x

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ Πραξικόπημα από την προεδρία της Δημοκρατίας καταγγέλλει η ΠτΒ Z.Κωνσταντοπούλου: "Δεν είχε δικαίωμα να δώσει ο Παυλόπουλος διερευνητική στον Ε.Μεϊμαράκη"


Για πραξικοπηματική και άκυρη ενέργεια, δηλαδή για μια ενέργεια που αντίκειται στους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας κατηγόρησε τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στην τεκμηριωμένη αιτιολόγηση της θέσης της ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε κανένα δικαίωμα να δώσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή στον Ε.Μεϊμαράκη καθώς σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος δεν είχε ενημερωθεί!
"Όπως αναφέρει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής έπρεπε πρώτα να με είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις και εν συνεχεία να προχωρήσει στην έναρξη της επίδοσης των εντολών σχηματισμού κυβέρνησης. Ουδέποτε ενημέρωσε την Προεδρία της Βουλής, παρέκλινε των διατάξεων του νόμου και συνεπώς η όλη του κίνηση ήταν παράνομη".
Είναι η πρώτη φορά που από τότε που ο Π.Παυλόπουλος ανέλαβε ΠτΔ του απευθύνεται τόσο σοβαρή κατηγορία για παραβίαση του Συντάγματος και των Κανονισμών της χώρας και η συγκεκριμένη κατηγορία απ΄ότι φαίνεται έχει σοβαρή βάση.
Σεότι αφορά το πολιτικό μέλλον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ακόμη δεν έχει παραιτηθεί από Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανολογείται η ένταξη της στο ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο της Λαϊκής Ενότητας αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: