x

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ! Μάχη Σύρων ανταρτών με ισλαμιστές της αλ-Nusra



Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες του ιρανικού πρακτορείου FNA ομάδες ακραίων ισλαμιστών ανταρτών της αλ-Nusra (παρακλάδι της Αλ Κάιντα-) συγκρούστηκαν με αντάρτες του «ελεύθερου συριακού Στρατού (FSA) στην επαρχία Ιντλίμπ με αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ανταρτών χωρίς να προσδιορίζεται σε ποιά πλευρά ανήκαν .
Τα μέλη του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (FSA) και οι ομάδες των ακραίων σαλαφιστών του μετώπου al-Nusra συγκρούστηκαν στην περιοχή Moamareh al-Naman στα περίχωρα της Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα το θάνατο 10 ενόπλων ανταρτών χωρίς αναφέρονται περισσότερες πληροφορίες για τραυματίες.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συγκρούονται οι δύο ομάδες στην Συρία μιας και το μέτωπο της al-Nusra δρά μόνο του παίρνοντας εντολές συγκεκριμένες χώρες (Κατάρ-Σ.Αραβία) αποδεικνύοντας παράλληλα πόσο ρευστή είναι η κατάσταση στον συριακό εμφύλιο.
Στις αρχές του έτους παρόμοιες συγκρούσεις μεταξύ Σύρων ανταρτών και μαχητών της-Nusra ρεσεψιόν, ξέσπασαν στην επαρχία του Χαλεπίου.
Η συριακή εφημερίδα al-Watan, ανέφερε ότι οι Σύροι αντάρτες ανήκουν στην ταξιαρχία Tawheed που εδρεύει στο Χαλέπι.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Al-Watan οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μαχητές από την ταξιαρχία Tawheed προσπάθησαν να απαγάγουν 2 ένοπλους λιβυκής υπηκοότητας, του μετώπου al Nusra, από την περιοχή Tareeq Bab al.
Σχόλιο:  Η Jabhat al-Nusra γνωστή κι ως αλ-Nusra Μέτωπο με πλήρες ονομασία Jabhat αλ-li-Nusra Ahl al-Sham λεπτά Mujahedi al-Sham Sahat fi al-Jihad (Η Μέτωπο για την παροχή βοήθειας στο λαό της Ανατολής από το Μουτζαχεντίν του Λεβάντε στα πεδία των μαχών της Τζιχάντ) όπως παρουσιάστηκε φέτος τον Ιανουάριο, με το «πεδία μαχών της Τζιχάντ" να υποδηλώνει τη διεθνή δράση των μαχητών της.Δεν είναι η πολυπληθέστερη ομάδα Τζιχαντιστών, αλλά σίγουρα είναι η πιο περιβόητη με τους πλέον έμπειρους μαχητές κι αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα με πλούσια τρομοκρατική δράση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: