x

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ! Μετά την Κύπρο θάβουν και την Μακεδονία: Στα Σκόπια πάει ο Ε.Βενιζέλος!


"Τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε πεντ'έξι" μοιάζουν να σκέφτονται οι ΗΠΑ. ¨που αν αντικαταστήσετε την λέξη "παπά" με την λέξη Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέσετε στο "πεντ'έξι" τις λέξεις εθνικά θέματα, έχετε ακριβώς το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή.
Εκτελώντας, λοιπόν, πιστά τις οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών Τ.Κέρι (διαβάστε σχετικά εδώ), όπως αναδείχθηκαν από το defencenet.gr, μετά την Κύπρο και το Κυπριακό ο "αυτοσυστηνόμενος" (δις )"αναπληρωτής πρωθυπουργός" και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ε.Βενιζέλος ταξιδεύει στα ... Σκόπια και είναι βέβαια το πρώτο ταξίδι Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην χώρα που σφετερίστηκε το όνομα την ιστορία και βέβαια εποφθαλμιά την ελληνική Μακεδονία!
Και - ώ, τι ιστορική ειρωνεία! - γίνεται κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, του πολιτικού που συνέδεσε το όνομά του με την μάχη που έδωσε το 1992-1993 ως υπουργός Εξωτερικών να μην αναγνωριστούν τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία" και μάλιστα έριξε και την ίδια την κυβέρνησή του για τον λόγο αυτό.
Θα πάει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΜΔ, Νίκολα Πόποσκι, που μίλησε σε σκοπιανά ΜΜΕ, ο Ε.Βενιζέλος θα βρεθεί στα Σκόπια την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Πόποσκι, το ζήτημα της ονομασίας αναμένεται να κυριαρχήσει στην επίσκεψη αυτή του κ. Βενιζέλου στα Σκόπια.
Διαβάστε και το σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο της ομογενειακής εφημερίδας "Πρωινή" το οποίο προέβλεπε όλες τις εξελίξεις:
"Η επίσκεψη, μετά από πρόσκληση Τζον Κέρι, του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, 16-17 Ιανουαρίου, φυσικά δεν έγινε γιά να ''ενημερωθεί'' η αμερικανική πολιτική ηγεσία γιά το ''πρόγραμμα'' της προεδρεύουσας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση Ελλάδας, το α' εξάμηνο 2014. 
 
Ο ισχυρισμός αυτός, δεν πείθει ούτε αφελείς.
 
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ, δεν καλεί υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών γιά να μάθει πως θα ''προεδρεύσει η χώρα τους'' σε όργανα και θεσμούς, όπου η προεδρία είναι διακοσμητική και διόλου ουσιαστική, σε ότι αφορά θέματα και λήψη αποφάσεων.
 
 Και φυσικά, δεν καλεί υπουργούς, απλά γιά την...αναμνηστική φωτογραφία. Τους καλεί όταν έχει κάτι ουσιαστικό να συζητήσει, να ζητήσει, να 
απαιτήσει.
 
'Ετσι, ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να εξασφάλισε την αναμνηστική φωτογραφία γιά χρήση στα ΜΜΕ Ελλάδας, αλλά αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την ουσία της πρόσκλησης. 
 
Και αφού δεν είχε να προτείνει αυτός κάτι, δηλαδή αιτήματα ελληνικά προς τις ΗΠΑ, επειδή η Ελλάδα, εξαιτίας των μνημονίων, ουσιαστικά κυβερνάται από τους δανειστές, άκουσε μόνο τα (απαιτητικά) αιτήματα του Κέρι:
 
- Πράξατε λανθασμένα αφήνοντας τον Χριστόδουλο Ξηρό της 17ης Νοέμβρη, ελεύθερο. «Πώς επιτρέπετε σε εγκληματίες-τρομοκράτες να παίρνουν άδειες;» είπε ο Κέρι και η φράση αυτή διατυπώθηκε σε έντονο ύφος. «Ηταν η κακή εφαρμογή ενός κακού νόμου», φέρεται να απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την λογική των ΗΠΑ, ''επειδή είστε ανίκανοι και άλογοι, επιβάλλεται οι Υπηρεσίες Ασφαλείας μας να αλωνίσουν πάλι στην Ελλάδα''.
 
- ''Να τελειώνετε με το Κυπριακό, με ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν''. Τώρα είναι οι συνθήκες κατάλληλες, με δεδομένη την μηδενική αντίδραση του λαού σε Κύπρο και Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
 
Γιά τον ίδιο λόγο, τώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες να κλείσετε το ζήτημα του ονόματος με τα Σκόπια.
 
Και το πλέον ουσιαστικό... ''Συντονιστείτε μαζί μας, ως χώρα και Ευρωπαϊκή 'Ενωση στο αντιρωσικό μέτωπο'' αρχίζοντας με όσα έγιναν στην Ουκρανία"!
 
Σαφέστατη η δήλωση Κέρι, τρεις φορές σε δύο παραγράφους, μετά την συνάντηση και μπροστά στις κάμερες το πιστοποιεί μιά επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Στεητ Ντηπάρ-
τμεντ, http://www.state.gov/secretary/remarks/2014/01/220007.htm   όπου καταγράφονται οι ακριβείς δηλώσεις -με κείμενο και βίντεο- και όχι ότι μεταδόθηκε στην Αθήνα.
 
Και το ατόπημα: Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, στις κοινές δηλώσεις τους, αποκαλούσε τον κ. Βενιζέλο ''Ελληνα υπουργό Εξωτερικών'', ο δικός μας αποκάλεσε τον κ. Κέρι, σκέτο ''John'', λες και γνωρίζονται χρόνια...".
 
Πάντως τις εντολές τις εκτέλεσε αμέσως, οπότε θα λάβει καλό βαθμό από την Ουάσιγκτον...
 
Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: