x

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ "ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ" ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΧ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Εκκληση Μ.Ομπάμα: "Οι δανειστές να τα βρουν με την Ελλάδα πριν καταρρεύσουν οι αγορές"


Nέα παρέμβαση στην σύγκρουση Ελλάδας και δανειστών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος"κρούει τον κώδωνα του κινδύνου" για κατάρρευση των διεθνων αγορών σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στο εθνοκτόνο μνημόνιο.
 
Ο Μ.Ομπάμα τόνισε ότι ελπίζει ότι πώς "Ελλάδα και δανειστές της «θα τα βρουν», χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις αγορές ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχουν σοβαρές απειλές για την παγκόσμια οικονομία σε περίπτωση μη συμφωνίας Ελλάδας-ΕΕ.
 
Φαίνεται ότι δεν τον έχει πείσει ο Σόιμπλε και οι περί αυτών γραφειοκράτε ότι "Είναι προετοιμασμένοι να αντέξουν την ρήξη με την Ελλάδα"
 
Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα στη συνάντηση που είχαν στη Γερμανία. 
 
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη. 
 
Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές. 
 
Ανέφερε επίσης ότι είναι ευχαριστημένος που η Ελλάδα έχει σαφώς «δείξει» ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.
 
Από την πλευρά της, σύμφωνα με πληροφορίες, η Α.Μέρκελ μετά την συνάντηση με τον Μ.Ομπάμα, υποστήριξε σε δηλώσεις της ότι το πρόβλημα της Ελλάδας «δεν έχει λυθεί ακόμη» και πως «οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο».
 
Εννοεί προφανώς ότι η Ελλάδα δεν έχει πέσει ακόμα "στα τέσσερα"...  
Στο μεταξύ έκτακτη συνάντηση θα έχει αύριο Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει μία ομιλία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής του ζητήθηκε να συναντηθεί με τον Β.Σόιμπλε κάτι που αποδέχθηκε ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ.
Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που θα γίνει το πρωί, μετέδωσε το πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: