x

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πολυμελή σπείρα Γεωργιανών είχε "χτυπήσει" 218 διαμερίσματα στην Αττική!!!


Πολυμελή σπείρα διαρρηκτών, η οποία μέσα σε ένα οκτάμηνο είχε διαρρήξει τουλάχιστον 218 αποθήκες διαμερισμάτων, εξάρθρωσε η Αστυνομία, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 14 μέλη, όλοι Γεωργιανοί.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – σπείρας διαρρηκτών, είχαν ως χώρους οργάνωσης και σχεδιασμού των εγκληματικών τους ενεργειών, δύο σπίτια, στην περιοχή του Νέου Κόσμου και της Δάφνης. Αφού σχεδίαζαν και σημείωναν επάνω σε γεωγραφικούς χάρτες τις «επιχειρήσεις» τους, υπό την καθοδήγηση δύο ......
αρχηγικών μελών της σπείρας, επέδραμαν σε περιοχές της Νοτιοανατολικής και Βορειανατολικής Αττικής

Αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, έμπαιναν σε πολυκατοικίες, κυρίως αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα, παραβιάζοντας τις κύριες εισόδους, και στη συνέχεια αφού παραβίαζαν τις πόρτες των αποθηκών, αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης – υπόδησης, τρόφιμα, ποτά, δοχεία με λάδι, διάφορα είδη διακόσμησης κ.λπ.

Τα χρήματα που αφαιρούσαν τα μετέφεραν στο εξωτερικό και ιδίως σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων. Τα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας τα πουλούσαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ενώ άλλα καθημερινής χρήσης αντικείμενα, τα κρατούσαν για προσωπική τους χρήση.

Μέχρι στιγμής, μέσα από την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά 218 διαρρήξεις σε αποθήκες διαμερισμάτων, από τις οποίες:

οι 53 στη Γλυφάδα,
οι 22 στον Άλιμο,
οι 20 στην Αγία Παρασκευή,
οι 18 στον Βύρωνα,
οι 13 στην Ηλιούπολη,
οι 10 στην Αργυρούπολη,
οι 10 στο Μαρούσι,
οι 10 στην Καισαριανή,
οι 9 στην Πεύκη,
οι 8 στο Ελληνικό,
οι 7 στη Βούλα,
οι 7 στα Βριλήσια,
οι 7 στο Χαλάνδρι,
οι 5 στον Άγιο Δημήτριο,
οι 3 στην Κηφισιά,
οι 3 στην Νέα Χαλκηδόνα,
οι 3 στον Κολωνό,
οι 2 στον Χολαργό,
οι 2 στην Μεταμόρφωση,
οι 2 στο Ζωγράφου,
η 1 στο Νέο Ηράκλειο,
η 1 στο Παλαιό Φάληρο,
η 1 στους Αμπελόκηπους,
και η 1 στο Παγκράτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: