x

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες χωρίς φάρμακα! - Δείτε πως


 
Σίγουρα ο πιο σύντομος δρόμος για να ανακουφιστείτε από τις αλλεργίες είναι η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που θα σας συστήσει ο γιατρός σας, συνήθως με αντιισταμινικά.
 
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε και εσείς κάποια πράγματα για να βοηθήσετε τον εαυτό σας και να μην χρειάζεται να παίρνετε άλλα φάρμακα.
 
Προστατευθείτε σωστά στο σπίτι σας
 
Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά όταν η γύρη είναι στον αέρα. Βάλτε το κλιματιστικό σε λειτουργία αν ζεσταίνεστε. Εάν μπορείτε, αλλάξτε τα ρούχα σας πριν μπείτε στο σπίτι (ή το συντομότερο αφότου μπείτε), αφαιρέστε τα παπούτσια σας και κάντε γρήγορα ένα ντους.
 
Προβιοτικά
 
Αυτά είναι τα υγιή βακτήρια που ζουν στο πεπτικό σας σύστημα. Έρευνες δείχνουν ότι τα προβιοτικά μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα αλλεργίας, όπως τη ρινική καταρροή και συμφόρηση. Μπορείτε να τα πάρετε φυσικά από τροφές όπως το γιαούρτι και το γάλα κεφίρ. Είναι επίσης διαθέσιμα σε διατροφικά συμπληρώματα.
 
Εξωτερικές δραστηριότητες
 
Αν ξέρετε ότι η εποχή είναι επικίνδυνη για αλλεργίες, περιορίστε τις εξωτερικές σας δραστηριότητες. Αλλιώς, προσπαθήστε να μην βγαίνετε έξω μέχρι τις 10 το πρωί, αλλά και τις μεσημεριανές ώρες, όταν έχει ζέστη και φυσάει. Επίσης, αν είστε σε κήπο ή στην ύπαιθρο, προμηθευτείτε μια απλή μάσκα προσώπου και φορέστε γυαλιά ηλίου για να κρατήσετε τα αλλεργιογόνα μακριά από την μύτη, το στόμα και τα μάτια σας.
iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: