνημόνιο, το οποίο θα πληρώσουν οι Έλληνες με σκληρά και επώδυνα μέτρα, αλλά και το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων σε ένα fund με πρόσχημα την απομείωση του ελληνικού χρέους έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στη Σύνοδο Κορυφής που άρχισε στις 4 χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πρίν τις 10 σήμερα το πρωί.
Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και να τον ενημερώσει πώς κατέληξαν σε συμφωνία, ενώ πιθανότατα θα έχει συνομιλίες και με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Μέσω του twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ ανακοίνωσε επίσης πως οι συνομιλίες έφτασαν σε ένα τέλος, με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων.
«H Ευρωσύνοδος έφτασε ομόφωνα σε μια απόφαση. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα, με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική υποστήριξη» ανέφερε στο tweet.
Αμέσως μετά δήλωσε ο κ. Τούσκ πώς "είχαμε μόνο έναν στόχο σήμερα. Επιτέλους καταλήξαμε! Κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για Greekment. Συμφωνήσαμε σε συνεχιζόμενη υποστήριξη για Ελλάδα. Υπάρχουν αυστηροί όροι που πρέπει να περάσουν από διάφορα κοινοβούλια. Η Ελλάδα μπορεί να επαναδρομολογηθεί με τη βοήθεια των εταίρων της και αποφεύγονται οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα έφερνε η μη συμφωνία".
Μάλιστα το Ντόναλντ Τούσκ έστειλε μήνυμα και στην ΕΚΤ μέσω του ESM ότι υπάρχει συμφωνία προκειμένου, προφανώς να ανοίξουν και οι στρόφιγγες της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, δεδομένου ότι σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΚΤ υπό το Μάριο Ντράγκι για να λάβει αποφάσεις.
Ο Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ από την πλευρά του σημείωσε πώς "η Κομισιόν από την αρχή επέμενε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει περίπτωση Grexit. Αρα είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Η Κομισιόν πάντα επέμενε παράλληλα με τις προσπάθειες σε επίπεδο αλληλεγγύης να μην ξεχνάμε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης".
Δείτε τι έγραψε ο Λουξεμβούργιος πιο νωρίς τη έγραψε ο πρωθυπουργός Μπέτελ
Δείτε το tweet του Βέλγου πρωθυπουργού


Και ο Κύπριος εκπρόσωπος
Μετά λοιπόν τη συμφωνία θα πρέπει τώρα να δούμε τι μέτρα περιλαμβάνει και πόσο επώδυνα θα είναι για τους Έλληνες πολίτες, γιατί οτι πρόκειται για ένα δυσβάσταχτο πρόγραμμα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. 
Πρίν από λίγο μάλιστα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταισελμπλουμ έριξε και μία βόμβα ανακοινώνοντας πώς περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου θα μεταφερθούν σε ένα Fund για την απόμείωση του χρέους. Το Fund πάντως αυτό θα λειτουργεί πάντως στην Αθήνα και όχι στο Λουξεμβούργο, όπως ήθελαν οι δανειστές.
Θα πρέπει δε να αναμένονται και πολιτικές εξελίξει. Μένει να τις δούμε και αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: