x

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕIΝΑΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ"; "ΝΕΟ ΚΕΜΑΛ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ! Αδιανόητη κυβερνητική διαρροή για Ν.Φίλη: "Επιστημονικές οι απόψεις του"! - Τον Δ.Καμμένο γιατί τον αποκεφάλισαν για το Αουσβιτς;


Ακόμα χειρότερα τα έκανε η κυβέρνηση προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ποινική παράβαση και τον αντεθνικό χαρακτήρα της δήλωσης του υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη, με την οποία αρνήθηκε την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ένα ιστορικό έγκλημα το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την Βουλή των Ελλήνων.
Κυβερνητικοί κύλοι κάλυψαν απόλυτα τον υπουργό Παιδείας (που σημαίνει εν τέλει ότι συμπαρατάσσονται με την γνώμητου) χαρακτηρίζοντάς της μάλιστα ως "επιστημονική"!
Συγκεκριμένα πηγές από το Μαξίμου υποστήριζαν μεν ότι "Είναι εκπεφρασμένη η θέση του Κοινοβουλίου για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως και της Κυβέρνησης", αλλά συνέχιζαν λέγοντας το απίστευτο πώς "Παρ´ όλα αυτά ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατυπώνει προσωπικές απόψεις επιστημονικού χαρακτήρα".
Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι άφηναν αιχμές κατά της ΝΔ λέγοντας πως επιχειρούν να δημιουργήσουν θόρυβο για λόγους εντυπώσεων και σχέση με τα εσωκομματικά τους.
Ε, λοιπόν όχι! Δεν είναι "επιστημονικού χαρακτήρα η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά κανονική ποινική παράβαση βάσει του αντιρατσιστικού νόμου, από την στιγμή που η Γενοκτονία έχει αναγνωριστεί από την Βουλή των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Ν.4285 προβλέπεται πως: "Όποιος µε πρόθεση, δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέµου, εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώµατος και των εγκληµάτων του ναζισµού που έχουν αναγνωριστεί µε αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά οµάδας προσώπων ή µέλους της που προσδιορίζεται µε βάση τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που µπορεί να υποκινήσει βία ή µίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά µίας τέτοιας οµάδας ή µέλους της, τιµωρείται µε τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούµενου άρθρου".
Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 1 οι ποινές που προβλέπονται είναι φυλάκιση τριών µηνών έως τριών ετών και χρηµατική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ. Ο ίδιος νόμος προβλέπει αυστηρότερες ποινές για την περίπτωση που η πράξη τελεστεί από δημόσιο λειτουργό (φυλάκιση έξι µηνών έως τριών ετών και χρηµατική ποινή δέκα χιλιάδων έως εικοσι πέντε χιλιάδων (10.000 – 25.000) ευρώ).
Θα έλεγε το ίδιο η κυβέρνηση αν κάποιο στέλεχός της αρνείτο την εβραϊκή Γενοκτονία; Δεν νομίζουμε. Θα τον είχαν "καθαρίσει επι τόπου. Να θυμήσουμε ότι τον υφυπουργό Δ.Καμμένο που έκανε ένα από φωτομοντάζ κι "έπαιξε" μ τηνγνωστή φράση του κολαστηρίου του Αουσβιτς "Η εργασία απελευθερώνει", χωρίς καμία αντισημιτική διάθεση ότι τον καρατόμησαν μέσα σε λίγεςε ώρες, έξι μήνες μετά το σχετικό φωτομονοτάζ που είχε ανεβάσει στην σελίδα του στο facebook.
Που και να είχε πει αυτό που ισχυρίστηκε ο Ν.Φίλης: Οτι η Γενοκτονία των Εβραίων ήταν "εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία"! 
Θα τον είχαν συλλάβει με συνοπτικές διαδικασίες! Ενώ στην περίπτωση των Ελλήνων Ποντίων οι απόψεις του κυβερνητικού στελέχους της ίδιας κυβέρνησης χαρακτηρίζονται ως "επιστημονικές απόψεις"!
Αρα επιστήμονας - κατά την κυβέρνηση - όποιος αρνείται την Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά "ακροδεξιός φασίστας" και εκτός κυβέρνησης όποιος κάνει ένα - καταδικαστέο, εν πάση περιπτώσει - φωτομοντάζ στην φράση του Αουσβιτς!
Oλοι οι επίσημοι εκπρόσωποι Ποντίων καταφέρονται κατά του κ.Φίλη για όσα υποστήριξε δημοσίως.
«Ζητάμε την άμεση ταπεινή του συγνώμη απέναντι στους 353.000 γενοκτονημένους προγόνους μας και την παραίτησή του. Εφόσον δεν το πράξει, ζητάμε από τον πρωθυπουργό την άμεση αποπομπή του. Εκτός κι αν μας δηλώσουν ξεκάθαρα ότι συμφωνούν με την άρνηση της Γενοκτονίας και ότι αυτό αποτελεί κυβερνητική επιλογή», δήλωσε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος Τοπαλίδης.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ, αφού υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατό να αντιληφθεί κανείς ποια σκοπιμότητα υπαγορεύει τις «όλως ανιστόρητες και απαράδεκτες θέσεις του κ. Φίλη», τις οποίες «αντιμετωπίσαμε μόνο από τους Γκρίζους Λύκους», προειδοποιεί για περαιτέρω ενέργειες.
«Επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειές μας, οι οποίες, προφανώς, δε θα μείνουν σε επίπεδο επιστολών. Θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις κι εξετάζουμε το ενδεχόμενο να κινηθούμε και νομικά σε βάρος του κ. Φίλη. «Ο κύβος ερρίφθη. Βρισκόμαστε σε "πόλεμο", υπερασπιζόμενοι τη διεθνή νομιμότητα και τις πανανθρώπινες αξίες. Ο κ. Φίλης έχει ενταχθεί στο στρατόπεδο των αρνητών» είπε ο κ. Τοπαλίδης.
«Είναι ο νέος Κεμάλ»
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), Χριστίνα Σαχινίδου χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας «νέο Κεμάλ Ατατούρκ».
«Σε αυτόν τον ορυμαγδό που βιώνει η χώρα, έρχεται ο κ. Φίλης, ως νέος Ατατούρκ και κάνει αυτές τις δηλώσεις. Γενοκτονία ήταν η προμελετημένη εκκαθάριση των Ελλήνων του Πόντου την περίοδο 1913-1922. Με τη Γενοκτονία έγινε η τελική επίλυση του τουρκικού προβλήματος με τις μειονότητες εντός των συνόρων της. Θέλω να θυμίσω στον κ. Φίλη το από το 2007 πόρισμα της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, δηλαδή του καθ΄ ύλην αρμόδιου διεθνούς επιστημονικού οργανισμού για το θέμα, η οποία απεφάνθη ότι έγινε Γενοκτονία στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές. Ως Γενοκτονία ορίστηκε και από τον ΟΗΕ το 1948», είπε στο pontos-news.gr η πρόεδρος της ΠΟΠΣ.
Η Χριστίνα Σαχινίδου κάλεσε τον Νίκο Φίλη «αν θέλει να παίξει με τα ουσιαστικά, ας το κάνει μόνος του, διότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας έχουν μεγάλη βαρύτητα. Η συλλογική μνήμη και η συλλογική συνείδηση παραπέμπουν στη Γενοκτονία και όχι στην εθνοκάθαρση. Κριτές θα μας δικάσουν οι δίκαιοι και οι νεκροί. Εμείς σ’ αυτούς απολογούμαστε».
«Οι απόψεις του συντηρούν τους ξεριζωμούς»
Να παύσει τον Νίκο Φίλη από τα καθήκοντα του υπουργού Παιδείας καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Ποντίων, Άλκης Αναστασιάδης.
«Δυστυχώς, ο κ. Φίλης είναι αμετανόητος. Επιλέγει μια ερμηνεία που τον βολεύει, αντί την κρατούσα επιστημονική. Εμείς του θυμίζουμε το ψήφισμα της Διεθνούς Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars - IAGS) που το 2007 αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων», αναφέρει.
«Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε την παιδεία των νέων στις ανιστόρητες και επικίνδυνες απόψεις κάθε Φίλη, απόψεις που συντηρούν τους ξεριζωμούς, όπως των Σύριων, που βιώνει σήμερα με δραματικό τρόπο ολόκληρη η Ευρώπη και ιδίως η Ελλάδα» τόνισε, «γιατί αυτό είναι το μήνυμα της αμφισβήτησης των επιστημονικών απόψεων με πρόταξη της όποιας ιδεοληψίας». Κάλεσε, τέλος, τον πρωθυπουργό να τον παύσει εφόσον επιμείνει στις θέσεις του.
Αγγίζει «τα όρια της εθνικής προδοσίας»
Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χαράλαμπος Αποστολίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus Θεσσαλονίκης 103,6 έκανε λόγο για κίνηση «στα όρια της εθνικής προδοσίας», ενώ και εκείνος από την πλευρά του συνέκρινε τον υπουργό Παιδείας με τη Μαρία Ρεπούση. «Ο κ. Φίλης είναι η προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη» είπε, συμπληρώνοντας ότι «έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: