x

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

KAΡΕ-ΚΑΡΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.ΣΚΟΤΩΣΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΣΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ



giannena-dolofonia
- Εξουδετερώθηκαν άλλες τρεις χειροβομβίδες που βρέθηκαν στο σάκο
Με μία υποδειγματική επιχείρηση, η οποία δεν είχε να ζηλέψει τίποτα αυτών που κάνουν ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις σε κάθε γωνιά του πολιτισμένου κόσμου, η τοπική αστυνομία κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να δώσει τον επίλογο σε ένα θρίλερ που είχε ξεκινήσει από τα Κτίσματα Πωγωνίου.
Ο επίλογος γράφτηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι με τη σύλληψη του 30χρονου Αλβανού, στη διασταύρωση της Πεδινής εκεί όπου βρίσκεται το περίπτερο.
Ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε από τον κόκκινο σάκο που κρατούσε, καθώς νωρίτερα είχε φροντίσει να απαλλαγεί από τα ρούχα που φορούσε κατά την άγρια δολοφονία στα Κτίσματα αντικαθιστώντας τα με πυτζάμες.
Ο 30χρονος Αλβανός, που είχε αποφυλακιστεί προ τριμήνου από το Ναύπλιο, όπου είχε εκτίσει ποινή για κλοπές, κρατούσε στα χέρια του χειροβομβίδα.
Οι αστυνομικοί δρώντας αστραπιαία κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Τον έριξαν στο έδαφος και αμέσως του πέρασαν χειροπέδες.
Οδηγήθηκε στο περιπολικό και οι ίδιοι κρατούσαν στα χέρια τους την χειροβομβίδα μέχρι τη στιγμή που έφτασαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και την παρέδωσαν σε πυροτεχνουργό.
Στο σημείο της σύλληψης έσπευσαν ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες για να εξετάσουν προσεκτικά τον κόκκινο σάκο του δράστη, αφού ο ίδιος έχει ομολογήσει στην Αστυνομία ότι περιέχει κι άλλες χειροβομβίδες. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις τέσσερις και εντοπίστηκαν άλλες τρεις χειροβομβίδες στο σάκο, οι οποίες εξουδετερώθηκαν.
Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, εντυπωσίασε τους αστυνομικούς με την κυνική ομολογία των πράξεων του.
Περιέγραψε με λεπτομέρειες το διπλό φονικό στα Κτίσματα. Μπήκε στο σπίτι, χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι τον άνδρα και τη γυναίκα που βρίσκονταν σε δύο διαφορετικά δωμάτια.
Από την τσέπη του άνδρα πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και το χρηματικό ποσό των σαράντα ευρώ. Κατέβηκε πήρε το αυτοκίνητο, ένα Nissan Navarra και κατευθύνθηκε προς τα Γιάννινα. Όμως στη Χρήστου Πάτση, κοντά στην Πλατεία Πάργης, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε σε τοίχο. Εγκατέλειψε το αυτοκίνητο κι άρχισε να κινείται πεζός, επιχειρώντας να αποφύγει τους δρόμους με κίνηση.
Η Αστυνομία από τα ξημερώματα είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την πόλη των Ιωαννίνων. Το σχέδιο που είχε καταστρώσει αποδείχθηκε αριστοτεχνικό καθώς το μεσημέρι της Κυριακής έβαλε τέλος στο θρίλερ που είχε αναστατώσει ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων.
Η επιχείρηση αποδείχθηκε άριστα οργανωμένη και η αυταπάρνηση με την οποία λειτούργησαν αξιωματικοί κι αστυνομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς!
http://epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: