x

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Οι εθνικιστές απέκτησαν τον δικό τους "φυλακισμένο ήρωα" - Νέα εικόνα στην ΧΑ


Αν αποφυλακιζόταν και ο Νίκος Μιχαλολιάκος σήμερα θα έπεφτε η κυβέρνηση. Ή τουλάχιστον οι παραιτήσεις Δένδια-Αθανασίου που αποφεύχθηκαν πριν λίγες ώρες, θα γινόντουσαν άμεσα πράξη.
Ο ίδιος ο Α.Σαμαράς προχωρούσε από τις ΗΠΑ σε δηλώσεις που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τους διωγμούς των πολιτικών του αντιπάλων.
«Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι, κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα» δήλωσε ...
ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Ουάσινγκτον όπου είχε σήμερα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
«Η εικόνα της χώρας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη πριν από δύο εβδομάδες. Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη. Όλα γίνονται με βάση το νόμο. Η δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα», τόνισε ο κ. Σαμαράς μπροστά στον Τ.Μπάϊντεν.
Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο 1946-1949 που Έλληνας αξιωματούχος επαίρετο σε Αμερικανό ομόλογό του ότι "είχε κλείσει στην φυλακή πολιτικούς του αντιπάλους".
Ο Α.Σαμαράς ήταν "φαρμακωμένος" στις ΗΠΑ μετά τις αποφυλακίσεις. Πήρε και αρκετά τηλέφωνα από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (τελικά θεωρούν την ΧΑ πολύ μεγαλύτερη απειλή για το σύστημα απ'ότι μπορούσε να φαντασθεί ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός των εθνικιστών)...
Κατόπιν αυτών, ο Ν.Μιχαλολιάκος δεν μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος. Στο defencenet.gr από ενωρίς είχαμε ανιχνεύσει την ατμόσφαιρα και γι'αυτό αποφύγαμε τις προβλέψεις για "βέβαιη αποφυλάκιση" που έκαναν κάποιοι άλλοι...
Η προφυλάκιση του Ν.Μιχαλολιάκου (για το πώς και το γιατί προφυλακίστηκε, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Και οι ανακριτές και οι εισαγγελείς άνθρωποι είναι. Και μπράβο τους που μέχρι τώρα είχαν επιδείξει τέτοιο θάρρος) έχει σκορπίσει στεναχώρια μέσα στο κόμμα, καθώς όλοι ήταν βέβαιοι για την αποφυλάκισή του αφού "δεν υπάρχει ούτε ένα σοβαρό στοιχείο",υποστηρίζει η υπεράσπιση.
"Τον προφυλάκισαν ουσιαστικά γιατί ο Γ.Πατέλης πήρε τηλέφωνο στο κόμμα την επόμενη ημέρα! Και πώς εμπλέκεται στο φόνο ο Γ.Πατέλης, επίσης κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα. Ο δολοφόνος Γ.Ρουπακιάς ήταν σαφέστατος και πολύ συγκεκριμένος σε όλες του τις απολογίες: "Ήταν η κακιά η ώρα, μόνο εγώ ήμουν εκεί, με κτύπησαν πήρα ασυναίσθητα το μαχαίρι και αμύνθηκα". Μετά από αυτή την ομολογία και την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου, νομίζουμε ότι τίθεται θέμα σύλληψης και προφυλάκισης κάθε αρχηγού κόμματος που ο οπαδός του δολοφονεί κάποιον..." αναφέρει ένας από τους δικηγόρους του γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου.
Πάντως τα πράγματα ακόμα κι έτσι για τον Λαϊκό Σύνδεσμο είναι σαφώς καλύτερα απ'ότι χθες το πρωί πριν την αποφυλάκιση των τριών.
Ο πυρήνας των ακτιβιστών και η ομάδα που μπορεί να μαζέψει πάλι το κόμμα και να το κάνει να λειτουργήσει είναι ελεύθεροι και αποφασισμένοι.
Αν αποφυλακιστεί και ο Χ.Παππάς (αυτός κι αν δεν έχει σχέση ή ιδέα με τις κατηγορίες εκτός και αν τον προφυλακίσουν για τον λούτρινο λαγό που είχε στην αποθήκη του) το κόμμα μπορεί να μένει χωρίς ηγέτη προσωρινά, αλλά με μυαλό και μπράτσα έτοιμα να διεκδικήσουν στον πολιτικό στίβο ακόμα περισσότερα από αυτά που πήγαν να τους κλέψουν...
Το βέβαιο είναι ότι ο Ν.Μιχαλολιάκος δεν πρόκειται να κάνει κανένα πολιτικό συμβιβασμό πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όπως πιστεύουν κάποιοι μέσα στη ΝΔ. Ο Μανιάτης θα προτιμήσει να πεθάνει μέσα στη φυλακή, αλλά χέρια δεν πρόκειται να δώσει με τους διώκτες του...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: