x

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος






Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.
H απολογία του ξεκίνησε στις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε πέντε λεπτά πριν τις 02.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ακολούθησε η απολογία του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, o οποίος επίσης θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τις ανακριτικές αρχές.


Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξήλθε της πόρτας του κτηρίου 6 των δικαστηρίων στις 4.38 π.μ. και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής θα κρατηθούν εκεί μέχρι να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν.

Έξω από τα δικαστήρια ανέμεναν η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του Ουρανία, ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, που κατά την έξοδο του Γ.Γ. του κόμματος φώναξαν συνθήματα όπως: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Προηγουμένως, εξερχόμενος του κτηρίου 6 της Ευελπίδων, ο βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Αρβανίτης, αναστατωμένος, αναφώνησε: «Γελοία και επίορκα ανθρωπάκια αποφάσισαν την προφυλάκιση του αρχηγού».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του κατηγορητηρίου ο Ν. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται να έχει τον απόλυτο ηγετικό ρόλο τόσο στο πολιτικό όσο και στο στρατιωτικό κομμάτι της Χρυσής Αυγής. «Ο αρχηγός συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης, αφού όλες οι επιθέσεις, οι βιαιοπραγίες και οι απόπειρες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης ήταν προγραμματισμένες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: