x

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ... Σοκ: Ξεπουλάνε και την ΔΕΗ...


Σκηνές Βουλγαρίας με τους παγωμένους ανθρώπους στους δρόμους να διαδηλώνουν κατά των εξωφρενικών τιμών ηλεκτρικού ρεύματος προβλέπονται στην Ελλάδα, καθώς, απ΄ότι φαίνεται όλα είναι έτοιμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας, η πορεία ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης περιλαμβάνει τα εξής τρία στάδια:
  • Τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) από την κατά 100% μητρική του εταιρεία, τη ΔΕΗ, με την είσοδο επενδυτή σε ποσοστό έως και 51%.
  • Το «σπάσιμο» της επιχείρησης ηλεκτρισμού στα δύο με τη δημιουργία μιας μεγάλης και μιας «μικρής ΔΕΗ». Στην τελευταία θα μεταβιβαστούν μονάδες παραγωγής ρεύματος, προσωπικό και πελατολόγιο που ισοδυναμούν με το 30% της σημερινής εταιρείας. Η «μικρή ΔΕΗ» κατόπιν διαγωνισμού θα πουληθεί.
  • Η «μεγάλη ΔΕΗ» θα αποκρατικοποιηθεί, με το Ελληνικό Δημόσιο να διαθέτει το 17% των μετοχών μέσω της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή.
Από την κυβέρνηση επισημαίνουν ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης αποτελεί μια εκ των βασικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, όχι τώρα αλλά από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: