x

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ελλάς μου κράτα τσίλιες στην στροφή των γεγονότων !

Είναι δεδομένο πως αυτό που ξεκίνησε στην Ουκρανία δεν μέλλει προς το παρών να κοπάσει διότι η Ρωσία και ο Πούτιν δέν πρόκειται να κάνουν πίσω .
Ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα του Πούτιν και απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από την Κριμαία όπως απαιτεί το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη , θα υποδήλωνε στρατιωτική και διπλωματικη αδυναμία σε σχέση με την δύση και αυτό ο Ρώσσος Προθυπουργός το γνωρίζει καλά .
Προχωρώντας στο παρακείμενο τώρα Η Αμερική και το υπόλοιπο Νατο δεν θα θέλαν σε καμία περίπτωση μια απ ευθείας στρατιωτική αντιπαράθεση με την ανερχόμενη υπερδύναμη και το χειρότερο για αυτούς είναι πως μιάς και δέν περιμέναν τα πράγματα να πάρουν τέτοια τροπή , δεν έχουν άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο Β' .
Για αυτό και προσωπικά πιστεύω πως μπορεί κάνουν μια κίνηση αντιπερισπασμού...
Με δεδομένο μία Τουρκία υποχείριο της Αμερικής και έναν Ερντογάν που στην προκειμένη περίπτωση θα πουλουσε τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία (πράγμα πολύ δύσκολο με τα τελευταία γεγονότα ) Δέν θα ήταν καθόλου περίεργο παίρνοντας εντολές από συγκεκριμένα λόμπυ να έμπαινε πιό δυναμικά στην Ρωσοουκρανική κατάσταση .
Είναι γνωστές οι προς στιγμήν "ήπιες" αντιδράσεις της Τουρκίας σε ότι αφορά την κατάληψη της Κριμαίας .
Η Τουρκία εγείρει θέμα προσάρτησης της Κριμαίας στην Τουρκία...
Για περισσότερα επί του θέματος δείτε Εδώ
Τώρα μη έχοντας όπως είπαμε ένα άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο Β΄ και μή θέλοντας οι Νατο-Δυτικοί να έλθουν σε απ ευθείας αντιπαράθεση με τους Ρώσους "μπορεί λέω μπορεί" να δώσουν εντολή στην Τουρκία να στρέψει την στρατιωτική της προσοχη στην Ελλάδα και πιθανότερα την Κύπρο. ( Και έτσι ίσως εκπληρωθεί η προφητεία του Π.Κοσμά του Αιτωλού : Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράππισμα από τους τούρκούς )
Στόχος αυτής της Γεωστρατήγικής Τακτικής θα είναι πρώτον να αναγκάσει σε υποχώρηση τον στρατιωτικό και επιχειρισιακό τομέα της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεύτερον έπειτα λίγων ημερών να την εγκλωβίσει σε συζητήσεις - διαβουλεύσεις για να αποθερμάνει το κλίμα .
Το θέμα και το ερώτημα που εγείρεται ενστικτωδώς είναι εάν ο Ρωσος Ηγέτης φάει το τυράκι και υποχωρήσει και αναστείλει τις επιχειρήσεις στην ουκρανία ή θα χρησιμοποιήσει και πάλι την ίδια δοκιμασμένη τακτική που έχει πετύχει προς το παρών στην Ουκρανία , δήλαδή την ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού-ανδρών και στο Αιγαίο και γενικοτερα στην Μεσόγειο .
Οπότε μιλούμε για μία άμεση εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το Γεωπολιτικό παιχνίδι μεταξύ Ρώσων και Δυτικών
Το σενάριο αυτό μπορεί να γίνει ακόμη πιό ζουμερό και πιπεράτο διότι σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στα αυτάκια μου από καλά ενημερωμένα πουλάκια που μου λένε πως ανάμεσα σε Ρόδο και Κύπρο, έχει μετασταθμεύσει ο Ρωσικός Στόλος, την ίδια ώρα που ανοιχτά του Φαλήρου θα παραμείνει για αρκετές μέρες ο 6ο Στόλος των ΗΠΑ και αυτή τη φορά Επικεφαλής της Αρμάδας θα είναι το J.BUSH το ισχυρότερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ
Οπότε αναρωτιέται ένα πουλάκι :
Τι πιθανότητες μη εμπλοκής υπάρχουν
Απάντηση :
Μηδαμινές πιθανότητες μη εμπλοκής δυστυχώς...
Έχοντας λοιπόν την πισινή της μαμάς Αμερικής οι Μόγγολοι μπορεί να επιχειρήσουν το "μετέωρο βήμα του πελαργού" και να τολμήσουν μια κλιμάκωση έντασης στο Αιγαίο .
Την στάση την οποία θα κρατήσουν οι ξεπουλημένοι και απάτριδες πολιτικάντηδες μας μπορείτε να την προβλέψετε χωρίς μεγάλη δυσκολία ...
Την στάση την οποία θα κρατήσει ο Πούτιν που συνεχώς παραγκωνίζεται και πλέον βλέπει πως κάποιοι θέλουν να χάσει ένα-ένα τα προπύργια του ποιός μπορεί να την προβλέψει ?
Και μήν ακούσω κανένα να λέει πως φταίει ο Θεός ή οι προφητείες...
Μόνοι μας σαν άνθρωποι τα κάναμε σαλάτα ...

Άρης Ιχθύς Συνωμοσιολόγος : Καλώς ορίσατε ξένοι στην γειτονιά μας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: