x

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Γιά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

arxigramma-Piολιτικό όν ο Έλλην! Εξαπανέκαθεν. Μόνο που τις τελευταίεςαρκετές δεκαετίες (κι όχι μονάχα απ’ το 1974 καί μετά) δεν τραβάει η ομάδα.
Λοιπόν, αυτές τις μέρες στα ημεδαπά ιντερνέτια γίνεται ο κακός χαμός, γιά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. «- Τί να ψηφίσουμε;», «- Μας ξεγέλασαν!», «- Όλοι ίδιοι είναι!», κτλ κτλ. Οπότε, αναλαμβάνει το παρόν ιστολόγιο να τα ξεμπλέξει.
Δυνατά καί καθαρά καί …αυταρχικά – πιό δυνατά καί πιό καθαρά καί πιό αυταρχικά, δεν γίνεται:
(α). ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.
(β). ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Το παρόν άρθρο θα μπορούσε κάλλιστα να τελειώσει εδώ. Όμως, αισθάνομαι υποχρεωμένος να εξηγήσω τα πάντα στους πάντες. Θ’ απαντήσω σε όλες τις πιθανές ενστάσεις, είτε των πατριωτών, είτε των προβοκατόρων προδοτών.
Θα το πάμε υπό μορφή ερωταποκρίσεων, ώστε να μη μείνει κανένα κενό.

1. Δεν έχει νόημα να ψηφίσουμε, διότι έχουν προσυμφωνηθεί τα πάντα.
Συμφωνώ απόλυτα. Έχει προσυμφωνηθεί να πάμε σε «οικουμενική»κυβέρνηση, η οποία όχι απλά θα εφαρμόσει τρίτο, τέταρτο,… νιοστό… μνημόνιο (με τους Έλληνες να πεθαίνουν μαζικά), αλλά θα γλείψει καί τις μπότες καί τις πατούσες της Γερμαναρούς γραίας. (Καί των Αμερικάνων, άμα λάχει, καί των Τουρκαλάδων, καί… καί…)
Συμφωνώ απόλυτα, εκτός απ’ την …ουρίτσα. Που δεν την είδατε.
Συνεχίστε το διάβασμα, αυτό που δεν είδατε σας περιμένει παρακάτω.

2. Μά, καί ν’ αντιδράσουμε, ψηφίζοντας το «άλλο κόμμα» των στατιστικών, θα πέσει άγριο μαγείρεμα καί θα βγάλουν αυτούς που θέλουν.
Συμφωνώ απόλυτα. Μαγείρεμα, λέει; Βρέ, ψητούς στο φούρνο με πατάτες θα μας κάνουν! Καί ο εκλογικός νόμος είναι σημαδεμένη τράπουλα, καί με παπατζήδες με βεβαρημένο ποινικό μητρώο παίζουμε, καί ο «διαιτητής» (η εταιρεία καταμετρήσεων ψήφων) είναι χοντρά πουλημένος.
Συμφωνώ απόλυτα, εκτός απ’ την …ουρίτσα. Που δεν την είδατε.
Συνεχίστε το διάβασμα.

3α. Εφ’ όσον είναι έτσι τα πράγματα, τότε να ρίξουμε λευκό ή άκυρο, ή ν’ απέχουμε.
Συμφωνώ απόλυτα (εκτός απ’ την «ουρίτσα», κτλ), πως εκεί ακριβώς πάει το πράγμα σε πρώτη ανάγνωση. Μόνο, σκεφθήτε ότι τα τυχόν μεταχειρισμένα κωλόχαρτα που σκέπτεστε να βάλετε στον φάκελλο, δεν θα τα μυρίσουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. (Αυτοί, πάλι καθαρή θα τη βγάλουν.) Η όμορφη δικαστική αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος θα τα φάει στη μάπα, καί δεν σας φταίει σε τίποτε το κορίτσι.
Άλλως τε, τα άκυρα πάνε κατευθείαν στον κάλαθο – εκτός από δύσκολες περιπτώσεις (πχ αν ακυρώνεται ψηφοδέλτιο εξ αιτίας τσαλακώματος), που πάνε στο εκλογοδικείο.
Όχι άκυρο. Είμαι σαφής;

3β. Εντάξει τ’ άκυρα, αλλά η αποχή καί το λευκό δεν θα τους ταρακουνήσουν;
Όχι. Είπαμε, ο εκλογικός νόμος είναι τελείως παπατζήδικος, οι δε πολιτικοί από ντροπή κι από ταρακουνήματα… Τί να σας πω;! Λάθος πόρτα χτυπάτε.
Επομένως, ούτε αποχή, ούτε λευκό. Το «πιάσατε» κι αυτό; Τό «‘χετε»;Πάμε παρακάτω.

3γ. Μά, έχουμε διαβάσει καλά το Σύνταγμα καί τους νόμους, άρα μπορούμε να πάμε σε δικαστήρια, να βγάλουν αποφάσεις καταδικαστικές, διότι οι πολιτικοί αυθαιρετούν με την αποχή καί τα λευκά! Με 51% αποχή… (κτλ κτλ)
Συγχαρητήρια γιά την προσπάθεια καί την υψηλή πολιτική συνείδησή σας, αλλά -με το συμπάθειο- με τις μηνύσεις θα πάρετε τ’ αρχίδια μου! Δεν θα βρήτε το δίκιο σας.
Ακόμη κι αν καταφέρετε (τελικά…) να βρήτε το δίκιο σας, μήπως έχετε καμιά ιδέα (α) πότε θα βγεί τέτοια απόφαση, καί (β) ποιός πολιτικός θα την πάρει στα σοβαρά; Μήπως έχετε ακουστά πχ γιά παράνομους οικισμούς που χτίζονται σε αναδασωτέες εκτάσεις, παρά τις απανωτές απαγορευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας;…
Τότε, εφ’ όσον οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ούτε γιά μερικά παράνομα κωλόσπιτα, περιμένετε να εφαρμοστούν γιά σοβαρώτερα θέματα, όπως πχ εκλογικές παρανομίες κι έσχατες προδοσίες;
Απορώ με την ανικανότητά σας να δήτε καθαρά την πραγματικότητα.
(Με τέτοια μυαλά σε τέτοια ηλικία, καί μου θέλετε να εκφράσετε τη γνωμούλα σας στα κοινά; Γιατί; Σας φταίνε σε τίποτε κάτι εκατομμύρια συμπατριωτών σας, να υποστούν τις συνέπειες της δικής σας έλλειψης κρίσης; )
Κρατηθήτε μακριά από διεκδικήσεις του πολιτικού δίκιου σας μέσωι της δικαστικής οδού. Εκτός αν έχετε λεφτά καί χρόνο γιά πέταμα, ή ζητάτε μέσωι του Διαδικτύου τα «δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας» που δικαιούστε.
Εκείνο που θα πετύχετε (κατά 99.999%) με μηνύσεις γιά παράβαση του εκλογικού νόμου καί του Συντάγματος, είναι ένας αριθμός πρωτοκόλλου εισερχομένου, καί -γιά τα χαρτιά σας- μιά θέση στο αρχείο του δικαστικού μεγάρου. (Καί μετά -μακριά από τα μάτια αυτοπτών μαρτύρων- στην ανακύκλωση.)
Γιά μιά απλή βουλευτική έδρα, παίζονται μπουνιές στα εκλογοδικεία.Λέτε, λοιπόν, να υπάρχει πολιτικός, που θα πάρει στα σοβαρά το τυχαίο ανθρωπάκι, που διάβασε το Σύνταγμα καί θα του κάνει μήνυση; Ή μήπως δεν ξέρετε τί χρηματικά ποσά έφαγαν -καί συνεχίζουν να τρώνε- οι πολιτικοί; Καταχρέωσαν καί καταπρόδωσαν τη χώρα γιά τα κωλολεφτά στις τσέπες τους, χωρίς να διστάσουν ούτε στιγμή!Λέτε να βρεθεί κανένας τους να παρατήσει τέτοιο φαΐ μπροστά στη …συνταγματική νομιμότητα;
Δικτατορία (της αναίδειας) έχουμε. Ξυπνάτε.

4α. Μά, να καθήσουμε απαθείς; Να μην τους κάνουμε τίποτε των βρωμο-πωλητικών;
Να τους κάνετε αυτό που σας είπα: να πάτε να ψηφίσετε κόμματα, ορατά μόνο με το μικροσκόπιο.
(Εναλλακτικώς πως, το μενού έχει κι …επανάσταση. Αλλά, γιά τώρα, καθήστε στ’ αυγά σας. Δεν τη συμβουλεύω.)

4β. Μά, αφού έτσι κι αλλοιώς θα βγάλουν αυτούς που θέλουν!
Μμμ… εδώ δεν έχω να σου αντιτάξω κάτι. Κάνε, όμως, εσύ το καλό, καί…κράτα το γιά καβάντζα. (Η εξήγηση, στο τέλος.)

4γ. Μά, αφού κι οι «μικροί», προδότες είναι! («Λαγοί» των μεγάλων, κτλ.)
Στα σίγουρα υπάρχουν παλιάνθρωποι παντού, στα σίγουρα ακόμη κι ένας καλών προθέσεων «μικρός» πιθανόν να στηρίξει στις ψηφοφορίες της Βουλής διεφθαρμένους «μεγάλους» (αν εκλεγεί τελικά), αλλά μη γενικεύετε. Δεν το λέω εξ αιτίας -πιθανώτατα ανεδαφικών- ελπίδων (πως υπάρχουν καί καθαροί πατριώτες ανάμεσα στα «μικρά» κόμματα), αλλά:
  • Εάν είναι καθαροί οι «μικροί», τους αδικείτε. Δεν τους δίνετε την ευκαιρία να κάνουν το καλό γιά την Πατρίδα.
  • Εάν είναι λαμόγια, τότε τί είχατε, τί χάσατε; Τί σας πειράζει μία ψήφος παραπάνω;
Άλλως τε, στα εκλογικά κέντρα όλο καί θα βρήτε κανένα φιλαράκι, να πάτε γιά καφέ. Συνήθως στην Ελλάδα οι Κυριακές είναι όμορφες!

4δ. Μά, μασάς τα κόλπα των μασώνων; Που ανακατεύουν την καρδάρα, μπας καί ξαναδώσουν ενδιαφέρον στη σκουπιδοσαπίλα των εκλογών;
Δε λέω, μου είναι γνωστό πως η «ιταλοποίηση» της πολιτικής ζωής του τόπου υφίσταται ως εναλλακτικό σχέδιο (αν βαρεθεί καί σιχαθεί ο λαός) τουλάχιστον από το …1977!!! (Απλά, ο λαός δεν …βαρέθηκε τόσο γρήγορα, καί δεν άλλαξε γρήγορα τη …μόδα να «βολεύεται» με δύο μεγάλα κόμματα, αντί γιά πολλά μικρά.)
Αλλά εγώ δεν είμαι μασώνος. Είμαι …φτυσώνος! :-) (Καί φτυσ-όνος!ΛΟΛ!!! Φτύνω τους κρ-όνους, παναπεί.)

5. Τελικά, αφού κι εσύ λες πως «ναί, κακό αυτό, ναί, κακό το άλλο, ναί, κακό καί το παράλλο», γιατί να πάμε να ψηφίσουμε, ρέ μάστορα, καί να μην τους κλάσουμε εντελώς;
Γι’ αυτό που ακολουθεί!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Η «ουρίτσα»
Λοιπόν, μάγκες καί μάγκισσες, που ξέρετε τα πάντα γιά το στημένο παιχνίδι των εκλογών κι αποφασίσατε αποχή / λευκό / άκυρο, έναπράγμα δεν σκεφτήκατε:
Πως, σ’ αυτή τη ζωή, δίνουμε εξετάσεις. Οι πράξεις μας κι οι παραλείψεις μας κρίνονται.
  • Πώς, λοιπόν, θέλεις συν-Έλληνα καί συν-Ελληνίδα να εκφράσεις τη γνώμη σου στο (ΑΜΕΣΟ) μέλλον, όταν θά ‘χει καθαρίσει ο κόσμοςοριστικά απ’ τη βρωμιά του Κρόνου, κι η Ελλάδα θα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Ελλάδα, όταν τώρα παριστάνεις τη στρουθοκάμηλο;
  • Πώς περιμένεις να σε πάρει στα σοβαρά το Σύμπαν, όταν αρνείσαι να σηκώσεις την ελάχιστη τωρινή σου ευθύνη, να πας να ρίξεις το χαρτάκι στην κάλπη; Λες να σου δώσει πολλές ευκαιρίες ακόμη; Λες να σου δώσει πολλές ελευθερίες στο μέλλον, όταν οι αποφάσεις κι οι ευθύνες θα είναι βαρύτερες;
Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους (καί χέστε τα κόλπα των κρατούντων, που θα τα κάνουν έτσι κι αλλοιώς) τώρα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, καί μάλιστα μικροσκοπικό κόμμα – που, υπό «φυσιολογικές» συνθήκες, δεν θα έβλεπε ούτε ένα βουλευτικό έδρανο.
Ακούω μερικούς να λέτε: «- Μά, αυτά ίσχυαν καί παλιότερα, καί τότε -επίσης δικαιολογημένα- απείχαμε! Γιατί ειδικά τώρα να πάμε να ψηφίσουμε;»
Διότι τώρα υπάρχει κάτι, που δεν υπήρχε πριν: Είμαστε στο κατώφλι ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ αλλαγών, καί η Ελλάδα όπως την ξέρουμε θα πάψει να υφίσταται.
Κι έτσι, η τωρινή ψήφος μας δεν είναι απλή ψήφος. Είναι «κόλλα με θέματα»!
Αν αυτό το είδατε, καλώς. Αν δεν το είδατε, σας το δείχνω εγώ. Δικαιολογίες δεν έχει στο εξής.
Πρέπει να δείξουμε στο Σύμπαν, αν αξίζουμε «προαγωγή».

Δεν είμαι κηδεμόνας σας, να σας πω τί καί ποιόν θα ψηφίσετε. Μυαλό έχετε, καρδιά έχετε, πατριωτισμό έχετε (ελπίζω), άρα από μένα τίποτ’ άλλο.
Καλή ψήφο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: